reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Echidna witaj!

Co do fotelika to ja mam używany po siostrze. Jeździmy w nim od jakiegoś miesiąca a to dlatego że liczyłam że może małemu się spodoba i będzie chętniej jeździł samochodem. Jest faktycznie trochę lepiej. W tamtym już było mu ciasno ale jazda samochodem nie sprawia mu przyjemności. On po prostu się nudzi:baffled:

U nas nocki lepsze wróciliśmy do starego schematu i Tymek idzie spać ok 20.30 i budzi się tylko raz ok 4 i śpi do 7:happy2:

reklama
Dziewczyny to ile wasze smyki ważą?!?!Moje jakoś 9600 i 8900 mamy teraz maxi cosi citi i jakoś nie narzekają na wielką ciasnotę jedynie nóżki trochę wystają, ale to też jeszcze do wytrzymania....wolę też żeby mi jeszcze pojeździły tyłem, bo jednak to bezpieczniej

Sylha - a glowki jak? nadal ladnie maja oparte czy tez wystaja?

Ja sie waga Mikolajka nie chwale... chociaz od 2 miechow stoi w miejscu. Wazy tyle co kolega Starszaka (prawie 2-letni). No coz...mam dobrze zbudowanych mezczyzn w domu :-D:-D

taycia- to ile Mikuś waży?!?!?nie, główki na miejscu jak należy;-) dlatego chcę ich jeszcze upyhcać w te, bo to i dla mie wygodniej zanim wyszykuję drugiego to pierwszy mi nie spieprzy:-D
No moim też teraz waga staneła, więcej się ruszają, Amelia ogólnie dzisiaj jeść nie chciała podejrzewam winnego- drugi ząbek bo dosyć popuchnięte dziąsełko.

Sylha - Mikula ma strasznie opuchniete dziasla juz od 2 tyg i widze mala przebijajaca sie biala kropke,ale cos za dlugo to trwa?

Mikus tylko 12,7 kg :-D:-D:szok::-D

No jak siedza Ci spokojnie i w miare sie mieszcza to luzik chociaz Mikus o wiele bardziej woli jazde do przodu i w 'doroslejszym' siedzonku :-)

Taycia, a wzrost? Nie no, Mikuś spowolnił, już tak nie szokuje (przynajmniej mnie) :)
Kuba przy 71 cm ważył 9600, teraz pewnie dobił do 72 i 10kg. Jeździ jeszcze w starym foteliku, stopy mu wystają, ale główka leży. Ja się z zakupem nowego nie spieszę, bo my samochodu nie mamy. Fotelik był przydatny w razie podróży z dziadkami, ale to raptem kilka razy w roku.

Taycia dziekuje za pamiec :-)

Sylha mozliwe, że ten fotelik chico o którym piszesz to ten sam co M ogladał. Bo własnie kojarzę, że mimo wysokich miejsc w testach kosztował niewiele ponad 400 zł. A te cybexy.. cóz dziwne są, zreszta nasz Franek to by sie w nim pewnie strasznie zgrzał.

Któraz z Was pisala o planie zakupu recaro joung plus (?) My uzywamy własnie tego małego, ze swoej strony musze ostrzec przed zakupem welurowego, to jes jakas masakra. Dziecko poci sie w nim niemilosiernie! Nam koleznka o tym powiedziaa, ale ciut przypóźno.

Maly jakis niespokojny, lecę..

Tymek waży 9kg i mierzy jakieś 74cm. Waga mnie bardzo cieszy, co prawda stoi jakiś czas w miejscu. Ja się bardzo cieszę z jego wagi bo wcześniej był problem z przybieraniem no i wyglądał niestety nieapetycznie przez pierwsze miesiące:baffled: a teraz wygląda uroczo:-) te nóżki... :-D

Taycia u nas też dolne dziąsła rozpulchnione na maxa! czasem jęczy z tego powodu:baffled:
U mnie dziś chłodno i deszczowo ale może i lepiej-troszkę człowiek ochłonie i w domu się wywietrzy:-)

Kruszka- chicco też coś w cenie 4 stów, ale mnie chodziło dokłądnie o roan kiwy 123,
Nam chodzi po głowie recaro sport joung- ten namacalnie już sprawdzony:-D

Moje mierzą coś tak 83, 84cm co pasuje, bo ciuszki 80 zaczynają być maławe....generalnei jak zaczęły raczkować to waga stanęła w miejscu..

Olli- moje w/g siatki centylowej OK a wyglądowo jak kluchy szczególnie Amelia, która waży mniej....i szczególnie nożki każdego zachwycają:baffled:

reklama
Witam się po ciężkiej nocy:baffled: nie wiem dlaczego ale Tymek jęczał i stękał całą noc:-( myślę że to nadchodzące zęby:dry:

Sylha trzeba się cieszyć że dzieciaki mają apetyt:-) tylko zaczną chodzić, biegać i wszystko zgubią-mam taką nadzieję:-D

Ajjjj nic mi się nie chce... leń totalny. Mały sobie drzemie.
Ale bym zjadła czekolady... mmmm ale ja nadal na diecie:dry:

Do góry