reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

dzięki dziewczyny, juz mi chyba trochę lepiej ale dlatego że...Hanka taaak się darła przez godzinę że niczym nie mogłam jej uspokoić:szok:! bardzo rzadko nam się to zdarza ale takiego darcia to jeszcze chyba nie było. nie chciała jesc i miała takie ataki dziwne że chwilę spokój i nagle wrzask, myślałam że to brzuch. miałam z nią wyjść na spacer, tak u nas ciepło ale z takim darciem zrezygnowałam. w końcu dałam jej Ibum w syropku i po 15 minutach usneła. ale trochę się przeraziłam...to i o mamie zapomniałam;-). no ale...suma sumarum siedze teraz w domu a za oknem piekne słońce...

reklama
taycia dobrze, że lepiej z gorączką. Trzymam kciuki, żeby nie wróciła! Dużo zdrówka dla Was!!
olii dla Was też dużo zdrówka jak i dla pozostałych chorowitek (bo już nie pamiętam, które tam katar mają i gorączkę...)
ostkapa gratulacje z okazji ząbka!! Czekam na relację czy podgryza mała czy nie podgryza bo się tego strasznie obawiam..

A ja muszę się pochwalić, że moje dziecko położone na brzuszku na macie albo w łóżeczku zaczęło się ruszać. pełznie, ale... Do TYŁU!!!!!!!! I strasznie go to wkurza. Złości się przy tym niemiłosiernie :-D:-D

Ja dawałam czopki z paracetamolem zwykłe. Dawka dostosowana do wieku. Teraz może brać 250. Póki co u nas po nurofenie gorączka ustąpiła. Katar nadal na potęgę leci. Oczywiście nie chce ani wydmuchać nosa, ani fridą wyczyścić. Jak biorę na "siłę" to zaczyna płakać i glutów jest dwa razy więcej.

multiplicamini dam znać jak zauważę przygryzanie, póki co się na razie wyrznął. swoją drogą to ciekawe ile taki ząb rośnie.
raczkuje do tyłu? super!! nasza nadal ma chęć na raczkowanie, ale nie wie że trzeba do tego rączek użyć i się tak buja...

Taycia- i powtórka z rozrywki...Jak Mikuś?!?!?

Olii- a to rozumiem....bo ja znam takich co na kichnięcie od razy antybiotyk dlatego trochę się dziwiłam....ale też teraz mi coś się przypomniało, że już pisałaś o katarku.

Ostkapa- gratuluję zębola:-D i tez jestem ciekawa jak to będzie z karmieniem...

Multi- Tobie gratulujuę początków raczkowania!!!Tak nam pediatra półtorej miesiąca temu wytłumaczyła sposoby przemieszczania się naszego małego...stąd nazwa raczkowanie,że najpierw zaczynają do tyłu...

Katalina- oj mamy pogodę tylko,że dzisiaj strasznie wiało i 27st. małe miały bodziaki krótki rękaw i cienkie gatki przez ten wiatr- jobla można dostać tym ubieraniem....no i oczywiście zaś wielkie halo, bo one bez czapki i jeszcze same bodziaki w dodatku z krótkim rękawem...echhh

Ostatnie dni cóka kuzynki mi je zabierała mi je na spacer- te bez czapek, bo przecież na litość boską w gondoli im nie wieje, to ludzie ją besztali,że jak tak można i je nakrywali i czapy na głowę wciągali:szok::angry: zła była,że hoho ogólnie mnie tu za wariatkę mają:-D, bo kto widział -5 st a ja na spacer wychodzę.....o -10 lepiej nie wspomnę...

A tak oczywiście większość dnia na dworze:-)
Kopiuj  z 106.jpgKopiuj  z 081.jpg

Załączniki

• Kopiuj  z 106.jpg
    Kopiuj z 106.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 43
  • Kopiuj  z 081.jpg
    Kopiuj z 081.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 42
Ostkapa gratuluje ząbka:)
badka zdrówka :)
Taycia wam też zdrowka:)
U nas też córka goraczkowala ale 2 dni i po gorączce wiec nawet do lekarza nie poszlismy.
Synus taki placzliwy się zrobił aż nie do wytrzymania możliwe ze to zabki.
Jemy tez juz cały słoiczek obiadku i derserku wiec dwa mleczka mamy z głowy.
Dziś u nas nadal piękny dzień tylko to wiatrzysko wstrętne tak to Igor spokojnie by moglbyc juz w krótkim a tak to musiałam długi rękaw ubrać.
Monia gdzie się podziewasz?

Ostatnia edycja:
Egh... do goraczki doszly zielone kupki. Czytalam,ze tez moze byc to na zeby.

Poki co dzisiaj w nocy beda dokladnie 48h od goraczkowania. Trzeba ja zbijac co 5-6 h (czyli odstepy dluzsze niz pierwszego dnia). Nic innego sie nie dzieje, dziecko drazliwe,ale bawi sie, je... Biedny Robak... oby mu przeszlo!

I wszystkim innym dzieciom zycze duzo zdrowka!

Sylha
- rozczulaja mnie takie zdjecia. Kochane Bobasy!

Zaraz koniec pracy i dwa dni wolnego... yupii!

Dobranoc...

Zazdroszczę dziewczyny pogody! u mnie 10stopni:baffled: a wczoraj było 27:szok:

Mały coraz lepiej, katarku już nie ma tylko ten kaszel. Ale mamy kolejny problem. Ten mój łobuz odmawia picia mleka! Nie wiem już co robić. Pediatra mówił żeby nie pił tyle mleka bo go dobrze nie trawi ale żeby w ogóle? o zgrozo! co ja się mam:wściekła/y:
Pije to mleko tylko w nocy 120ml a w dzień wcale. Nie wiem co mam mu dawać do jedzenia. Zjada słoiczek np. dynia+ziemniak, słoiczek deserku i kaszkę. A co dalej:nerd:

Dzięki dziewczyny :)
Od wczoraj mała ma katar taki lejący.....i wysypkę na pół głowy i czoła.... pewnie od spaghetti które zjadłam dwa dni temu a jak nie od tego to nie wiem?

taycia Trzymam kciuki, żeby Mikuś wyzdrowiał jak najszybciej :)
olii to masz nie ciekawie z tym mlekiem a może spróbuj kaszki ryżowe??? na mleku
ostkapa Wielkie Gratki z okazji ząbka!!!!!!!!!!!!!!!! :) Ciekawe kiedy u mojej wyjdzie :)

Kurde wy piszecie że u was po 27 stopni a u nas 10 :( cały czas :(

reklama
a u nas dzisiaj upały, ze ho ho!! I chyba będzie burza, bo coś się chmurzy.. Narobiliśmy zdjęć w plenerze, później coś wrzucę na nasz wątek..
Zdecydowaliśmy się, że jedziemy na 1.05 do Zakopanego.. Aż się boję co to będzie..:sorry: To pierwsza nasza wyprawa taka całodniowa i boję się jak Młody to zniesie i czy nie będzie wrzasku przez pół dnia. ale też się cieszę :rofl2: przydałoby się teraz dobre nosidło turystyczne... Ale za późno na wypożyczanie..:eek:

Do góry