reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej kochane - dziękuję wszystkim za miłe słowa i trzymane kciuki, Bogu dziękuję, że malutka zdrowa.
Z karmieneim rzeczywiście super, bo mała od początku załapała jak trzeba pierś chwytać, ale znowu czekam aż się obudzi, bo poprzedni ssała prawą, a teraz lewa pełna mleka i muszę masować, bo zaczyna boleć. Maleńka po powrocie ze szpitala wczoraj nie umiala sobie znaleźć miejsca w łóżeczku spała ze mną, dziś już od rańca u siebie, ma bardzo silny odruch ssania i musiałam podać jej smoka:/ Poza tym kochana, je , śpi, siusia i kupa przy każdym karmieniu. Dziewczyny pamiętacie pisałam Wam, że mam przeczucie, że maleńka urodzi się 3-4.XI, mój chciałby 11.XI, a moja mama miała przeczcie, że 08.XI - mała urodziła się 08.XI - w rocznicę śmierci mojego dziadka (tata mamy), w szpitalu miała numerek nr 8 - kolejny zbieg okoliczności. Pytam dziś mamy skąd wiedziała, że Polunia się akurat 08.XI urodzi - powiedziała, że śnił Jej się jej tata - mój dziadek (zmarł gdy miałam 5 lat) i powiedział jej , że mała urodzi się 08.XI i , że wszystko będzie dobrze - aż mi ciarki przeszły dziewczyny.
anus0207 u mnie przez około 2 godziny byla mam i tata bo spoko położne miałam, ale później pani DR powiedziała jedna osoba i tak była mama, i z tego co wiem w PL może być 1 os.

reklama
mary-beth, ja jutro się dowiem, którego dnia w tym tygodniu mam cc, prawdopodobnie środa, czwartek

Pepsi - aha, w takim razie będę trzymała kciuki!

Gola - no to ładna historia z tą datą! :-) Super, że z karmieniem tak Wam pięknie poszło! Ja się trochę martwię, wiadomo, że po CC może z tym różnie być... Ale ogólnie tylko czekam na wtorek! :happy::happy::happy:

Ssabrinaa racja z tym karmieniem, wiadomo, że większość planuje karmić piersią, ale często jest po prostu niewykonalne. Wkurzają mnie niektóre "Matki Polki" które komentują, że ta i ta podała butlę, bo tak jej wygodnie. a kogo to obchodzi.... dzieci karmione butelka wyglądają taka samo jak karmione piersią :-)
Gola no to rzeczywiście jakaś magia w tych ósemkach
Mary-beth podziwiam Twoje wyczyny kulinarne aż ślinka pociekła. ja to ostatnio na lenia obiady robie. Byle tylko szybko, bo w ogole nie mam apetytu na obiady. Ale na ciasteczka owszem :tak:

anus dokladnie tak jak piszesz,mnie tez draznia takie osoby,a przeciez czasem nawet nie znaja przyczyn dlaczego a swoje 3grosze musza zawsze powiedziec,przeciez to normalne ze kazda by chciala karmic bezproblemowo swoje malenstwo no ale niektorym po prostu nie jest to pisane a meczenie siebie i dziecka to nie jest przeciez normalne:tak:
Gola magiczna liczba i pewnie bedzie to jej szczesliwy numerek ;-)

Dziewczyny ale sie objadlam,ledwo sie ruszam hehehe :-) Moj A. dzisiaj zrobil nadziewane baklazany mieskiem mielonym w sosie pomidorowym z ryzem :-D

O jaki ruch się zrobiła na naszym forum, dużo popisałyście laski!

Gola witaj z powrotem, twoja Polunia jest prześliczna! Cieszę się, że ładnie je i jest zdrowiutka. Zaglądaj do nas, jak będziesz mogła, no i czekamy na kolejne zdjęcia Malutkiej. Takie dzidziorki zmieniają się z dnia na dzień :-)
Kachutka mocno trzymam za was kciuki, wszystko pojdzie dobrze i twoja pyzata dziewczyneczka będzie juz z tobą!
Mary-beth ja tez piekłam dzis cos słodkiego- tartę jabłkową z masą krówkową, pychota. Ale jak jestem u rodziców, to często coś piekę, bo lubię widzieć, że im to smakuje.
Skurcze mnie jeszcze duże nie męczą, raczej takie jak na miesiączkę i to zwykle w nocy (położna mi mówiła, że większość porodów zaczyna się w nocy).
Ciekawe kiedy mój Arti zdecyduje się wyjść, jego tata ma 16.11 urodziny, może wtedy, choć termin mam na 26.11 i nie wiem czy nie pochodzimy do niego (byle nie dłużej).
Ssabrina ale pyszności twój mąż upichcił, sama bym zjadła coś takiego!!!

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy:tak: Właśnie rozmawiałam z moją koleżanką, która jutro idzie do tego samego szpitala na wywołanie, bo jest już po terminie, także będę tam miała bratnią duszę...I możliwe że nasze córeczki będą z tego samego dnia...

Poza tym zjadłam wczesną kolację, bo już mi nie wolno nic jeść, ale jak się domyślacie apetytu dzisiaj to ja nie mam.

anus, Ssabrinaa Też jestem zdania, że to ile kto karmi i w jaki sposób, to indywidualna sprawa każdej mamy. Ja mam zamiar karmić piersią, ale oczywiście zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Ze zgrozą czytam o zakrwawionych brodawkach, nawale pokarmu itp. bo ja czegoś takiego nie miałam. Od początku synek fajnie ssał, w 3 dobie faktycznie miałam pokarmu bardzo dużo, ale szybko się to unormowało. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie, ale wiadomo-dziecko dziecku nierówne. Więc jakby co, mam przygotowane butle, zresztą i tak chcę córę karmić tym i tym, tak żeby być mobilna;-)

pepsi Trzymam jutro &&&& za ustalenie terminu CC

mery-beth Za Ciebie też trzymam, bo CC tuż tuż, zobaczysz jak to przeleci...:-D

Gola to wykorzystaj to, idź weź sobie gorącą kąpiel, połóż się. tatuś na pewno sobie poradzi z Polą,... nie licząc karmienia:-D ale wtedy to tylko pozostaje nic innego jak Cię obudzić

reklama
Cześć laseczki;)

Witam mamusie, które wróciły do domku z dzieciaczkami;)

Trzymam kciuki za dziewczyny, które mają w tym tygodniu porody;****

Dziewczyny mam do Was prośbę, od czwartku jeżdżę codzień na KTG do szpitala. Dziś znowu mi kazali zostać na oddziale ale nie chciałam zostać. Myślę czy mam zostać czy nie... Nie czuję ruchów, dziś dostałam 4 kopniaki w ciągu całego dnia. Jak na dzisiejszy dzień nie jest źłe bo ogólnie wcale ich nie czuję. Pomóżcie mi zdecydować:((((

Do góry