reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Nimfii - jak dokładnie dostać te próbki z HIpp i Family Service? Zarejestrowałam się i co dalej? Wkleiłabyś link już do samego zamawiania, co? Jakoś nie potrafię się odnaleźć w tych stronkach:rofl2:

reklama
Witam mamusie:tak:
helanka oj szkoda maluszka, oby szpital was ominął,życzę szybkiej poprawy
Niunia fajnie że sukienka się sprzedała zawsze parę stówek więcej w portfelu
u nas dzień jak co dzień zaraz na spacer będziemy się szykować
mała spała od 20.00 do 8.30 z pobudką na mleczko o 5.00

ja próbki dostałam z Bobovita, rejestrowałam się jeszcze na Hipp ale na razie nic nie dostałyśmy:no:

Miłego dnia życzę:tak:

Hejka :-)
Mi Martynka dziś fundneła całą nockę bez karmienia i pobudki :-)Znaczy spała od 22 do 6 ale i tak wstałam ok 4 zobaczyć czy oddycha :-D i trochę cyca odsysałam ;-)
Katarku już nie ma tylko coś jeszcze gwiżdże ale odciągam ciągle..szybko przeszedł myślałam że tydzień będziemy się męczyć a tu 3 dni :-)
gola ale twoja Pola głodomorek albo małe porcje zjada i tak głodna ;-)
helenka współczuję choroby synka aby antybiotyk szybko pomógł i oby obyło się bez szpitala.
Miłego dnia

dziewczyny juz dawno sie miałam Was pytać, tzn. konkretnie mam co w listopadzie urodziły.jakie początki peselu mjają Wasze bobiki.bo moja 1131, no i tak mnie ta 3 nurtuje bo mój bratanek jak był rodzony teraz we wrześniu 2011 to ma 1129 a chrześniak w czerwcu 2007 i tez ma 0726 bo 2 to jakby odpowiednik dwutysięcznego roku, i sie zastanawiam czy się babka nie pomyliła czasem

aneczka 11 w peselu to rok a 31 to jest miesiąc listopad + 2 po pierwszej jedynki żeby odruznić ludzi urodzonych do 2000 i po 2000r. Gdyby nie dodawanie tych cyfr to babka urodzona w 1911 i twoje malenstwo w 2011 miały by ten sam poczatek peselu.Pierwsze 6 cyfr to data urodzenia.

helenka zdrówka dla Olusia!!! trzymam kciuki żeby antybiotyk szybko pomógł i żeby obyło się bez szpitala:tak:
ankusch to ładne Martynka pospała!!
Aneczka, tak jak helenka mówi. Do miesiąca dodaje się 20 żeby pesel nie był powielany. jesli więc dziecko urodziło się w listopadzie to ma 1131. Moja maja jest z 23 października więc ma 113023..

My po spacerku. Ja musze jechać z bratem do prawnika znów, wiec Maja idzie na spacer nr 2 z moją mamą lub teściową (w zależności od tego kiedy ta druga zadzwoni, bo miała dzwonić żeby Maje zabrać).

nie to spoko ja wiem ze pierwsze 6 to data urodzeniowa, tylko wydawało mi sie ze w tym mc powinna byc 2 jako ze 2000 rok a nie 3 ale spoko uffff tak jakos mi sie dzisiaj przypomnialo o tym

Cześć Mamuśki!
My juz po wizycie u lekarza. Jednak do katarku doszedł mały kaszel, lekarz zbadał, Artur ma troszkę zaczerwienione gardło, więc stwierdziliśmy, że przesuniemy szczepienie o tydzień.
U nas tak pięknie, że poszliśmy na spacerek, Mały spał jeszcze długo przy otwartym balkonie.

Angie brawo dla Kinguni, mała zdolniacha!! Moj Artur na boki owszem, ale brzucha jeszcze nie obczaił.
Niuniunia fajnie, że suknie ci "poszła", kasa na pewno się przyda na chrzciny!!
Helenka mam nadzieję, że antybiotyk pomoże Olusiowi i ominie was szpital!
Onanana może Majeczka zauważyła brak ciebie i trudno jej było zasnąć? Mój J.parę razy usypiał Małego, ale jak mu wpadał w histerię, to dopiero uspokajał się u mnie na rękach, ahhh ten synus mamusi!
Ankusch no Martynka ładnie dała ci pospać, Gola łączę się z tobą, mój Artur też woła 3 razy cycusia, jeszcze biedakowi musiałam w nocy gluty wyciągać, niby się nie budził, ale nie mogłam słuchać, jak sapie.
Nimfii ja dziś dostałam próbkę płynu i kremu z Johnsonna, zamawiałam też Bobowitę i dostałam co ty, z Hippa mi jeszcze nic nie przyszło..

Właśnie moje dziecko sturlało się z maty pod stół i krzesło, dobrze, że spojrzałam, bo zdziwiła mnie taka cisza. Skubany wypuścił się w nowe rejony :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Nimfii - jak dokładnie dostać te próbki z HIpp i Family Service? Zarejestrowałam się i co dalej? Wkleiłabyś link już do samego zamawiania, co? Jakoś nie potrafię się odnaleźć w tych stronkach:rofl2:

napisze ci jutro :)
family service chyba starczy sie zarejestrowac ale upewnie sie :)

edit:
Sprawdzilam.
Hipp po zalogowaniu ma po prawej stronie pytanie "Chcesz wiedziec wiecej? zamow pakiety Hipp" Ja juz tam nie moge wejsc bo zamowilam juz dwa. Wiec tylko tyle moge napisac.

W Family Service wystarczy byc zalogowanym i oni co jakis czas moga cos podeslac. Family Service dziala na zasadzie tych gratisow co sie dostawalo w SR - takie pakiety jak "bede mama", "chlopiec czy dziewczynka" oraz "niebieskie pudelko" ktore daja w szpitalu po porodzie to wlasnie oni funduja.

A przy okazji anek i katerinka... Czy macie to "niebieskie pudelko"? Bo ja na Ujastku go nie dostalam :(

Ostatnia edycja:
Do góry