reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Taycia - nie strasz dziewczyn bo to nie prawda z epiduralem bylam przy rodzacej kolezance w usa przy epiduralu i normalnie parla lekarz mowil jej kiedy niczym nie wyciagali dziecka ona wiedziala kiedy ma przec i parla i dziecko wypchnela .Kleszczami wyciagaja jak dziecko nie chce wyjsc i jest duze ale to duze ryzyko tylko tutaj znieczulenie nie ma nic do rzeczy.

BYC moze takie rzeczy dzieja sie na wyspach ale nie w PL czy nawet w usa - jesli tak jest t tylko wspolczuc rodzacym na wyspach

Poogladajcie sobie porody na TLC tylko ale kazdym kraju to wyglada inaczej w usa wlasnie wiekszosc ma epidural i zero bolu
natomiast jak jest odcinek z porodow w UK to mi sie nie podoba bo te dziewczyny dra sie jak cholera zero znieczulenia

GRATULUJE UDANYCH WIZYT

estera - ja juz w te przesady nie wierz ja jadlam sama kwasote kapuste kiszona moglam jesc tonami i mam dziewczynke moja kolezanka jadla slodkie urodzila chlopca ja jakos nigdy za slodyczami nie przepadalam i dalej mam tak hehehehehe

Dreddka - bardzo duzo zalezy od organizmu i od ilosci podanej nieczulenia u mnie bylo w sam raz natomiast u mojej przyjaciolki ktora miesiac po mnie rodzila spuchnieta cala byla i klela cc , druga natomiast co bylam przy jej porodzie rodzila naturalnie i chwali sobie epidural bez tego mowi ze by chyba nie dala rady hehehhehee

sunovia - bedzie dobrze zobaczysz no ale zawsze dobrze miec swiadomosc ze mozesz sobie pomoc w razie czego a w innych szpitalach tez nie daja nie wiem gdzie mieszkasz :)

dzis jest taka piekna pogoda ze chyba mnie przez weekend nie bedzie bo chce spedzic z rodzina te sloneczne dni

ale dzis pewnie jeszcze sie odezwe

reklama
witam ...
widze ze byla mowa o porodzie ... ja juz sama nie wiem... chcialam miec cc bo pierwsza tez mialam cc .. a ostatnio sie zastanawiam .... zobaczymy blizej terminu porodu....napewno jak bede rodzic sn bede chciala miec w zanadrzu znieczulenie

dzis pobudka juz o 6.30 ja nie wiem co to moje dziecko tak wczesnie wstaje .... no ale coz ....

zgaga mnie trzyma ....

cześć dziewczyny, dzisiaj o 15 mam wizytę i usg genetyczne, trzymajcie proszę kciuki, stresuje się bo ostatnio miałam usg w 6 tyg no i mam nadzieje, że torbiel zniknęła, także trochę kciuków bb na pewno mi sie przyda:tak:

agamati - powodzenia

matyjasowa - pociesze cie moja córka wstała dziś o 5, jak ona wstaje o 6:30 to ja jestem mega happy;-)

gosiagro trzymam mocno kciuki napewno bedzie wszystko dobrze :)
no moja kiedys tez o 5 wstawala .... ale jak spi tak do 7:30 to jest lepiej ehhehehehe
ciesze sie bardzo bo dostala sie do przedszkola wiec od wrzesnia bedzie troche lzej ehhehee

Dziewczyny u nas lato- jest już 16 stopni i można chodzić w krótkim rękawku- oby już tak było -chocby cały rok.
Az chce się żyć i energi od groma:-D:-D:-D- wysyłam pozytywne wibracje dla wszystkich...........

sasanka1 no własnie przesądy.....ehhe

La Mari fajnie że bez się udało- ja jakoś nie mam wyrobionego zdania na ten temat.....ale uważam ,że przygotowanie na pewno dużo daje więc w sumie stosować tę metodę z przygotowywaniem na pewno nie zaszkodzi.Ty też mądrze podeszłaś do tematu- że jesli będzie lepiej naciąć to ciąć- bo czasem jest tak ,że kobiety wolą peknąć niż być nacięte- tego to bym nie chciała.....dużo też zależy od położnej.

Dziewczyny poród nie jest straszny- jeśli się nastawicie pozytywnie i będziecie współpracować z położną to będzie dobrze;-).
A po porodzie jak zadbacie o prawidłową higienę to też szybko się zagoi.

Co do piersi- umiejętne przystawianie do piersi i nie wstydzenie się proszenia o pomoc koleżanek doświadczonych a także korzystanie z poradnii laktacyjnj.....i naprawdę będzie też dobrze

gosiagro i agamati1- kciuki zaciśniete :-)

Moje dziecko wstaje o 7:30 -8:00 jak do przedszkola a czasem w weekend nawet do 9 nam śpi.
Nie wiem co to nocne wstawanie i pobudki o 6, 7 rano bo nigdy tak nie wstawał.
Zobaczymy jak drugie- bo moze dać czadu ahhaha-odbije sobie z a braciszka ;-)

Ostatnia edycja:
Ja jestem ciekawa czy nasz skarb sie na zlobek zalapie.....

a od kiedy planujesz puścic? moja w zeszłej rekrutacji sie nie dostała, dostały sie same samotne matki albo udajace samotne matki

ale teraz zmieniła się jakaś ustawa i niektóre prywatne żłobki dostają dofinansowanie, wiec powinno być łatwiej i więcej miejsc

Ostatnia edycja:
No ja bede probowac juz w rekrutacji za rok.... nie mam wyjscia za bardzo bo trzeba wrocic do pracy.... niestety!
A czy sie uda? Kto wie.... nie za latwo ponoc.

Agamati 3mam kciuki!

Elzu!
Nareszcie wiesci! Jak to dobrze ze wszystko ok! Piekny dzidzius!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :) ciśnienie w normie mierzę 3 x dziennie więc wtedy przy zawrotach podskoczyło bo pewnie od zdenerwowania na razie czuje sie ok choc obawiam sie by sie to nie powtórzyło bylam wczoraj jeszcze w ośrodku zdrowia na pomiarze bo ja mam elektroniczny a one rtęciowe czy jak one sie nazywają i wyszło mi 130/70 czyli ok , mówiły że te zawroty to normalne w ciąży każdą ciąże inaczej sie przechodzi i żeby się tym nie denerwować .

Nanulika - ty to już zapisz dziecię do tego złobka :) bo potem będzie problem :) to jest niesamowite tyle przedszkoli żłobków a jak pytała znajoma o przyjęcie to na 3 lata do przodu już zarezerwowane .

młoda mamusia dzidzia w 11 tyg 8 cm???????????? 5cm zgodze się ale 8 chyba że tygodni ciązy masz więcej może ty jesteś w 15tygodniu a nie 11 .

Miłego dzionka

Ostatnia edycja:
Do góry