reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

martttika, becikowe państwowe dostaje się z gminy czyli z mopsu. Co do samorządowego nie jestem pewna (akurat w Gdańsku tego nie ma), ale co do państwowego jestem pewna niemalże na 100%. A formularz jak dobrze wiem jest potrzebny, tak jak pisze Andrzelika.
Podawałam już tę stronkę ale podam jeszcze raz i wrzucę w linki:

Becikowe - Przewodnik Krok po KrokuStrona jest aktualna, więc wszystkie informacje są sprawdzone. Są też wszystkie wymagane formularze do pobrania.

U nas jest mała masakra. Filip śpi dopiero 3 raz w ciągu dnia (zawsze tylko po pół godziny) a tak albo płacze albo wisi na cycu. Jestem straaaasznie zmęczona i nieźle zestresowana, tak naprawdę nie wiem co się dzieje. No ale mój maluszek niestety mi nie powie...
Zaczęłam się zastanawiać, czy nie jest to faza skoku rozwojowego, ale mały to wcześniaczek i chyba jeszcze jest na to za wcześnie.
Dobrze, że teraz śpi, to sobie trochę odpocznę. Chciałam się dzisiaj uczyć a tu znowu się nie da. Za 3 dni mam zjazd na uczelni i szczerze mówiąc nie jestem na niego przygotowana. Mam nadzieję, że jutro będzie trochę lepiej...

Ostatnia edycja:
reklama
marttika mnie urzedniczki takze poinformowaly abym przyniosla zaswiadczenie lekarskie i dolaczyla do wniosku o becikowe panstwowe i becikowe samorzadowe (bo Kraków jeszcze je daje). Na wnioskach jakie musze wypelnic sa z tylu wypisane zalaczniki potrzebne oraz pouczenie. Wg tego co tam pisze to zaswiadczenie lekarskie trzeba doniesc - choc tez czytalam na necie ze do konca roku jest nie potrzebne.
jednak mnie gin je wyda bez problemu wiec biore bo nie chce w razie czego biegac spowrotem po urzedach.

Nimfii, mnie mogą jedynie zostawić w szpitalu ze względu na to wielowodzie, ale gin mi powiedział, że tych wód nie mam jakoś baardzo ponad normę więc liczę na to, że mooooże przez weekend coś samo by się ruszyło w domu, a nie w szpitalu, bo przez długi weekend w szpitalu i tak nic nie zrobią.

to to jest chyba zaświadczenie o trzech wizytach, ale nie o opiece od 10 tygodnia ciąży? Mozna zwariować od tego wszystkiego. myslałam, że wniosek składa sie w gminie teraz dowiaduję się, że w mopsie. musze doczytac ten link od ponko, bo myslałam, że już wiem wszystko a tu zonk :-)

Ostatnia edycja:
Cześć babeczki!

Ja wreszcie jestem z powrotem po wizycie w szpitalu - opisałam w odp. wątku.
CC mam we wtorek. :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Wlecę potem, a teraz kładę się, bo jestem wykończona. Buziaki!

Julieet jeśli mogę spytać to jakie AFI Ci wyszło przy stwierdzeniu wielowodzia? ja też mam wielowodzie (AFI 28) i mi gin już zaznaczył, że lepiej dla mnie będzie jeśli będę miała zrobioną cesarkę niż poród naturalny gdyż grozi to problemami ale nie z dzieckiem tylko z nami. Możesz dostać silnego krwotoku po porodzie itp, położna mi trochę potłumaczyła na ten temat w szpitalu... Ale nie życzę nikomu leżenia na patologii i wyczekiwania terminu porodu. Wystarczył mi tamten tydzień w szpitalu...

Ja mam stracha przed wizytą:( Do godz 20 to ja chyba padnę z tego stresu. Jak nigdy denerwuję się przed tą wizytą. Jakoś tak mam przeczucie, że narazie nie zrobi mi CC mój gin tylko każe czekać na rozpoczęcie akcji. Wszystko zależy od tych wód...

Ostatnia edycja:
Dzis miałam wizytę i nic nie wskazuje na to, że do weekendu urodzę.Skurczy brak dopiero z wielkiej łaski wyprostowała sie szyjka, a gdzie tu rozwarcie, chyba na Boże Narodzenie:)
Jak do poniedziałku nie urodze to gin podejmie decyzję kiedy do szpitala na wywołanie.Oczywiscie stwierdził, że do poniedziałku jest tak dużo czasu, że ma nadzieję, że jeszcze urodzę. No nic zobaczymy.
Próbuje tu wszelakich sposobów:herbata z liści malin, głaskanie brzucha a podłogi w mieszkanku wręcz lśnią(myłam na kolanach).Jak widać dziecko uparte.

mery-beth Super, że już wiesz co i jak...To w takim razie odliczamy razem bo ja mam CC w poniedziałek;-)

Kachutka - będę mocno trzymać kciuki!!! :-) Ja się bardzo cieszę na wtorek i już odliczam dni! :happy2::happy2::happy2::happy2:

OK, zmykam już naprawdę poleżeć, bo jestem padnięta od tego siedzenia tyle h w szpitalu. Do później.
;-)

reklama
Niuniunia, AFI mam 30 więc nawet więcej od Ciebie, ale widać co lekarz to inna opinia, bo ja pytałam swojego, czy wielowodzie jest wskazaniem do cc, to powiedział że nie, moja sąsiadka też miała wielowodzie i nie miała skierowania na cc, w sumie poród i tak zakończył się cięciem, bo dziecko nie wstawiło się w kanał rodny, ale miała rodzić naturalnie. Zobaczę, co jutro powiedzą w szpitalu.

Teraz to mi dałaś do myślenia, zaczynam się martwić :-(

Ostatnia edycja:
Do góry