reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Miaa6 przykro mi, ale naprawde zgłoś się do lekarza by sprawdzić czy wszystko jest w porządku.

Witam nowe mamusie i zapraszam na wątek z listą i proszę o podanie terminu porodu:-)

zielono_mi a Ty prosze mi się oszczędzać;-)

u mnie wszystko w porządku.Co jakiś czas aktualizuje sobie liste i walcze z mdłościami i wymiotami:-(

reklama
Ja bron Boze nie narzekam, ale mnie wcale nie mecza zadne mdlosci ani wymioty:-)
Wiem, ze nie kazdego dopadaja te dolegliwosci, ale tak jakby czegos mi brakowalo:-) Lepiej nie wywoluje wilka z lasu....

Ja bron Boze nie narzekam, ale mnie wcale nie mecza zadne mdlosci ani wymioty:-)
Wiem, ze nie kazdego dopadaja te dolegliwosci, ale tak jakby czegos mi brakowalo:-) Lepiej nie wywoluje wilka z lasu....

Ja też nie mam tego typu objawów:tak: casami mam tylko zgagę i pobolewa mnie żołądek:-( i szczególnie nie tęsknię za typowo ciążowymi objawami:-p

czesc dziewczny

ja dzisiaj bylam u lekarza. Zrobliono mi krew i mocz. Okazalo sie ze mam infekcje drog moczowych:baffled: az sie zdziwilam,, bo zazwyczaj cos czulam a tym razem nic:szok: no coz, dostalam cos do lykania i w czwartek mam znowu sie pokazac na mocz. Jak mi nie przejdzie, to antybiotyk. Powiedzialam lekarzowi o moich watpliwosciach z terminem i narazie jeszcze nie ustalalismy terminu. Zrobiono mi BETE na miejscu, zeby od razu zobaczyc czy produkuje wystarczajaca liczbe hormonow (podobno przy pozamacicznej jest ich duzu mniej) i zostalam skierowana na usg. Najpozniej dostane w przyszlym tygodniu.

Dla niewtajemniczonych jeszcze, to tutaj w Norwegii na wizyte idzie sie najpierw do lekarza pierwszego kontaktu stad nie dostalam usg na miejscu. Ciesze sie z tego mojego lekarza, bo zazwyczaj to trudno tutaj sie doprosic o cos takiego, tylko mowia ze okaze sie w polowie ciazy na usg:baffled:

Az jestem ciekawa, co usg wykarze, bo mdlosci mi dawno przeszly i wogole czuje sie ze jestem wiecej niz tylko w 8 tygodniu ciazy:sorry2:

AGATHE - niefajnie ze jakas infekcja sie przyplątała :-( Miejmy nadzieje ze antybiotykow nie trzeba bedzie....
A ja usg tez nie mam robionego od razu u ginekolog do ktorej chodze. Lecze sie w prywatnej klinice - LuxMed - tam usg wykonuje inny lekarz, ktory zajmuje sie tylko tym..........dostaje skierowanie i umawiam sie na usg :tak:
SASATKA - nie ma czego zalowac jesli tak dobrze sie czujesz - ja poprzednio rzygalam kilka razy dziennie przez 4 miesiace - nic milego.......no ale przynajmniej bylam spokojna ze z malym ok skoro takie objawy byly :laugh2:

Witajcie Kobietki.
Ja dopiero mam początek a już mnie dopadają uroki ciąży i tak już zostanie do końca. Jak nie mdłości to zgaga i do tego ta bezsenność, a potem cały dzień chodzę do tyłu.
Zazdroszczę tym którym nic nie dolega.

Powiedzcie mi Dziewczyny w którym tygodniu poszłyście lub idziecie do gina. Bo ja dopiero wczoraj teścik robiłam i tak sobie myślę że nie co wcześniej iść jak za 2 tygodnie. A jak to u Was jest?
Pozdrawiam:-)

najlepiej zadzwon do swojego gina, powiedz kiedy mialas miec miesiaczke i zapytaj kiedy powinnas przyjsc na kontrole. Ja przynajmniej tak robie.:-)

Powodzonka i gratulacje

reklama
Ja juz po 2 dniach od zrobienia testu (jakies 2 tyg temu) poszłam do gina, pobrał mi wydzieline do cytologii, dał skierowanie na badania krwi, moczu itd, i od razu umowil na pierwsze USG na za 2 tygodnie, czyli na jutro (w koncu):-D
Oprocz tego dał jakies poradniki, zapisał witaminki i troszku opowiedział co jesc, czego unikac itd.

Do góry