reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam sobotnie kochane.
U mnie robota wre. Pokoj Olusia pusty ( nareszcie) wiec gotowy do malowania. Mam nadziej ze dziś. Pan Piciu kończy starszego dziecka pokoj. A ja od rana piore, susze i prasuje. Jutro wielkie zakupy meblowe. Boże może pokoj bedzie gotowy jakoś w połowie tygodnia. Niesety brzuch stwardnial mi konkretnie , wiec prasowanie musi poczekać z pól godzinki.
Ponko mam nadzieje kochana ze jesteś juz w domku. Trochę mnie zestresowalas mówiąc ze poród był tak okropny ze chcesz go tylko zapomnieć. Wierze , ze Filipek jest najsliczniejszy a ty troszkę wypoczelas i zaczynas byc mamą na całego.

Dziewczynki widzę , ze teraz u was czas na upiekszanie sie. Kozystajcie, ale ja zamierzam po porodzie nadal fryzjer , nogi , paznokcie itd.
Włosy(balejage) zrobiłam tydzien temu, pedicure superowe w Polsce., brwi i rzęsy tez. Gole sie pod prysznicem , a golenie konkretnie mam zamiar zrobić tuż przed wyjściem do szpitala. Przeciez wszyscy zalecają prysznic przed.

Miłego dnia, ja wrcam prasować miliony, przeslicznych ciuszkow. Nienawidzę tego.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Katerinka to super, ze juz malutka podskakuje! Mi wczoraj lekarz powiedział, ze teraz dzidzia bedzie sie mniej ruszać. Mam się niepokoić i dzwonić jak przez kilka godzin nie będzie ani jednego ruchu.
A jeśli chodzi o twardnący brzuszek to TE skurcze bolą, więc spokojnie;-)

aqua nie jesteś sama, ja do 4 rano grałam na kompie bo spać nie mogłam i nie dawno wstałam:-D
a dziś to mój mężuś w nocy zafundował mi łokieć w oku.ależ byłam na niego zła, nie z tego powodu, że zabolało, tylko że mnie wybudziło ze snu, a był dla mnie ważny bo śniło mi się, że byłam na wizycie i babka robiła szczególowe badania małej i byłam ciekawa co z tego wyniknie a tu doopa. za karę ugryzłam go w rękę:laugh2: i mówię mu to rano a on nie pamięta takiego zdarzenia:-D

mi też włosy szybciej rosna,a paznokcie to w takim tempie że hoho, najważniejsze że włosy nie wypadają i mam nadzieję, że po porodzie też tak będzie.

Katerinka nio to się uspokoiłaś, pamiętam też kiedyś byłam przerażona, że mała , taka spokojna, bo normalnie szlaje 24/dobę. Po prostu musiała spać, albo po prostu miała "gorszy" dzień. Dobrze, że malutka podskakuje jak zawsze:)
Margana też gin mi mówił, że ruchów może być mniej i nie takie intensywne, widać nasza mała robi zupełnie odwrotnie, ale już ma strasznie ciasno i bolą te kopniaczki, łokcie i piętki;-)
winki ja też racice golę pod prysznicem na stojąco, co innego też - ale ciężkoooooooo i robię to tylko przed wizytą u gin, sapię przy tym jak stary rzeźnik, stękam i kwękam:-D

Hello mamuśki ja też mam dziś dzień narzekania ;(
Zaczęło się wczoraj o 22:40 szykowaliśmy się do spania a mnie jak nie złapie skurcz ale spokojnie nie porodowy tylko raczej od żołądka ale ból że oddychać nie mogłam raz a potem drugi i trzeci wstałam i poszłam połazić po kuchni coś mi w jelitach zaczeło strasznie bulgotać i przelewać się postałam prawie do północy i zła poszłam do łózka... i usnełam ;) dziś juz nic nie bolalo ;) Ja kiedyś zapadłam na zapalenie woreczka żółciowego wyleczyli mnie farmakologicznie ale od tamtej pory czasem miewam takie perypetie ...
Poza tym okropnie bolą mnie kolana a w nocy ogólnie stawy ... ale już kiedyś wyczytałam że w ciązy możliwe są takie dolegliwości więzadła się do porodu rozluźniają czy coś tam ...
Co do golenia, czy depilacji to ja Was podziwiam że same to robicie ja zatrudniam mojego Ł do tego tylko że w ciązy włoski tak prędko odrastają że by wyglądać jak człowiek a nie włochaty troll musiałabym to robić co drugi dzień więc w rezultacie ciągle jestem z tym do tyłu....
Mój maluch tak dziś uderza na dole że mam mega ból, normalnie jakby ktoś mnie kopał po narządach i kręgosłupie... szlag by to jeszcze dwa i pół tygodnia muszę wytrzymać.....

Bryszka biedactwo... ja dzisiaj w nocy budziłam sie przez twardy brzuch i za gorąco mi było... A oprócz "rozchodzących się" bolących stawów, przyplątał mi się chyba zespół cieśni nadgarstka ciązowy. Nie ma lekko :crazy:
Dotąd w ciąży nospy nie jadłam, dzisiaj poszły już dwie zwykłe bo brzuch przegina.
Ja tam dwa i pół tygodnia już nie chcę, jak już pisałam we wtorek sobie życzę-nie będę do tego szpitala w kółka jeździć, a jak już będę na miejscu to mogę zostać...

W którym tygodniu ciąży miałyście wizyty co dwa tygodnie bo wydaje mi się, że już teraz powinnam mieć częściej a nie co 4 tygodnie.
NIe miałam teraz też zleconych żadnych badań oprócz GBS bo na ostatniej wizycie miałam krew i mocz robione i wyniki wyszły idealnie, ale teraz chyba dostanę żeby już mieć aktualne do szpital, czy wy też dostałyście na koniec jakieś badania do wykonania?
Jeżeli chodzi o ubiór na IP to w tym temacie również jestem zielona, normalny ufoludek ze mnie, ale podejrzewam że mi powiedzą co i jak, bo podejrzewam że stres i tak sparaliżuje mi zdolność myślenia:)
spokojnie, ja tez miesiac temu mialam ostatnia wizyte:) teraz ide w poniedzialek i juz pozniej do szpitala:) GBS mialam na ostatniej wizycie i pan dr mi powiedzial ze juz nie zleca mi badan, bo mam bdb i niech mi robia reszte w szpitalu;) a w szpitalu musze sie polozyc w polowie ostatniego tyg pazdziernika;)))

kurde wczoraj miałam zwidy że na brzuchu zrobił mi się rozstęp cała nockę miałam do du.. bo się przejęłam tym dziś nie mogę go wypatrzeć wiec mam nadzieję że miałam omamy ze zmęczenia - miłego weekendu dwupaki i nie tylko ;)
sie w ogole nie przejmuj, mi sie caly brzuch zrobil w rozstepach niestety...masakra, do tego sedza masakrycznie i szczypia...podlamalam sie ale teraz nic z tym nie zrobie poza smarowaniem...po porodzie sie zajme tym w wolnej chwili, po pologu, a najwazneijsze zeby mlody byl zdrowy:)

Dzień dobry mamunie :)
Chociaż nie wiem czy taki dobry bo o siódmej obudził mnie bolący i twardy brzucholek... Potem bolał co pół godziny, potem już tylko twardniał co pietnaście minut :-( Potem mnie nieco przetrzymało w kibelku, pół godziny później(przed chwilą) znowu mnie brzuch rozbolał i powtórka z kibelkowych odwiedzin :-(
I mała prawie wogóle się nie rusza ... Prawie tzn dwa razy coś tam kopnęła ale nie tak jak zwykle
Nie chcę dzisiaj ani jutro rodzić bo będzie mnie chyba sąsiad albo teściu zawoził :eek:
Z tym że już mnie nic nie boli, tylko brzuch twardnieje... Powiedzcie że to nie TO ?

Swoją drogą brzuch tez mam ogromny i o ile zdążyłam się przyzwyczaić że go w ogóle mam, to w lustrze rozmiar mnie szokuje... Mąż się mnie wczoraj zapytał jak to będzie wyglądało kiedy córcia już będzie na zewnątrz? Jak ten brzuch będzie wyglądał? Przecież tu jest tyle skóry? :nerd: Czasem (no dobra, często) mam wrażenie że jedno dziecko już mam:-)

A rozstępy na brzuchu już mam dwa :wściekła/y: na samiutkim środeczku tuż nad pępkiem..

jesli chodzi o włosy to faktycznie, szybciej rosną, paznokcie zdecydowanie też.
Przed chwilą skończyłam je farbować, coby w razie (...) chociaż nie mieć odrostów:-D

12:00 : Patrycja podskakuje jak zwykle . Ufff
nie chce Cie straszyc ale to moze byc to:D jesli ladujesz z rozwolnieniem na kibelku to moze oznaczac ze wlasnie organizm przed porodem sie oczyszcza:) obserwuj sie bo moze cos sie zaczyna dziac:)))) w koncu to juz 38tydzien:)) w kazdej chwili mozemy sie rozpakowac:)))

aqua nie jesteś sama, ja do 4 rano grałam na kompie bo spać nie mogłam i nie dawno wstałam:-D
a dziś to mój mężuś w nocy zafundował mi łokieć w oku.ależ byłam na niego zła, nie z tego powodu, że zabolało, tylko że mnie wybudziło ze snu, a był dla mnie ważny bo śniło mi się, że byłam na wizycie i babka robiła szczególowe badania małej i byłam ciekawa co z tego wyniknie a tu doopa. za karę ugryzłam go w rękę:laugh2: i mówię mu to rano a on nie pamięta takiego zdarzenia:-D

mi też włosy szybciej rosna,a paznokcie to w takim tempie że hoho, najważniejsze że włosy nie wypadają i mam nadzieję, że po porodzie też tak będzie.
zycze Ci tego zeby ci nie lecialy wlosy, aczkowliek od razy zaznacze ze mozesz sie spodziewac ze po pologu zaczna leciec garsciami. Wiem bo sama tak mialam. Hormony, ale nie wylysiejesz, jedyne co to ci sie przezedza ostro ale po kilku tygodniach sie wszystko normuje. Nie poleca sie wowczas suplementowac diety, tym bardziej jesli bedziesz karminc, bo wlosy musza same sie odzywic a tak sie rozleniwia;)

a my? hm....zlozylismy szafe z BRW....beznadzieja, sklejka taka , szafa krzywa:/// no ale duza, wyglada jakos, nawet niezle....i teraz tylko odkurzanko i swiety spokoj. Ale prawie sie rozryczalam ze taka prowizorka takie gie...masakra:((( no ale jaks ei chce miec idealne szafy to sie w brw nie zamawia klockow tylko sie bierze pod wymiar....ech...ale to jak bedziemy bogaci i bedziemy zyc w wiekszym mieszkaniu:D:D:D

Witam kochane troche mnie nie bylo ale to dlatego ze sie rozpakowywalam nie mialam numeru do zadnej wiec melduje sie dopiero dzisiaj po powrocie do domu. Lenka przyszla na swiat we wtorek 11.10.11 o g.13.20 przez CC :-) W galerie zaraz wrzuce zdjecia i czekamy teraz na reszte :-)
i ZNOWU SIĘ POBECZAŁAM !!!!!! JUSTYNKO GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERDUCHA !!!!!!!!!!!!!!!!!! DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I LENKI ALE MA FAJNĄ DATĘ URODZIN :) MAM NADZIEJĘ ŻE U WAS DOBRZE JESZCZE RAZ WIELKIE GRATULACJE :*

reklama
Justanka gratuluje

pamiętacie jak onanana, mówiła, że śniło się, że Anka urodziła, to mi też śniła się dziewczyna, która urodzi, ale nie mówiłam, która.i powiem Wam, że mi się sprawdziło, to była noc gdzie Julianna miała skórcze ale to nie ona była, i wtedy śniła mi się druga mamusia o nicku zaczynającym się na J., chyba jeszcze jedną mamę mamy na J, więc coś po trochu się sprawidziło:-)

Do góry