reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

katerinka ja nie śpię od 8.30 Alan wstał spał od 20.30 do 6 rano zjadł i do 8.30 :-)

kati u mnie nie zawsze jest dieta czasem sobie pozwolę, ale dzięki temu nagle nie nawpycham się różnych rzeczy z tęsknoty

margo ja mleka nie podgrzewam w mikrofali tylko samą wodę w ogóle nie wolno mleka zalewać wrzątkiem, bo traci te dobre bakterie :tak:

martikka- mam nadzieję,że już nie długo wszystko się wyleczy i zapomnisz o bólu

Mojemu Alanowi ostatnio dałam stopy do rąk i od tej pory je łapie i maca itp... ogląda, śmieszne to wygląda nie raz tak się wysila,żeby je złapać, bo mu uciekają hehe :-D

Ja kupiłam wózek za 50zł drugi, bo u nas takie wyboje, że muszę mieć na pompowanych, a ja mam piankowe, no i tamten za 50zł ma na popowane, mąż przed chwilą dzwoni i mówi,że jak nówka... najlepsze,że to wózek trzy funkcyjny, babeczka wychowała dzieciaczki i go już nie potrzebuję, więc za symboliczną cenę sprzedała, jak na wioskę może być :-) wozek-trzyfunkcyjny-firmy-jane.jpg

reklama
dzień dobry!
my nawet dzisiaj pospaliśmy, mały jak zasnął wczoraj o 20:30 to spał do 9:00 oczywiście z przerwami na jedzonko, ale i tak nie narzekam, myślałam że wstaniemy o 6:00 bo trzeba było zmienić pampka, mały otworzył oczka więc wziełam go do naszego łóżka na pogaduchy a on wtulił się w tatusiową poduchę i poszedł spać dalej:-)
wstaliśmy bo przyjechał teść po Mariuszka i zabrał go na wieś do prababci, teraz ja jem śniadanko a malutki siedzi w leżaczku i gada do siebie i do telewizora, niestety tv to jego ulubiona ostatnio rozrywka lubi siedzieć i się patrzeć, a jak widzi jak jakas pani gada np w wiadomościach to się cieszy jak niewiem, taki podrywacz:-D
zaraz ogarnę chałupkę a potem idziemy na spacerek a jak tata wróci z pracy to idę na zakupy i pewnie też wydam full kasy a nic konkretnego nie kupię:-)

andrzelika super wózek!!! Wojtek sam ostatnio zauważył że ma stopy i je złapał ale niestety nie dało rady wpakować ich do buzi więc był zły:-D

Ostatnia edycja:
andrzelika 50zł za wózek to super cena a i wózek bardzo fajny:-)
martikka jejku jak ja Ci bardzo współczuję z tym cycem co Ty juz przeszłas:-( ale mam nadzieje że teraz juz szybko wróci do używalności:-)
katerinka miłego chlapania na basenie a później zdaj relacje jak było i jak ogarnęłaś wszystko
niuniunia zdrowiej kochana:-)
onananawłasnie analizowałam co jadłam i w sumie nic nowego nie jadłam to co zawsze więc to pewnie nie powód.
U nas nocka spoko w sumie Zuzia zawsze w nocy jest bardzo grzeczna sama zasypia w łóżeczku później tylko się budzi na karmienie,zje i zasypia znowu takze nie narzekam na to. W nocy jadła mi normalnie czyli 5 minut bo to u niej norma, a jak ja teraz karmiłam to jadła możne z 3 minuty i znowu był cyrk jejku martwię się ze jak bedzie tak dalej to faktycznie będzie za malo przybierac na wadze:-(
U nas dzisiaj spacer odpada wieje jak cholera:angry: mam nadzieje ze jutro się uda. Jutro jedziemy na urodziny mojej chrześnicy na roczek w związku z tym zamówiła jej portret malowany suchymi pastelami - prześliczny jest, jak Zuzia będzie ciut strasza to zrobimy sobie we trojkę jakieś fajne zdjatko i zamówię z tego portret. Kurde nie wiem co dzisiaj na obiad zrobić:baffled: nie lubię gotować coś ostatnio:crazy:

Dziewczyny, ciężko mi w to uwierzyć :-D Wczoraj wieczorem karmię Filipka a tu nagle... mnie ugryzł! Zaglądam do buźki, macam dziąsełka, a tam czuć dwie dolne jedynki. Ba! Nawet je już trochę widać! :-D No nic dziwnego, że wczoraj mi zrobił taką akcję, nieźle go musiały boleć te ząbki. No, ale najważniejsze, że wiem o co chodzi no i cieszę się, że pojawiają się jedyneczki :tak:

A swoją drogą dzisiaj ważna rocznica, rok temu dowiedziałam się, że będziemy mieli maleństwo. Ach... te wspomnienia :-D Ale się wtedy strasznie bałam :-p

Hej maminki :-)
Nie bylo mnie od wczoraj popludnia a tutaj tyle postow heheh,nie wiem czy to nadrobie tzn czy mi moj szkrabek na to pozwoli :-) U nas wczoraj syncio po kapieli ani myslal zeby isc spac,oczka jak 5zl i zabawy mu w glowie i tak przez 1h sie ladnie sam pobawil,pogadal :-D a potem ze zmeczenia zaczal marudzic i nie umial sam zasnac wiec mamuska musiala ululac dziecko,no i tak o 21 syncio spal smacznie juz :-D
andrzelika super wozek,i bardzo tani :-)
ponko no to gratulacje dla Filipka na te jego pierwsze zabki:-)
margo dzieki kochana za odpowiedz,Ja na razie mu nie bede mieszac kleika z mlekiem bo mysle ze mi ladnie przesypia,ma jedna pobudke w nocy wiec jeszcze nie jest tak zle :-)
katarek i u mnie telefon z BB zawsze rano i wieczorem,uzaleznienie jest nie ma co :-)
No i tyle tego bylo ze nie wiem co komu jeszcze mam odpisac :laugh2:

ponko- ja dowiedziałam się 3 marca na teście, a usg miałam 11marca i wtedy było moje serducho, ja się bałam i byłam przerażona, ale z innego powodu niż ty, bo ja się bałam, że nie będzie biło mojemu małemu serduszko i strasznie nerwy mnie zjadały jak czekałam, jeszcze lekarka u nas na NFZ nie zauważyłam małego i powiedziała, no i znów będzie poronienie, a już odkładając usg przejechała po brzuchu i migło i mówi, a tu jest schował się jak ja płakałam , a ona nie mogła tak patrzyła, ale się bardzo ucieszyłam zaraz dzwoniłam do męża do pracy on szczęśliwy chociaż i tak był dystans po przejściach.

u nas też odpada spacer wieje dość mocno porwie mi wózek :tak:

Hej kobitki
u nas mega wietrzno, ze aż nosa za drzwi nie chce się wystawić...
Ja mam się troszkę lepiej ale boli mnie ciągle głowa;/
Brałam tylko oscillococinum czy jakoś tak bo do lekarza ze sobą nie chce mi się iść, ale wysokiej gorączki nie miałam, największa to 38 więc bez przesady. Wiki szaleje, ja siły nie mam na zabawę z nią ale cóż muszę wytrzymać.

Andrzelika wózek fajny i mega tani więc naprawdę dobrze zrobiliście, że go kupiliście;)

A to mój wózek z tym, że dałam za niego 1000zł 3w1
S5025593.jpgS5025594.jpg

A to tort, który upiekłam dla mojego męża;) Co najlepsze był smaczny bo nie był ani słodki ani mdły;D Każdy jadł po minimum dwa wielkie kawały;)
S5025590.jpg

Ponko gratulacje kochana;) Mojej jedyneczek jeszcze nie widać dobrze za to czwóreczkę jedną widać. mała wydziera się równo ale wiem dlaczego;/ Mam nadzieję, że to się szybko potoczy. Ja o ciąży dowiedziałam się dopiero 23marca, pamiętam jak dziś w poniedziałek pytałam się siostry ile jej się najpóźniej @ spóźniała, a ona do mnie "a ile ci się spóźnia" 7 dni "no chyba nic tam nie zmajstrowaliście!?", w środę 23 pisałam do szwagierki która była w 4 miesiącu ciąży, a ta do mnie, że test bądź cokolwiek innego wykaże mi ciążę dopiero po 46dniach od ostatniej @, a ja się patrzę na nią jak na debila bo mi wykazał test w 39dni od ostatniej @ , że jestem w ciąży i wieczorem 23 marca zrobiłam test w łazience, od razu wyskoczyły 2 krechy a ja oczy jak 5 zł pobiegłam do swojego i w płacz choć wtedy to ja byłam przerażona na początku zamiast ucieszona ale teraz nie zmieniłabym tego czasu;) Cieszę się, że mam męża i córeczkę;) Spełniło się moje największe marzenie - żeby mieć swoją rodzinę, szczęśliwą rodzinę;)

reklama
Ponko super Filipek będzie miał czym gryźć :-D:-D
niuniunia mamy taki sam wózek fajny jest skrętny i w ogóle ale wkurza mnie ten materiał w około gondoli on się rozwarstwia i wata wystaje :wściekła/y:

A ja fatalnie sie czuje głowa i nos niedługo mi odpadnie do tego mała od rana czyli 6 spała 45min a tak płacze marudzi masakra jakas mam dość a mój w pracy :-(

Do góry