reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola taki zestaw za taka cenę opłaca się, dużo macie tego w tej cenie
ankusch wszystkiego dobrego dla Martynki na te 5 mieszków
Angun oby katarek szybko opuścił Arturka
Niunia życzę udanej transakcji
Ssabrinaa szalejesz z sprzątaniem, odpocznij sobie, zazdroszczę pogody u nas zimno jak nie wiem co, szkoda że masz takie nie fajne kontakt z siostrami ja mam 3 siostry i 2 braci z wszystkimi mam fajny kontakt

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mirelko - na szczęście cena jest do przełknięcia ;)
Ssabrinaa - ja mam tylko starszego o 4 lata brata - kiedys jako dzieci laliśmy się niemiłosiernie, później gdy byliśmy starsi różnie bywało, teraz od dłuższego już czasu jest ok
Ankusch - ale ten czas gna! Wszystkiego dobrego dla Martysi!

nightrose witaj wśród nas, na pewno będzie Ci tu dobrze!!!
Cocca super że spędziliście fajny weekend!!
Niuniunia powiem Ci że ceny kosmos!! W domu Was wyjdzie duuuużo taniej, jeśli tylko amcie warunki to róbcie. my zrobiliśmy u rodzicow, ie wpoeim nerwow mie to kosztowało bo mój tata nie potraf się zachować, ae wszystko juz dawno za nami a kasa w portfelu;-)
Ankusch wszystkiego dobrego dla Martynki!!!
Angie hehe musisz to wytrzymać jakoś:tak:
Agutek super że spędziłas fajnie czas z siostrą ale my się cieszymy że już jestes z nami!!!

Dziewczyny wybaczcie że nie odp każdej ale Maja coraz mniej czasu mi zostawia, Chce się cały czas bawić i wygłupiać z mamą... Nawet popołudniami jak D jets w domu to on chyba nie potrafi jej zabawić bo ona zaraz marudzi a jak tylko ja ją "wezmę w obroty" to się cieszy i bawi. Wczoraj też miałam zajob cały dzień. Byłam z bratem u prawnika ale niestety marne sa szanse na powodzenie jego sprawy:-( Dziś pospałyśmy z Mają do 10:30. Tzn ok 7 był cyc, potem ją odłożyłam do łóżeczka, dałam jej książeczkę i ja spałam- co ona robila to nie wiem;-) Wczoraj wieczorem byłam na basenie, dziś zumba:-) No i muszę sie wziąć za porządki świateczne...

Miłego dnia maminki!!!

dziewczyny jakie smakołyki zamierzacie robić na święta,

moja mała śpi na tarasie na spacer nie idę, włosy nie umyte makijaż taki byle jaki, siedzę koło domu co by ludzi nie straszyć hehehe:tak:idę zobaczyć jak jej idzie spanie :tak::tak:u was też tak wieje jak w kieleckim bu a zimno jak djabli:szok:

mirelka mysmy wlasnie posiedzieli godzinke na ogrodzie Sami niedawno zjadl warzywka i zasnal mi na lozku :-D i tez mi sie cos na spacerek nie chce isc mimo ze u nas jest slicznie,moze to przez ta @ jest dosc obfita i do tego brzuchol mnie pobolewa :-( ale w planach mam tak jak Ty czyli siedziec na ogrodzie z synkiem jak sie tylko obudzi :tak:
onanana kochana podziwiam Cie z tym basenem i jeszcze zumba do tego,ehh a mi sie nawet niechce ruszyc i kilka brzuszkow porobic :zawstydzona/y::-D

Gola u mnie jest coś takiego ..:: IMPRESJA ::.. ale tu mają właśnie takie ceny. Za 90zł mamy pusty prawie stół no a głupio mieć pusty stół... więc chyba jednak zrobimy w domu. Mamy dom w miarę kuchnia duża to zawsze się pomieścimy z robotą, w moim pokoju ustawimy stoły w kształcie podkowy (tylko kwadratowej) albo w kształcie litery L i się pomieszczą. Dla Wiki będzie dodatkowo mamy pokój tam sobie będzie siedziała gdyby coś tzn z kimś nie sama no i oby pogoda dopisała bo chciałabym żeby gromadka dzieci poszła na dwór.

tak na marginesie to jak mam zaprosić ludzi bez dzieci? tzn jak to powiedzieć - uprzytomnić im że to bez dzieci!?

Mirelko ja nie wiem jeszcze co upichcę na święta nie mam jakoś pomysłu tzn z jedzeniowych rzeczy coś tam wymyśliłam troszkę ale ciast kompletni enie wiem jakie

Dziewczyny jak chce podać małej danie ze słoiczka no marcheweczkę to mam jej tą łyżeczkę podgrzać tej marchewki czy jaką jej dać? Bo to będzie dopiero jej pierwsza łyżeczka warzyw

Ostatnia edycja:
Niuniunia ja bym kilka łyżek tej marchewki dała do miseczki i tą miseczkę do kąpieli wodnej lub do mikrofali. Możesz dać więcej niż jedną łyżeczkę na pierwszy raz, może być tak z 4-6 przynajmniej tak czytałam.

padam na twarz, chyba coś z ciśnieniem się robi bo ledwo na oczy patrzę. A w sumie nie robiłam nic takiego, chociaż strasznie kiepsko spałam. Musiałam koło 1.00 wziąć Igora do naszego łóżka bo co chwilę się budził a jak już obczaił że nie ma w buzi smoka to kciuk, a jak kciuk to mlaskanie, a jak mlaskanie to ja już nad nim stoję i tak chyba po czwartej zmianie kciuka na smoka skapitulowałam i wzięłam go do siebie. A wiadomo, przynajmniej ja z dzieckiem w łóżku jakoś nie mogę się wyspać do końca. A dzień minął nam bardzo dobrze, na dworze ciepło, byliśmy na spacerze, i sobie pospał bo w domu to mi z godzinkę tak od 7 do 15 tylko pospał. Jeszcze czeka mnie sprzatanie, a najchętniej bym pierdyknęła się na łóżku i odpłynęła. No i jak pomyślę sobie o sprzątaniu świątecznym, które też niebawem wypadałoby zrobić to słabnę. A gdzie gotowanie? Igor z dnia na dzień coraz większa gaaduła jest, chhyba po mamusi, wydaje już tak rozmaite dźwięki, ze chyba niczym mnie już nie zadziwi. No i przewracas ię na boczek i dalej próbuje na brzuszek, no i pełzać próbuje, czyli jak lezy na brzuszku to tyłek w górę i rpóbuje doczołgać się do zabawek i jak już je chwyci to latają po kocyku w tę i z powrotem.

ankusch - stówa dla martynki, poważna kobita już z niej!
sabrina - to przykre, ze nie dogadujesz się z siostrami, ja mam jedną i nie wyobrażam sobie żebyśmy nie gadały ze sobą codziennie, no generalnie wsparcie rodziny jest ważne bo człowiek nie czuje się taki samotny.

niuniunia - jeśli chodzi o wyjazd to spokojnie zabrałabym Igora w taką podroż, my do moimch rodziców jechaliśmy jak on miał lekko ponad miesiąc i wytrzymał godzinę w samochodzie spokojnie, teraz też w sumie zasypia po 5 minutach w foteliku.

mirelka - o smakołykach na święta jeszcze kompletnie nie myślę, ale jak coś mi przyjdzie do głowy ti napewno się podzielę przepisem

reklama
niuniunia no to fajnie to trochę kaski wpadło, moja wisi 1,5 roku i może to głupio zabrzmi ale jakoś szkoda mi ją sprzedać, a troche by się napewno zwróciło bo 3 tys za nia dałam
pepsi masz rację dziecko z katarkiem to nie zdrowe dziecko, oczywiście nikogo nie namawiam szczepić z katarem-każdy robi wg swego uznania.ja osobiście bym tego nie zrobiła zresztą u nas i pewnie wszędzie najpierw badają czy dziecko może być szczepione.a ja matka przewrażliwiona to nawet z katarem biegam, żeby mi sprawdziła czy oby na płucach wszystko ok
ponko to tylko pozazdrościć takiego wieczoru, mi czasami tez się marzy żeby usiąść i nic nie robić, mimo że kocham swego szkraba to od święta mogłaby z prezentować wolny wieczór rodzicom

Do góry