reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ale jestem zla tyle napisalam i mi wszystko wcielo:wściekła/y:
anus no mam nadzieje, sie malemu polepszy z tym jedzeniem bo nie ma nic gorszego jak trzeba wciskac dziecku jedzenie
niuniunia ja osobiscie wole dostawac wczesniej zaproszenia bo wiem na co mam sie szykowac:-Dwiec uwazam, ze dobrze, ze wczesniej rozwozicie
gola tak pistoletem bo u malych dzieci lepiej jest pistoletem bo przy tym strzale kolczyk zaraz sie zamyka i nic nie trzeba tam przy nim juz grzebac, kometyczka kazala nam miec te kolczyki miesiac i przynajmniej 4 razy dziennie przemywac woda uleniona i tak tez robilam i sie super zagiolo, a po tym miesiacu zmienilam jej na inne- wkretki ,zlote biedronki
maggipka tak mamy wkretki, maz kupil malej w aparcie maja tam specjalna kolekcje dla dzieci , sa mniejsze te kolczyki i nie zauwazylam, zeby ja gniotly
katarek- zdrowka dla Wojtusia!!
alma moja mala uwielbia te kaszki, teraz kupilam jej mleczno pszenna z nestle i tez ja lubi
martttika kiepsko z ta praca ale moze jest nadzieja ze oddadza wam te napiwki??moja mala tez marudzi na zeby i tez ich nie widac a jak bedzie miala za starszym bratem to wyjda jej w 10 miesiac -to chyba osiwieje do tego czasu:)
AniaSm- maly w przedszkolu je sniadanie ,obiad i podwieczorek , moze tez wplyw ma to, ze jest w grupie i jedza wszyscy wiec i on

A tutaj zdjecie Zuzi w kolczykach, troche z daleka ale zawsze
Fiz.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj nie jestem w stanie Was ogarnąć, Franek dał mi strasznie w kość, nie mam pojęcia co mu się dzieje, z dnia na dzień jest coraz gorszy, po prosty cały czas jojczy, dosłownie cały czas, czy jest na podłodze z zabawkami, czy w foteliku, czy u mnie na rękach, jest jedynie zadowolony, jak go sobie postawie na kolanach (trzymam go pod paszkami a on niby stoi), ale boję się, że mu nóżki pokrzywię a po drugie nie mam siły. Dzisiaj nic nie chciał zjeść oprócz mleka z kaszką (a i tak się rzucał) a wiem, że był głodny, bo wtedy ssie moją szyję:szok: Głowa mi pęka, nie mam pomysłu już co robić z moim dzieckiem, żeby go zabawić. Jak wyjdę na moment to za chwilę wyje, bo się przewraca na brzuch i się męczy... normalnie dzisiaj już nie dawałam rady z nim. Przepraszam, że tak tylko o sobie:zawstydzona/y:

Sami, Wojtuś najlepsze życzenia na pół roczku! Lenka dla Ciebie na rozpoczęte drugie półrocze życia:-)

Niuniunia- mi by bylo szkoda kasy na sukienke, ktora zaloze malej tylko raz. Ja na Twoim miejscu kupilabym cos co mala wynosi np w h&m widzialam fajne biale tuniki, do tego biale leginsy, jakies pantofelki i przepaska na glowke i mala jak ta lala:-)

Hej
Olkowi dokuczają dziś zęby , bynajmniej mam taką nadzieję że to nie od ucha jest taka maruda. Wszystko pcha do buzi, a jak mu smarowałam dziąsła to normalnie spuchnięte jak baloniki, oby szybko wylazły. Lekarka w szpitalu mówiła że aż 4 naraz wyłażą. Martwie się bo butli nie chce zbytnio ciągnąć ale jak dałam mu obiadek który sama ugotowałam to zjadł ponad 150ml i spał po nim 2,5h. Teraz śpi od 20 a ja czekam na Przepis na życie.

Widziałam że zastanawiałyście się nad przekłuciem uszu maluszkom. Mojej bratanicy przekłuwaliśmy jak miała 4 miesiące pistoletem oba naraz i miesiąc nosiła lecznicze wkrętki a później kolczyki z zapięciem angielskim. Mała nawet nie zwracała uwagi na to co ma w uszkach, natomiast moja koleżanka przekłuła jak mała miała ponad rok i musiała jej pilnowac bo ciągnie się za kolczyk.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą

poczytałam ale już nie zdążę odpisać, Przepis na życie zaraz leci i wiecie same jak to wciąga:tak:

my po mimo brzydkiej pogody byłyśmy 5godz. na świeżym powietrzu, Liwa śpi już jak zabita:tak:

Angun
uroczo wygląda Arturek w w tej huśtawce a to masz jakąś przenośną , fajna sama bym taką Liwii kupiła
Katarek Wszystkiego najlepszego dla Wojtusia, zdrówka życzę

Też muszę pomyśleć na przekłuciem uszek Liwii z tego co piszecie to lepiej wcześniej niż póżniej:tak:

Miłego wieczorku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
filipkowa mama ale masz słodkie Dzieciaczki - Dwójka jak z obrazka. no i widzę, ze u Was również trzy lata różnicy jest.
cocca współczuje, ale pewnie Franuś Ci jutro wynagrodzi i bedzie pieknie spal w dzien i sobie odpoczniesz.

Filipkowa mama szczerze mówiąc to ja nie patrzę na jej ubranko by to wynosiła jeszcze, zdecydowaliśmy z mężem, że ubierzemy ją w sukieneczkę ładną, typu mała księżniczka;) Wiadomo, że każdy ma inny gust, wymagania i zwyczaje ale jednak chcę ją tak ubrać. Zawsze moźna sprzedać na allegro;) Siostra sprzedała 2 ubranka do chrztu po synku i córci więc zawsze coś się zrobi później z tą sukieneczką jak i z moją suknią ślubną, którą niedawno sprzedałam;)

anus jest prawie dokladnie trzy bo filip 29.10 a zuzia 28.10:-Dtak nam sie udało:-D
niuniunia pewnie, ze to wy decydujecie jak ubierzecie swoja mala, nie chcialam Cie urazic, jezeli tak postanowiliscie to Wiki napewno bedzie piekna ksiezniczka:tak:
mirelka ja przepis na zycie ogladam na tvn.pl i tam jest jeden odcinek do przodu:-D

reklama
Halo kochane.

Wrocilismy do domku na dwa dni bo w czwartek do Polski ( ale tylko na weekend) na komunie. Tym razem samochodem , i promem z mazonkiem.
Troche jestem padnieta wiec nie dam rady poodpisywac. Olas zasypia w samolocie przy starcie juz ktorys raz z rzedu i mam spokoj caly lot. Gralam w Settlersow na telefonie. Idealnie.

Niuniunia -kurcze ,szkoda ,ze nie napisalas wczesniej bo Primarku ( mega tani sklep w Anglii) sa przecudne sukieneczki dla dziewczynek ,i o wiele tansze. Wlasnie takie ksiezniczki. Bielutki i kremowe. Kurcze moglam ci kupic i wyslac z Pl. No ale teraz to po ptokach.
Na ebayu mozesz kupic ,ale musiz miec tam konto i konto na Paypal ( to taka strona powizana z twoim bankiem) zeby nie bylo problemuw z oszustami. Niestety musisz miec te dwa konta ,bo inaczej nie mozesz nic tam kupic.
Ale jak ci bardzo zalezy ,to moge ci ja kupic ,i napisac by wyslai do ciebie. ( kaske bys mi przelala ,na polskie konto)
Masz tutaj dwa linki:
Pierwszy to do sukienek typowo na chrzest:
Christening Clothing | eBay

Drugi to do sukienek bialych i kremowych normalnych ( ale wg mnie wielu bardzo ladnych)
To jest mix ciuszkow nowych i uzywanych wiec misisz patrzec
§ 3-6 mies
Dresses | eBay
§6-9 mies
Dresses | eBay

Gratulacja dla Samiego ,Lenki i Wojtusia. Sto lat dzieciaczki.

Ide do meza mego bo tyzien go nie widzialam.

Do góry