reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej kochane!
martttika jestem pewna e podejmiesz najlepszą dla Was decyzję!! Bardzo dzielna z Ciebie Mamuśka!! Filipek ma dużo szczęścia!!!
Gola i co dobrego robisz z tymi grzybami?? ja dziś na obiad planuję makaron z filetem i sosem grzybowym. Wiem jaka to masakra bez wody!! my w lipcu nie mieliśmy 10 dni (ciepłej). Masakra... Maja w nocy spala masakrycznie. Chyba ze 3 razy się budziła.. Wstala ok 6:30. Spaaaaaaaaaaaaaaćććććććććććććććć!!!! kataru już jakby nie ma ale nie mam pewności, muszę ją poobserwować i jakby co kombinować z kim ją zostawić...

reklama
Hejka onanana :*
Współczuję kiepskiej nocki, ja też średnio wyspana:/ Najważniejsze, że małą Wam zdrowieje :)!
Nic nie robię, bo już ususzone ;) Mój ojciec - maniak grzybów i ryb. Mamy dwie suszarki. Zapas suchych grzybów też mamy pokaźny - zaopatrzamy rodzinkę ;))
A tak to przeważnie, robię zupę grzybową z makaronem, dodaję do żuru, do spaghetti , czasem do sosu myśliwskiego, a takie świeże do przeważnie do jajecznicy - ja nie przepadam za świeżymi, chyba, że kurki, a tak to suszone :) Aa i czasem robię sos śmietanowy ze świeżych -jest dobry polecam :) Zasmażąm grzybki z ceulką i czosnkiem na masełku, potem troszkę wody, przypraw - tzn ja daję sól, pieprz, czasem wegety troszkę i śmietana 30ka:)

Hej lasencje :-)
U nas dzisiaj nocka byla troszke lepsza niz poprzednie,maly sie wybudzal kilka razy ale dalo sie pospac nie tak jak ostatnio,pobudke zrobil juz o 6 :eek::confused2:My sami jestesmy ojciec pojechal zawiezsc szefa na lotnisko do Londynu ciekawe o ktorej wroci a wyjechal o 5 rano :sorry: Bylismy wczoraj w tym wesolym miasteczku oj ale bylo ruchu a glosno Sami byl grzeczny nawet zaliczyl przejazdzke na hustawkach :-D mamuska wygrala mu 2 misie w rzutach lotkami a i pojezdzilismy se z ojcem samochodzikami :tak: i tyle frajdy mielismy,fajnie bylo sie choc troszke rozerwac od chaty :-)
winki wyczekuje tych dni kiedy sie bede mogla wyspac jak jakies nagrody w totka :-D fajne to pudeleczko jest i te kubeczki sa fajowe :-)
mary-bethi Gratki dla Mii za wstawanie oraz za nowe zabki ;-)
Justynaz Sami jak chodzi z tym pchaczem to stawia ladnie cale stopy na podlodze i tak samo jest jak chodzi kolo mebli :tak:
Angun fajny jest ten pchacz ktory macie :tak:
martttika trzymam za was kciuki co by facet Ci sie nie odmienil i zebys mogla mu znowu w pelni kiedys zaufac,a decyzje na pewno podejmiesz najlepsza jaka bys mogla podjac dla waszego dobra.
onanana ciesze sie ze Maja juz sie czuje lepiej ;-) a pytanko malutkie gdzie Ty kochana mieszkasz ze chlop do B-B jechal??bo Ja to w PL jak mieszkalam to do B-B to mialam jak rzut beretem jakies 30 minut autobusem :tak:

Milej niedzieli mamusie ;-)

Hejka SSabrinaa - ale mieliście wczoraj fajny dzionek! :)
Dobra jesteś mamuska, dwa misie w rzutkach wygrać ,fiu fiu :tak:
U nas też pobudka dziś o 6 :/

Teraz młoda śpi od godziny, oby pospała jeszcze drugie tyle

Gola fajnie bylo bo pogoda dopisala,bylo sloneczko i nawet cieplutko a dzisiaj juz pochmurnie jest i chlodno.Sami tez spi juz ponad 1h moglby jeszcze se pospac drugie tyle :-D

Hej maminki!
U nas nocka lepsza, jedzono butlowe ok.północy i 4, mała popitka herbatki w tzw.międzyczasie i efekt taki, że mamusia nawet wyspana, choć wstaliśmy ok.7.30.

Goluś- ja pytałam o roladki, chętnie zrobię coś takiego, dzięki za przepis! Herbatkę niestety kupowałam w Deutschlandach, u nas jej nie widziałam, tak samo dzieciowe herbatki w saszetkach (jak nasze dorosłe) a nie te granulaty. Hipcio zjada klocki, były już w zestawie z takimi fajnymi miniaturami jedzonka w środku, brokuły, marchew, ciasto. U moich rodziców też suszenie grzybków, ale dobrze by było kupić suszarę, bo w piekarniku długo to idzie. Uwielbiam grzybówę na Wigilię i nie wyobrażam sobie jej bez te zupy.
Marttika zgadzam się z dziewczynami, czasem serce nie sługa, ma się sentyment do byłego partnera, ale teraz najważniejszy jest Fifi i jeśłi twój były chce zasłużyć na dalsze wspólne życie razem, to musi się sprawdzić w jeszcze wielu trudnych sytuacjach..
Onanana współczuje nocki, może to zęby? Ja dałam Artiemu Ibuprfen na noc, najadł się porządnie i płaczu nie było. Wychodzi na to, że większośc pobudek w nocy na cyca było po to, by się do mamy przytulić a nie najeść.
Ssabrina super, że wypad do wesołego się udał i ustrzeliłaś dla Samika miśki!

Miłego dzionka lasencje!

Ssabrinkoo - u nas z rana było zachmurzone, teraz się przejaśnia i nawet słoneczko nieśmiało wygląda zza chmurki, Polcia spała 1,10 minut:/
Angun - u mnie też na Wigilię zawsze jest grzybowa :tak: A u nas w PL są tylko herbatki dla bobików w granulkach?? PS ogórek kiszony do roladki daję

Ale mam dziś humor, nerwy jakieś na wszystkich po kolei, nawet Poli się "chwyciło":zawstydzona/y:
PS obiad już prawie gotowy - Dziś mama gotowała

Angun super ze sie wyspalas kochana no i ze nocka byla ok :-)
Gola Samik pospal 2,5h do 12 !!! a my razem z nim 1h zesmy sie zdrzemneli bo jak ojciec wrocil to na oczy ledwo widzial :tak:

U nas pogoda takowa,wczoraj se posprzatalam a dzisiaj mi sie kompletnie nic nie chce,najchetniej bym sie wylegiwala w lozku :-p

Witam.
Poczytałam co tam u Was ale niestety nie dam rady Wam poodpisywać.Naprodukowałyście jak szalone:tak:....
My (ja i Tymmek) jutro lecimy do Polski a małżon w sobote dojeżdża autem...Zostaniemy prawie do połowy października...Mam nadzieje że pogoda bedzie ładna.
Bedę Was podczytywała "po łebkach" w miare dostępu do internetu.

reklama
Hello hello kochane!!

Dopiero znalazłam chwilkę, żeby was nadrobić i coś skrobnąć. Jak wy to robicie, że znajdujecie czas na BB w ciągu dnia??

Dziś pogoda u nas piękna była, cały dzień spędziliśmy w ogrodzie u rodziców, z grillowaniem, fajnie było. Amelka się malin najadła, ach ja ona je lubi!!

Przesypia już całe nocki, rzadko kiedy się budzi na jedzenie, czasem jej się zdarza jak mało zje w ciągu dnia, to około północy dostanie butlę. Ale to raz na ileś tam dni. Generalnie śpi pięknie. Teraz pracujemy nad zasypianiem - samodzielnym. Bo spanie a zasypianie to dwie osobne historie. Spanie idzie już dobrze, z zasypianiem gorzej. Trenujemy.

gola - tak jak pisałam - 8 lat po ślubie, 15 lat razem, a znamy się... jakieś dodatkowe 2-3 :-) Masakra, to brzmi jak wieczność :-) Tak dla ciekawostki dodam, że mój mąż to ex-najlepszy przyjaciel mojego brata :-)

onanana - wrzuciłabym parę londyńskich fotek na zamknięty, ale nie wiem jak??

marttika - trzymam kciuki za dobrą decyzję

Do góry