reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
dziewczyny mam do Was prośbę, zbliżają się Zosi urodziny. Najbliżsi pytają się mnie co Zosi kupić. Wiadomo że każde dziecko najbardziej cieszy się z zabawek. Tyle że ja już nie mam pomysłu.
Powiem Wam, czego nie biorę pod uwagę.
- lalkami się nie bawi, huśtawka nie jest fajna,
- odkurzacz, konia na biegunach, klocki, małą kuchenkę, jeździk, ciastolinę, dużego pluszaka (nie jednego), szczeniaczka-uczniaczka już ma,
- kocha samochody - myślałam o takiej kierownicy ale są same jakieś takie..., piłki - namiot z piłkami, ale gdzie to trzymać...

Podrzucicie mi jakieś pomysły???

Hahaha Ostka i ja mam ten problem. Raz prezenty, dwa co przygotować do jedzenia. Dziś wymyśliłam, by goście zrobili zrzutke na prezent w postaci stolika z Ikei + 2 krzeselka. Mamy mu to kupić tak czy siak, bo po wakacyjnej przerwie powrocilismy do urządzania mieszkania. A tablica do pisania? Sanki?

ten stoliczek z krzesełkami jest tez super pomysłem, ale my mamy już stolik (z Biedronki) i do tego małe krzesełko, jeszcze z mojego dzieciństwa:-)
Sanki, tablica stojąca jest też fajnym pomysłem. Jakiś czas temu kupiliśmy jej taką małą, ale na ta małą jest jeszcze za mała:-)
Jeszcze jakieś pomysły?

Co do jedzenia to tez jest to małym problemem, chociaż ja jeszcze nad menu się nie zastanawiałam;-/

Nie wiem też jaki tort upiec. W zeszłym roku był fajniutki, na ten mam kilka pomysłów. Nie chce by dzieci, które przyjdą dostały typowe słodkości, ale spora większość właśnie tak je. W rezultacie nie będą chciały jeść czegoś innego.
O zabawkach i innych prezentach jeszcze piszmy :-)

My mamy mały rowerek, na czterech kółkach. I taki polecam na prezent:-) powiem Wam że nie spodziewałam się, iż dziecko niespełna dwuletnie jest w stanie tak szybko zapylać, że ma tyle siły w nogach:-)

Czyli rowerek odpada :-(
My jeszcze nie mamy,ale jak byliśmy na wakacjach,to był tam rowerek biegowy chicco ,bardzo fajny, lekki, na malutkich kółkach w sam raz dla dwulatka i Maja na nim super śmigała. Dlatego właśnie zastanawiamy się nad takim prezentem.

Teraz to już można rowerek biegowy na 2 kółkach kupić, Lena śmiga na Puky Wutsch ale widzę, że już z niego wyrasta, na następne lato na bank będzie za mały. Ja się zastanawiam nad kolejką, mimo, że mam córkę, byliśmy u znajomych i moje dziewczyny miały niezłą radochę, na czele z wujkiem :p, tyle, że to ponoć droga impreza

reklama
Hej dziewczyny! miło że pytacie o nas:) jeszcze jesteśmy w dwupaku! Nie zaglądałam kilka dni bo nie wyrabiam już. Czuję się fatalnie-mówiąc dosłownie! Bóle brzucha, skurcze okropne! I do tego biodro, które nie pozwala się poruszać! o matko to się poskarżyłam. Ale powiem wam że w porównaniu do pierwszej ciąży to... to nie ma co porównywać,
Czekam w strachu bo chciałabym być już po wszystkim i liczę że po prostu będę się fizycznie lepiej czuła. Ale boję się jak poradzę sobie z dwójką rozrabiaków:-D

A co do prezentów to powiem Wam że jest świetna hulajnoga firmy micro HULAJNOGA mini MICRO TRZYKOŁOWA trójkołowa GRATIS (4661496351) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. rewelacja! cena nie zachęca ale wypróbowaliśmy u znajomych i nie ma porównania ze zwykłymi hulajnogami. Więc jeśli macie możliwość i goście chętnie się zrzucą to produkt świetny! mój Tymek jak na niej stanął to jakby jeździł od zawsze:-)

Do góry