reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

dziewczyny może stwierdzicie, że zwariowałam ale nadrabiam całe 2 tyg nie obecności, ponad 100 stron, w nocy siedziałam i czytałam teraz mi juz został tylko główny wątek, no nic taka jestem ciekawa co u Was.nie będę odpisywać na razie, musze się bardziej znów wdrążyć

a u nas: od tygodnia Zosia ma katarek, nam sie wydaję, że to w parzę z ząbkami, lekarz oglądnął ją i mówi, że jej nie idą,nie mówię że juz się wyrzynają, ale coś białego widać, zresztą czuje już po piersi.jeśli to ząbki to znosi dzielnie, gryzie rączki, zabawki, a tyle razy jej tłumaczymy że piesiu(maskotka)umię się sam umyć:-D. nóżki wyczajone choć jeszcze nie jest na tyle wygimnastykowana by je siegnąć z pozycji leżącej, więc cwaniara kładzie się na boczek i tak się zgina i je dotyka.na brzuszek też się obraca, ale jeszcze nie umię jednej ręki wyciągnąć, więc pomagamy, nadal nie umie/nie chce leżąc na brzuszku położyć główki nad czym ja ubolewam. czyszczenie noska trauma, drze się w niebogłosy, czasami już na sam dźwięk nosek zaczyna swoją akcję, ale cóż czyścić trzeba a tym bardziej że ma katar.skubana coraz bardziej mi do siadu się dźwiga, czy leży, czy jest na rękach,ehh.ostatnio na chrzcinach u brata, było tyle osób nowe miejsce itp. że mała odreagowywała w nocy, pierwszy raz w całym jej życiu.to chyba tak w skrócie co u nas

reklama
Dziewczyny, które chodzicie na rehabilitację z dzieciaczkami - pamietajcie, ze należy Wam sie z tego tytułu L4 na dziecko na okres do 60 dni. Ja siebedę starać, zawsze to dłuzej z niunia w domu za pieniądze:tak:

margana - zainteresowałaś mnie tym L4 na rehab dzieciaczka. Jak to nam się należy, przecież jesteśmy teraz na macierzyńskim? Chyba, że chodziło ci o późniejszy termin. Jak chcesz to zrobić? Zaraz po macierzyńskim wziąć L4 na maluszka? Tak pytam, bo ja z moją Małą też chodzę, co prawda, to 1 lub 2 razy w tyg, więc pewnie na L4 się nie będzie kwalifikowało...

Hej maminki nawet wczoraj nie miałam jak wam życzeń złożyć, więc dziś przyjmijcie spóźnione ale szczere życzenia na dzień kobiet dużo, dużo tylko dobrych chwil i zdrówka dla was i maluchów :-)
U nas po szczepieniu 7 marca wczoraj była masakra :szok: Lenka miała gorączkę i non stop płakała :-( cały dzień musiałam ją na rękach nosić, na domiar złego na pupci się zrobiły mega odparzenia! Na szczęście mój kochany mąż załatwił mi nianię, która przyszła mi pomóc przy małej, sprzątaniu i prasowaniu, kochany trolek :tak:a wieczorem jak wrócił z pracy to cały cza się zajmował małą. w nocy gorączka przeszła i dziś jesteśmy jak nowo narodzone.
Byłam dziś w pracy, do roboty wracam 4 czerwca, po wykorzystaniu wszystkich urlopów: dodatkowego macierzyńskiego, zaległego z 2011 i 8 dni z 2012 :-)

hej laseczki,ja sie tez do zyczen dolaczam!

Kwiatkow z tej okazji nie otrzymalam od nikogo:sorry2: za to dzisiaj zaszalalam u fryzjera:-D a co!
oj no to popisalam,juz sie maly krolik obudzil,kurcze a mialam sprzatac,bo w niediele chrzciny.
To jeszcze tylko pochwale Majeczke,ze przespala dzis cala noc od 21 do 5.30 bez jedzenie,dwa razy tylko smoka dalam.Za to wczoraj na wieczor wypila 210 ml:szok:

agalodz lepiej sobie to dobrze sprawdź z tym mieszkaniem bo ja tez coś takiego słyszałam jak pisałaś także lepiej się dowiedzieć niż się później martwić bo ludzie są różni.

katarek, według ulotki katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia, ale ja bym i tak dziecka z katarem nie szczepiła, zawsze to osłabiony organizm, więc podatny na wszelkie działania uboczne i niepożądane objawy poszczepienne, nawet przy ząbkowaniu lepiej poczekać

U mnie Mała sobie smacznie śpi,a ja się wzięłam za odgruzowanie siebie - czyli wydepilowałąm sobie nogi! Matko, nie robiłam tego od roku, bo w ciąży przerzuciłąm się na żyletki. Zdziwiona byłam dzisiaj, że wcale mnie to depilowanie nie bolało, wręcz bym powiedizała, że igiełki w nogach przy dźwiękach buczącego depilatora były przyjemne... czyżbym po porodzie stała się masochistką? Hmmm...

No więc, ja już ogarnięta, teraz mieszkanie, i będzie git, bo obiad już na gazie...

Ach... chyba staję się Perfekcyjną Panią Domu :-)

Maggipka czyżbyś oglądała ten program Perfekcyjna Pani Domu?;p

Ja upiekłam biszkopt na tort bo piekę tort na urodziny jutro chrześnicy męża tylko brzydko go pocięłam na 3 części i chyba upiekę wieczorem drugi...

Na obiad dziś nic nie robię bo jestem sama a dla samej siebie nie chce mi się...

Czesc dziewczyny,
u mnie noc juz standardowo, pobudka o 2 a potem o 7 i jeszcze wspolna drzemka do 9.00. Potem Kinga troche pomarudzila, chyba przez to przeziebienie jest bardziej rozdrazniona, mam nadzieje ze szybko jej to minie, dzis rano znow miala zatkany nosek a juz mielismy z tym spokoj, nie chodzimy na spacery od poniedzialku, wiec nie wiem skad jej sie to wzielo.
Zaraz wstaje moj T i konczymy sprzatanie przed nalotem tesciowej. Przez weekend raczej nie bede miala czasu na neta wiec zycze Wam udanego weekendu

reklama
Ja jak się naoglądałam tego programu to wzięłam się do porządkowania szafek u siebie :-Dale ciężko porządnie posprzątać jak mała co chwilę mnie woła ;-)
niuniunia no no znowu torcik:-) nieźle
Ja dziś na obiad robię polędwiczki, marynują się od rana, a do tego opiekane ziemniaczki :-)
angie zdrówka dla Kingi i udanego nalotu teściowej ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry