reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Cześć
nanulika - piękna beta, na pewno wszystko będzie dobrze:tak: choć zrozumiałe jest ze się martwisz

matyjasowa - ja kawy nie pije, więc nie ma problemu;-) powodzenia u lekarza i koniecznie się potem zamelduj co i jak:-)

co do mdłości to rzeczywiście bardzo indywidualna sprawa, ja z Majusią zaczęłam wymiotować w 6 tyg i tak do końca 12 tyg codziennie:szok::szok: to było straszne zamiast tyć to chudłam, mam nadzieje, że teraz mnie to nie czeka:no:

sylha - piękny suwaczek:-) tych badan na początku rzeczywiście jest dużo

Co do płci jeżeli teoria z wysokością bety jest prawdziwa to powinnam mieć chłopca, hehe ciekawe czy okaże się prawdą, hiihi

reklama
gosiagro a co to za teoria z wysokoscia bety ???

ja w sumie patrzac na moja corke( wiem kiedy zaszlam z nia ) teraz tez powinnam miec corke ..... ciekawe co bedzie ehehhehe

gosiagro a co to za teoria z wysokoscia bety ???

ja w sumie patrzac na moja corke( wiem kiedy zaszlam z nia ) teraz tez powinnam miec corke ..... ciekawe co bedzie ehehhehe

że niby jak jest niski poziom bety to chłopiec
ja np w dniu spodziewanej miałam @ tylko 76, natomiast po 2 dniach - 203, w tym samym okresie z Majusia miałam już 660 a tu tylko 203, ale nie należy się tym sugerować bo pewnie niewiele w tym prawdy;-);-);-)

heheh a co byś chciała?:-)
ja z jednej strony chłopca żeby parka była ale tez marzy mi się siostrzyczka dla mojej córki, wiec jak nic musiałyby być bliźniaki, żeby mi dogodzić:-D:-D:-D oczywiście żartuje:-D

heheh a co byś chciała?:-)
ja z jednej strony chłopca żeby parka była ale tez marzy mi się siostrzyczka dla mojej córki, wiec jak nic musiałyby być bliźniaki, żeby mi dogodzić:-D:-D:-D oczywiście żartuje:-D
mam tak jak ty z jednej storny chlopiec ale z drugiej ciorcia tez spoko w sumie jest mi to obojetne i mezowi tez ... dla corci mamy juz imie dla synka nie .....

kurczę dziewczyny tyle produkujecie że ciężko za wami nadążyć!:-D a w pracy niestety nie mam czasu pisać na forum :baffled:

Sylha ja też ustawiałam tak wizyte u gina że mój mężuś mógł być :-) dlatego też idę prywatnie, bo u mojego gina nfz jest zakaz wchodzenia facetów :crazy: a ja chcę by tatuś też przeżywał ciążę i oglądał usg...

Kresek MW mi się wydaje że nawet jeśli lekarz nie zakłada jeszcze karty ciąży to gdzies w papierach musi mieć datę pierwszej wizyty. Chyba... Bo inaczej to rzeczywiście kiepsko z tym papierkiem do becikowego :baffled: mój gin z nfz daje kartę ciąży dopiero po pierwszym trymestrze, ponoć dlatego żeby sobie statystyk nie psuć bo przecież w pierwszym trymestrze najwięcej poronień... szlag mnie trafia jak słyszę takie rzeczy :crazy:

Ulala piękna betka, pieknie rośnie więc na pewno Fasolka zdrowa!:-)

Kruszka, Maria witajcie i 3mam mocno kciuki :tak:

Matyjasowa ja akurat nigdy kawy nie piłam więc nie mam problemu z odstawieniem ;-) A co do płci to od zawsze marzy nam się z mężem mała Julka.... no ale wiadomo - najważniejsze by zdrowe było :happy:

Sylha dzięki za linka z badaniami, ja też jestem zielona więc z zaciekawieniem czytam takie rzeczy :-)

Nanulika betka rośnie więc na pewno jest wszystko ok! :tak: przykro mi że ostatnia ciąża tak się skończyła :-( ale jestem pewna że teraz będzie wszystko w porządku, musisz tylko nastawić się pozytywnie - maleństwo wyczuwa twój nastrój, a szczęśliwa mama to szczęśliwe i zdrowe dzieciątko :-)

Ja bety nie robiłam więc w ten sposób nie określę płci hehe
Dziewczynki a czy bolą was nadal brzuchy? Bo kurczę na początku to pewnie wiązało się z zagnieżdżaniem, a teraz? z moich obliczeń wynika że to już koniec 6 tc a brzuch wciąż mnie rwie... takie skurcze mam, jakby kłucie... fakt że już rzadziej ale i tak sie zdarza, zwłaszcza jak np. szybko wstanę z łóżka albo jak się przemęczam. Niepokoi mnie to trochę :baffled:

myszunia mnie w sumie nie boli juz tak bardzo brzuch czasem ale to jest lekkie wiec nawet uwagi nie zwracam ..... za to cycochy mnie strasznie bola i sa wielkie pelne......

reklama
Nanulika gratulacje :)

Co do picia kawy piłam ja codziennie teraz nie odczuwam takiej potrzeby głodna też nie jestem nie mam smaków na nic mdłości brak brzuch raczej nie boli czasem jajnik któryś jakby zakuł ale nadal ten śluz sie pojawia piersi jak wcześniej pisałam wcale nie bolą jakoś nadzwyczajnie bardziej delikatnie :) dużo leżę kiedy mogę to się kłade i nie jest to związane ze zmęczenieniem a jedynie strach przed poronieniem jedynie humor mam do bani wszystko mnie denerwuje nawet tv że jest włączony najlepiej żeby nikt nic do mnie nie mówił i nas nie odwiedzał.

Co do płci dziecka ważne by było zdrowe ale mam juz syna więc cieszyła bym się córcią ale czy nie za dużo szczęścia by mnie spotkało ? sam fakt że zaszłam w ciąże bez leczenia z zaskoczenia to dla mnie cud rok temu w wakacje poddaliśmy się z mężem stwierdziliśmy że nic na siłę przestaliśmy o tym myśleć moim piorytetem było schudnąć 20 kg do lipca 12 zdążyłam się pozbyć chodziłam na silownię codziennie na zajęcia areobowe tak mnie to pochłonęło i nagle taka wiadomość ciąża jednak duzo prawdy jest że psychika duże ma znaczenie .

Do góry