reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Witam Dziewczyny, mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. Ja również (wg moich wyliczeń) będę mamusią listopadowego dzieciaczka. Dziś jest to 6t6d ciąży. W piątek wizyta i mam nadzieję zobaczyć jak serduszko mojego dzieciątka pięknie bije.

Byłam na usg 29.03 i wprawdzie nie widziałam jeszcze serduszka, ale lekarz powiedział, że jak na wiek ciąży (wówczas to był 5 tydzień i 6 dzień) to jak najbardziej możliwe.

Ja na pierwszym USG byłam w 5t4d ciąży i też było widać tylko 8 mm pęcherzyk płodowy. Lekarz powiedział że na tym etapie ciąży wszystko jest OK. Choć nie powiem, bo też jestem pełna obaw... :zawstydzona/y:

reklama
ja ide we wtorek na usg. boje sie strasznie :-( bo procz bolu piersi nie mam zadnych objawow:-(a teraz jeszcze sie naczytalam i juz w ogole mam dosc :-:)-:)-:)-(

niedzielne dzien dobry!

Witam wszystkie nowe listopadowki :) Fajnie, ze nas tak duzo!

qwas kciuki trzymam za jutrzejsze usg!

nanulinka ja tez mialam teraz problem przez dwa-trzy dni zatwardzeniowy (mam wrazenie, ze zawsze jak powiem na forum, ze mnie cos nie dotyczy -to od razu sytuacja sie zmienia :) i pomogla mi kawa, ktorej zwykle w ogole nie pije - nawet przed ciaza praktycznie nigdy.

Dziewczyny, ja sie znow rozchorowalam chyba po raz trzeci od kiedy jestem w ciazy- zatkany nos i kaszle tak jakbym miala wypluc pluca, albo przynajmniej oskrzela. Jeden zimniejszy dzien - piatek i mnie rozlozylo :(
Leze i pije rumianek.

W czwartek jedziemy na 4 dni do PL na swieta, a po powrocie wreszcie USG, na ktorym mam nadzieje bedzie widac malucha !

zabka 253 ja tez nie mam objawow - przez kilka dni mnie mdlilo - i cieszylam sie bardzo, ale nie wiem czy to nie byla silna autosugestia. Bola mnie troche piersi, ale to moze byc wynik brania progesteronu - nie ma co sie jednak zamartwiac (tak sobie sama mowie- choc nie zawsze jestem dzielna - o nie, nie!) bo zamartwianie sie:
a) nic nie pomoze ani nic nie zmieni
b) moze zaszkodzic tylko

USG prawde powie,a poki nie ma negatywnych objawow typu krawienie, optymizm uruchamiamy !

Ostatnia edycja:
Witam nowe Mamusie :-)

Dziewczyny nie martwcie się, ja też byłam dokładnie w 5t4d i też było widać tylko pęcherzyki i to nawet duże a nic poza tym, poszłam 11 dni później i oba serduszka ślicznie biły:tak::tak::tak: także głowa do góry i wierzcie w wasze maluszki :-)

Dziewczyny, szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

Witam wszystkie nowe mamusie :-D
U mnie z objawami też kiepsko, ale przecież to nic nie znaczy :-)

I u mnie z objawami kiepskawo - ból piersi, czasem leciutkie mdłości. Jedynie smaki mam nienaturalne ;-) ale lekarz mi mówił żeby nie wymyślać i nie przejmować się głupotami - każda ciąża jest inna i każda kobieta przechodzi ją inaczej. Każdy objaw w ciąży jest normalny poza krwawieniem lub plamieniem, więc obserwuję się baaardzo dokładnie jedynie w tym kierunku :zawstydzona/y:

ja też chciałam mieć objawy, żeby czuć tą ciążę, a teraz mam dość.
wczoraj zaliczyłam porządne wymioty, a dziś już dwa razy i w dalszym ciągu źle się czuję. ale już wiem, że nie mogę jeść bananów. teraz już mnie tylko mdli, ale nie mogę przez to zrobić nic konkretnego, w domu bałagan, męża nie ma, a mnie szlag trafia.
głodna jestem, a na jedzenie patrzeć nie mogę, obiad zjadłam na siłę. jedynie słodka herbata w miarę dobrze na mnie działa i trochę powstrzymuje wymioty, bo podejrzewam, że gdyby nie to to i obiad wylądowałby w kibelku.

z zaparciami też się męczyłam, prawie przez tydz nie byłam w kibelku, ale wczoraj się wreszcie udało. niestety w związku z tym odezwały się moje hemoroidy.

w dodatku martwię się, czy przez te moje wymioty euthyrox prawidłowo się wchłania, a na prawdę bardzo ciężko jest mi go połknąć i nie zwymiotować w ciągu najbliższej godz czy dwóch.

dziś w nocy obudził mnie ból piersi (jednej), taki przeszywający i kłujący, ale przeszło. a teraz jeszcze mam jakieś drgawki, z zimna mnie telepie.

idę do nauki, może jak się skupię na czymś innym to mi odpuści.

maadzia31, to bedzie moja druga dzidzia, a juz zauwazylam o ile mniej kasy potrzeba, bo tyle rzeczy zostalo po Julku, wozek, lozeczko, krzeselko itd. a jak masz dzieci z tego samego miesiaca to tez beda ubranka pasowac i inne "gadzety". Jedynie moze byc ciezko z miejscem jesli macie male mieszkanie, ale to juz nie tesciowej problem.. ehh czemu te niektre tesciowe takie sa wredne zamiast sie cieszyc? :(

gosiagro, gratuluje przeprowadzki :)

Dziewczyny, a moze wątek przepisowy? Narazie na jedzonko rozne i ciążowe, a z czasem na jedzenie dla karmiących.. a pozniej dla maluchow. Jakby byl bez komentarzy, to mozna bedzie szybko znajdowac przepisy :)

cahmere_me, witam i trzymam kciuki zeby bylo dobrze :)

kropka26 witaj :) wstaw sobie suwaczek, zebysmy mogly odliczac z Toba :)

zabka253, to sie ciesz, ze cie nic nie meczy :) ja tez nie mam objawow, nawet piersi mnie nie bola - to moja druga ciaza, a w pierwszej nie mialam objawow, tylko wlasnie piersi - jak u Ciebie :)

reklama
Oj.... Tyle piszecie:) ze nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego.
Witam nowe dziewczyny :)
Ja z objawów to też jakoś dziwnie bo piersi już mnie mniej bolą, nie mam mdłości tylko jest mi tak ciężko na żołądku jak coś zjem no i mam zgage, a z tego co pamiętam to miałam ja dopiero pod koniec a nie na początku pierwszej ciąży.
Medatorek nie będę wybierać bo nie kojarze wszystkich dziewczyn po nickach. Zdam się na wasz wybór:)

Do góry