reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
juliteet witam Cie serdecznie no i wielkie gratulacje :-) Teraz ciesz sie ciaza,odpoczywaj ile wlezie i niczym sie nie zamartwiaj :-D
No w UK maja te swoje chore przepisy :oo2: dla nich ciaza to nie jest choroba i traktuja tutaj kobiete ciezarna prawie normalnie jak kazda inna kobiete :tak: trzeba dobrze naklamac albo miec naprawde zagrazajace zycia schorzenia zeby dostac L4 tutaj :tak: no wiadomo ze niby w pracy wtedy dostaje sie lekka prace jesli sa na to warunki oczywiscie :tak: ale jak dla mnie to zbyt mocno olewaja tutaj kobiety ciezarne :tak:

Witam dziewczyny!

agutek mam nadzieję, ze znalazłas cos na gardło. Mnie dzis od rana boli. Wyczytałam, ze mówiłyscie o Tantum Verde, w takim razie kupię, nie chcę sie nabawic czegos gorszego.

kachutka- Własnie się zastanawialam, czy mozna syrop z cebuli albo czosnku. Mam w lodówce syrop z czosnku, bo m popija.

kasiente- ja mialam podobnie, kupiłam troszkę ciuszków i w 21tygodniu musialam pochować, chociaż przyznam się bez bicia, wózek mam już upatrzony od dawna "Quinny Buzz 4"

nimfi- niestety etap ciąży, gdy już nic nie zagraża u mnie nie istnieje. Szczerze, bardziej boję sie donoszenia w II i III trym niż w pierwszym. Tym razem mam miec zakładany pesser, oby pomogło

angie80- u mnie tez biust ogromny, w ostatniej ciązy mialam taki w 5m-cu. przeraza mnie to, bo juz mniejszy nie będzie:-) trzeba będzie wymienić garderobę
za pierwszym razem ciążę zaczęłam z 49kg a skonczylam w 21tc z 54kg. a teraz zaczynam z 55kg, oj martwi mnie to, chociaż jak mdłosci będą się tak utrzymywać to mogę schudnąć do następnej wizyty

Miłego dnia!

Emy ja mam podobnie. Bezpiecznie sie bede czula w III trymestrze. Z tym ze u mnie byla inna historia bo ja nie zaczelam rodzic samoistnie a moja corcia miala wady rozwojowe i sie nie udalo. Wiec dla mnie bedzie juz jakos lepiej jak mine 21tydzien i sie okaze ze wszystko ok. Takze na razie czekam do nastepnego usg i to juz bedzie genetyczne jesli dzidzia bedzie dosc duza. W zwiazku z tym ze mialam problemy mam prawo do darmowych laboratoryjnych genetycznych ale jesli bedzie git po usg genetycznym to nie zrobie bo genetycznie bylo wszystko ok.

cześć
czy można jeszcze dołączyć? tydzień temu test pokazał II kreseczki :) wstępny termin porodu mam na ok. 27 listopada, ale wszystko się potwierdzi w tym tygodniu, bo w czwartek wybieram się na pierwszą wizytę

Hej!!! Wróciłam od lekarza i mam pierwsze zdjęcia mojej fasolki a raczej kropki, bo to na razie kropka...Gin powiedział że to jakiś 3 tydz czyli wszystko się zgadza...Mam zrobić betę żeby zobaczyć czy wzrasta i progesteron...Jak będzie za niski to mam brać luteinę. Czyli jutro śmigam do laboratorium...Poza tym wszystko ok i oby tak pozostało:tak:

Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom!!! Ktoś pytał o syrop z cebuli...Czy można w ciąży...Jasne że tak przecież to tylko cebula i cukier oraz całe mnóstwo vit C no i działa bajecznie...Mnie od razu wszelkie przeziębienia po nim przechodzą:-)

reklama
kachutka super wiesci :-D a teraz zeby Twoja kropka rosla i rosla :-D
doti83 witam Cie moja droga i mocne gratulacje :-D widok dwoch kreseczek to sa niesamowite emocje :tak:-) jeszcze raz gratuluje :-)

Do góry