reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Ale jestem zla tyle napisalam i mi wszystko wcielo:wściekła/y:
anus no mam nadzieje, sie malemu polepszy z tym jedzeniem bo nie ma nic gorszego jak trzeba wciskac dziecku jedzenie
niuniunia ja osobiscie wole dostawac wczesniej zaproszenia bo wiem na co mam sie szykowac:-Dwiec uwazam, ze dobrze, ze wczesniej rozwozicie
gola tak pistoletem bo u malych dzieci lepiej jest pistoletem bo przy tym strzale kolczyk zaraz sie zamyka i nic nie trzeba tam przy nim juz grzebac, kometyczka kazala nam miec te kolczyki miesiac i przynajmniej 4 razy dziennie przemywac woda uleniona i tak tez robilam i sie super zagiolo, a po tym miesiacu zmienilam jej na inne- wkretki ,zlote biedronki
maggipka tak mamy wkretki, maz kupil malej w aparcie maja tam specjalna kolekcje dla dzieci , sa mniejsze te kolczyki i nie zauwazylam, zeby ja gniotly
katarek- zdrowka dla Wojtusia!!
alma moja mala uwielbia te kaszki, teraz kupilam jej mleczno pszenna z nestle i tez ja lubi
martttika kiepsko z ta praca ale moze jest nadzieja ze oddadza wam te napiwki??moja mala tez marudzi na zeby i tez ich nie widac a jak bedzie miala za starszym bratem to wyjda jej w 10 miesiac -to chyba osiwieje do tego czasu:)
AniaSm- maly w przedszkolu je sniadanie ,obiad i podwieczorek , moze tez wplyw ma to, ze jest w grupie i jedza wszyscy wiec i on

A tutaj zdjecie Zuzi w kolczykach, troche z daleka ale zawsze
Fiz.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj nie jestem w stanie Was ogarnąć, Franek dał mi strasznie w kość, nie mam pojęcia co mu się dzieje, z dnia na dzień jest coraz gorszy, po prosty cały czas jojczy, dosłownie cały czas, czy jest na podłodze z zabawkami, czy w foteliku, czy u mnie na rękach, jest jedynie zadowolony, jak go sobie postawie na kolanach (trzymam go pod paszkami a on niby stoi), ale boję się, że mu nóżki pokrzywię a po drugie nie mam siły. Dzisiaj nic nie chciał zjeść oprócz mleka z kaszką (a i tak się rzucał) a wiem, że był głodny, bo wtedy ssie moją szyję:szok: Głowa mi pęka, nie mam pomysłu już co robić z moim dzieckiem, żeby go zabawić. Jak wyjdę na moment to za chwilę wyje, bo się przewraca na brzuch i się męczy... normalnie dzisiaj już nie dawałam rady z nim. Przepraszam, że tak tylko o sobie:zawstydzona/y:

Sami, Wojtuś najlepsze życzenia na pół roczku! Lenka dla Ciebie na rozpoczęte drugie półrocze życia:-)

Niuniunia- mi by bylo szkoda kasy na sukienke, ktora zaloze malej tylko raz. Ja na Twoim miejscu kupilabym cos co mala wynosi np w h&m widzialam fajne biale tuniki, do tego biale leginsy, jakies pantofelki i przepaska na glowke i mala jak ta lala:-)

Hej
Olkowi dokuczają dziś zęby , bynajmniej mam taką nadzieję że to nie od ucha jest taka maruda. Wszystko pcha do buzi, a jak mu smarowałam dziąsła to normalnie spuchnięte jak baloniki, oby szybko wylazły. Lekarka w szpitalu mówiła że aż 4 naraz wyłażą. Martwie się bo butli nie chce zbytnio ciągnąć ale jak dałam mu obiadek który sama ugotowałam to zjadł ponad 150ml i spał po nim 2,5h. Teraz śpi od 20 a ja czekam na Przepis na życie.

Widziałam że zastanawiałyście się nad przekłuciem uszu maluszkom. Mojej bratanicy przekłuwaliśmy jak miała 4 miesiące pistoletem oba naraz i miesiąc nosiła lecznicze wkrętki a później kolczyki z zapięciem angielskim. Mała nawet nie zwracała uwagi na to co ma w uszkach, natomiast moja koleżanka przekłuła jak mała miała ponad rok i musiała jej pilnowac bo ciągnie się za kolczyk.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą

poczytałam ale już nie zdążę odpisać, Przepis na życie zaraz leci i wiecie same jak to wciąga:tak:

my po mimo brzydkiej pogody byłyśmy 5godz. na świeżym powietrzu, Liwa śpi już jak zabita:tak:

Angun
uroczo wygląda Arturek w w tej huśtawce a to masz jakąś przenośną , fajna sama bym taką Liwii kupiła
Katarek Wszystkiego najlepszego dla Wojtusia, zdrówka życzę

Też muszę pomyśleć na przekłuciem uszek Liwii z tego co piszecie to lepiej wcześniej niż póżniej:tak:

Miłego wieczorku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
filipkowa mama ale masz słodkie Dzieciaczki - Dwójka jak z obrazka. no i widzę, ze u Was również trzy lata różnicy jest.
cocca współczuje, ale pewnie Franuś Ci jutro wynagrodzi i bedzie pieknie spal w dzien i sobie odpoczniesz.

Filipkowa mama szczerze mówiąc to ja nie patrzę na jej ubranko by to wynosiła jeszcze, zdecydowaliśmy z mężem, że ubierzemy ją w sukieneczkę ładną, typu mała księżniczka;) Wiadomo, że każdy ma inny gust, wymagania i zwyczaje ale jednak chcę ją tak ubrać. Zawsze moźna sprzedać na allegro;) Siostra sprzedała 2 ubranka do chrztu po synku i córci więc zawsze coś się zrobi później z tą sukieneczką jak i z moją suknią ślubną, którą niedawno sprzedałam;)

anus jest prawie dokladnie trzy bo filip 29.10 a zuzia 28.10:-Dtak nam sie udało:-D
niuniunia pewnie, ze to wy decydujecie jak ubierzecie swoja mala, nie chcialam Cie urazic, jezeli tak postanowiliscie to Wiki napewno bedzie piekna ksiezniczka:tak:
mirelka ja przepis na zycie ogladam na tvn.pl i tam jest jeden odcinek do przodu:-D

reklama
Halo kochane.

Wrocilismy do domku na dwa dni bo w czwartek do Polski ( ale tylko na weekend) na komunie. Tym razem samochodem , i promem z mazonkiem.
Troche jestem padnieta wiec nie dam rady poodpisywac. Olas zasypia w samolocie przy starcie juz ktorys raz z rzedu i mam spokoj caly lot. Gralam w Settlersow na telefonie. Idealnie.

Niuniunia -kurcze ,szkoda ,ze nie napisalas wczesniej bo Primarku ( mega tani sklep w Anglii) sa przecudne sukieneczki dla dziewczynek ,i o wiele tansze. Wlasnie takie ksiezniczki. Bielutki i kremowe. Kurcze moglam ci kupic i wyslac z Pl. No ale teraz to po ptokach.
Na ebayu mozesz kupic ,ale musiz miec tam konto i konto na Paypal ( to taka strona powizana z twoim bankiem) zeby nie bylo problemuw z oszustami. Niestety musisz miec te dwa konta ,bo inaczej nie mozesz nic tam kupic.
Ale jak ci bardzo zalezy ,to moge ci ja kupic ,i napisac by wyslai do ciebie. ( kaske bys mi przelala ,na polskie konto)
Masz tutaj dwa linki:
Pierwszy to do sukienek typowo na chrzest:
Christening Clothing | eBay

Drugi to do sukienek bialych i kremowych normalnych ( ale wg mnie wielu bardzo ladnych)
To jest mix ciuszkow nowych i uzywanych wiec misisz patrzec
§ 3-6 mies
Dresses | eBay
§6-9 mies
Dresses | eBay

Gratulacja dla Samiego ,Lenki i Wojtusia. Sto lat dzieciaczki.

Ide do meza mego bo tyzien go nie widzialam.

Do góry