reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Multi, miło, że pytasz. Chłop było szpitalu, odessali mu powietrze i na szczęście płuco się ładnie rozciągnęło do właściwych rozmiarów. W tej chwili po odmie nie ma śladu, ale nie oszukujmy się - jest duże prawdopodobieństwo, że pojawi się znowu i wtedy już trzeba będzie operować płuco.
Teraz tylko chłop musi uważać, bo ta odma nie dawała objawów, kolejna też może być bezobjawowa. A to się może bardzo źle skończyć.
Póki co jutro nieślubny wraca do pracy, a Kuba do żłobka.

reklama
Matyjasowa jak sie tu pojawiasz to przekazuje życzonka dla Filipka jutro roczek :) Duzo zdróweczka !!!!! dużo ciekawych zabawek i smakołyków bez liku ..

Kruszka ja bym jeszcze raz spróbowała jak się powtórzy to ewidentnie reakcja na Gluten cięzko mi sie wypowiadać na ten temat poniewaz nigdy nie miałam takiego problemu Igor je juz wszystko . ale mam sąsiadke co ma dzieciatko 2 mc młodsze i ma taka sama jazde jak ty dziecko tylko brokułowe zupki je kalafiorowe mleko mamy a mama chuda jak patyk bo nic nie może jeśc bo wszystko go uczula normalnie szok strasznie biedne te dzieciaczki .

Ostatnia edycja:
Ulala Muliplicamini dziękuję :) Uspokoiłam się trochę :)

Zapytam oczywiście pediatre na najbliższej wizycie. Mężasty chce jutro spróbowac jeszcze raz podac łyżeczkę, no cóz spróbujemy chyba dla pewności.

Kruszka- również bym spróbowała jeszcze raz by się upewnić....szkoda Franusia tak się męczyć-oby jak najszybciej z tego wyrósł, coć wiem,że dzieci z różnych takich alergi najczęściej wyrastają między 2-3 rż...

Moje smyki też mają taki grysik Ami na buzi, Kacper na udach i rękach ostatnio mu się pogłębiło:-( po roczku chcę się wybrać z nimi do pediatry, bo już mi się to niepodoba a wykluczałam wszystko z jedzenia...

Matyjasowa- 100 latek dla Filipcia:-D

Czesc Kolezanki,
my rowniez chorobowo, stad moje dlugie przerwy w pisaniu i podczytywaniu. Ale moze teraz uda mi sie nadrobic.
Zdrowka dla chorowitkow!
Kruszka, Ty masz xlandera xs? Jak duze sa kolka? daja rade na dluzszych trasach?

Cześć dziewczyny! Mój mały właśnie drzemie więc mam chwilę wytchnienia:-) Tymek stawia coraz więcej samodzielnych kroków. Najlepiej mu to wychodzi w domu w skarpetkach:-) no i dziś zauważyłam górną jedynkę ale jest już tam pewnie trochę dłużej:-D U nas dalej lekki katar ale nic poza tym się nie dzieje- noo i ślinotok:-D ale mamy jeszcze ładną pogodę.

babyduckcieszę się, że nieślubny jest już "zdrowy", a już na pewno ze czuje się lepiej. Tobie też dzięki temu odszedł stresss...

U nas próba oduczenia od drugiego mleczka nocnego. Wiem, parę tygodni temu zdecydowałam się dawać 2x mleko, ale ostatnio nawet dwa mleka nie gwarantowały lepszego spania. Owszem na początku to działało, ale teraz coraz mniej. Więc dziś obudziła się Zosia o 1.00, przetrzymaliśmy ja na przytulaniu i wodzie do 2.30, wtedy to dostała mleczko 180ml i potem budząc się co jakiś czas (ale nie reagowaliśmy i zasypiała sama dalej) przespała do 6.25. Czyli operacja zakończyła się sukcesem. Ciekawe jak będzie tej nocy. Mamy cichy plan, żeby zejść w ogóle z mleka, ale trzeba wszystko po kolei...

kruszka i jak druga dawka glutenu? przeszliście test pozytywnie?

U nas też mały kłopocik, Zosia dostała katarku lejącego się. póki co łudzę się że to od zębów, które idą i wyjść nie mogą. Oby tylko nie przeszło to w coś poważnego!
Poza tym Mała nie chce jeść w ciągu dnia mleka, niby miała mleko na drugie śniadanie i na kolację. Więc te na kolację zastąpiliśmy kaszką ryżową, a te z drugiego śniadania.... dziś dostanie twarożek swojej roboty z bananem.
A jakie Wy macie pomysły na jedzenie??

Hej Mamulki!

Ostkapa - Mikus juz tez coraz niechetniej pije mleko (on tylko na 'dzien dobry' i na 'do widzenia'. Z reguly je mojego tosta na sniadanie,a na drugie np. jogurt z platkami albo z bananami albo kisiel z owocami albo jajecznice na maselku albo parowke na cieplo z chlebkiem. Roznie :-D

Jutro wielki dzien dla moich Robakow. Ida na pierwszy raz na godzine razem do zlobka. Juz sie boje o te cieknace nosy i temperatury... oby az tak zle nie bylo :baffled:

Mdmd - zycze zdrowka calej rodzince!

Hej dziewczyny ja tylko na chwilkę znowu :(

Taycia
kciuki za Twoich chlopaków. Wiezrę, że sobie świetnie dadza radę :)

Ostka nie dalismy kaszki drugi raz. Bałam się mimo, że P był w domu. Mysle jednak, że w przyszly weekend sie przemoge i spóbujemy znów z jedną łyżeczką.

Mdmd
tak my mamy ten wózek. Rzdako Go uzywam na spacery dłuższe, bo on głownie sluży na szybkie wyskoki, ale dziś byłam z nim na spacerze, bo wpadła do mnie koleżnka z cóerczką i nie brala wózka, gdyż ja mam dwa. I powiem Ci, ze sobie świetnie dal radę.

Sylha wierze, że niebawem się poprawi z ta skórką. A twoich dzieci mam nadzieje, ze to nic powaznego. A jak teściowie?

Dziewczyny jest cięzko... W dzień nie siedam prawie do kompa, bo zaraz jest Franek i piszczy by dac mu poklikac. A noce na które do niedawna narzekalam, że są tragiczne sa coraz gorsze. W piatek zasnął na 40 min. Wstał ok. 22 i nie spał do 2. Potem o 4... Płakał rzucał się, to bylo straszne. Teraz tez boję się, że zaraz wstanie. Juz dawno nie spalam na spokojnie z P. Głownie ląduję w pokoju u Frania. Kiedy to sie skończy...

reklama
Do góry