reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej Brzusie-Mamusie;-) Ja coś dzisiaj od rana jestem śpiąca, mimo że spałam w nocy całkiem dobrze, nie licząc trzech pobudek na siku...
Justanka, Kati Ja też mam mieć CC i lekarz mi powiedział, że po 37 tc będziemy się spotykać częściej i monitorować czy organizm przygotowuje się do porodu. Jak zacznie się skracać szyjka, dzidzia wejdzie główką w kanał rodny i generalnie się "pootwieram" to wtedy zrobimy cięcie. Czyli to może być 38 tc jak również i 40...Też bym wolała wiedzieć na czym stoję i przynajmniej mniej więcej wiedzieć kiedy to będzie, ale jak widać trzeba cierpliwie czekać.
Pierwszy poród też odbył się przez CC, ale nie było ono planowane więc nic nie mogę na ten temat powiedzieć...

reklama
ponko kciuki zaciśnięte&&&&& powodzenia:)
agutek też trzymam mocno kciukasy za Twoją jutrzejszą wizytę &&&&&&, współczuję Ci kochana dolegliwości z kością, jeszcze chwila i maleńki będzie z Wami :)
Siedzę tu z Wami i zajadam się teraz jagodziankami - mniam:)

tez sie zastanawiałam co stanie się z forum myślalam że będziemy mogly nadal tu pisać.. może możemy zmienić nazwę ? na rozpakowane listopadówki :)))
Nikt nikogo usuwac nie bedzie nie boj sie kochana,bedziemy nadal sobie tutaj plotkowac i dzielic sie problemami macierzynskimi tylko ze admini przeniosa nas na dzial pod nazwa ''Dzieci urodzone w listopadzie 2011'' :tak: glowa do gory ;-) i wszystkie watki ktore mamy otwarte zostana takie jakie sa ;-)

Ja też zaczynam i kończę dzień z forum :-D czy z maleństwem pod pachą też tak będzie się dało?

Ale dzisiaj od kiedy się obudziłam męczy mnie pytanie gdzie jest Coccoa ???:errr:
Ja juz o Cocca wczoraj pisalam i sie zastanawialam co z nia bo w koncu pisala ze miala isc do szpitala jesli maly sie nie zacznie ruszac no i ostatniego posta ktorego napisala byl z poniedzialku z godz 19, jesli sie nie odezwie to napisze do niej eska popludniu :tak:

Witam babeczki :-)
Ja to dopiero co wstalam i jeszcze zaspana jestem a w nocy jakies takie dziwne bole brzuszka mialam tzn czulam jak mi brzuchol twardnieje i nie bylo to zbytnio przyjemne :eek:

ponko kciukasy zacisniete &&&&&& ;-)

Ostatnia edycja:
katerinka bedzie sie dalo z maluchem ogarnac forum :tak: Ja sie rejestrowalam na forum 3 lata temu jak bylam w 6 msc ciazy z Mackiem a teraz mam juz ponad 4tys postów :-p

onanana margana jest teraz w szpitalu chyba od wczorajszego dnia.

agutek jestes juz na takim etapie, że w każdej chwili mozesz jechac do szpitala rodzic :tak: Wiem sama po sobie że czlowiek nie jest na to do konca gotowy. Pamietam ze jak rodzilam Macka to porod zaczol sie w dzien w ktory najmniej mi to odpowiadalo :sorry2: a to bylo juz w 39TC a ja ciagle myslalam ze mam jeszcze duzo czasu.

Ja nadal myślę że mam dużo czasu i jakoś dziwnie mi że mogę w każdej xhwili urodzić...nie dowierzam w to.

Nimfi jeśli chodzi o zzo to przecież można podać dodatkowe leki, jeśli te pierwsze przestają działać, zostawia się cewnik właśnie na takie wypadki. Jeśli założą Ci z 3 cm rozwarcia a później będziesz odczuwała ból to trzeba powiedzieć i dostrzykną.

Dziewczyny u mnie z cc też ciągle nie wiadomo, w Holandii nie lubią robić cięć i za wszelką cenę tego unikają!!! Chociaż mam wskazania od kardiologa, ale oni ciągle jeszcze dyskutują...za dużo czasu chyba mają! Wizytę mam dopiero w następny piątek i mam nadzieję że sprawa się rozwiąże pomyślnie.

onanana Ja wlasnie wyslalam eska do Cocca teraz pozostalo nam tylko czekac az sie odezwie a Margana chyba od wczoraj miala isc do szpitala :tak:
I dostalam zwrot eska od Cocca
''Ze wrocila wlasnie ze szpitala i ze u niej jest wszystko w porzadku.Odezwie sie pozniej na forum,bo jeszcze nie zdazyla sie rozebrac''
Ufffff cale szczescie u nich wszystko w porzadku :-D

Ostatnia edycja:
Nimfi jeśli chodzi o zzo to przecież można podać dodatkowe leki, jeśli te pierwsze przestają działać, zostawia się cewnik właśnie na takie wypadki. Jeśli założą Ci z 3 cm rozwarcia a później będziesz odczuwała ból to trzeba powiedzieć i dostrzykną.

.

Wiem ze mozna :tak:
a moze byc i tak ze ta druga dawka nie zdazy zadzialac.
Roznie bywa.

Ssabrinko cieszę się że wszystko ok u nich;-) Czekamy więc na wieści:tak:
Może napiszemy do Margany?? Miała kiepskie nastawienie na szpital, a tak będzie wiedziała ze jej kibicujemy??

reklama
Ja, zaraz napiszę:-D

Margana
"Dzięki za troskę. odstawili mi Fenoterol i ciągle mam skurcze. To nic przyjemnego. Ponoć tak ma być i powinno się wyciszyć. Jak mi przejdzie to pójdę do domu. Mam nadzieję że jak najszybciej. pozdrowienia dla wszystkich"

Napisałam jej że mamy kolejnego listopadowego maluszka:tak: pogratulowała, więc przekazałam w odpowiednim wątku:-)

Ostatnia edycja:
Do góry