reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Ja też muszę załatwiać zasiłek rehabilitacyjny... Wiedziałam o tym już wcześniej, a ostatnio nawet lekarz mi o tym przypomniał...

reklama
Cześć dziewczyny! u mnie dzisiaj wietrznie i w miare ciepło. humorek dzisiaj ok . strasznie sie nudze w domu i to mnie najbardziej wkurza. Dzisiaj tak z ciekawości weszłam na gogle i poszukałam filmnków o porodzie , chociaż już rodziłam i wiem co to jest ale to było 8 lat temu i chciałam widzieć jak to jest z drugiej stony, troche mnie przerażały te filmy bo każdy był inny ale oczywiście kończył sie tym samym urodzeniem maleństwa a to było cudowne jak któraś z was chce zobaczyc je to wstawim linkhttp://www.planujemydziecko.pl/index.php/ciekawostki/filmy_z_porodu. jest tam pare filmów w różnych sytuacjach można pokazać męzom :-) oczywiście nie zmuszać. pozdawiam.

Antilko wielkie dzięki za powiedzenie mi o tym zasiłku rehabilitacyjnym :-) Na szczęście zdążę złożyć wniosek na czas, choć w ostatniej chwili. Nic kompletnie o tym nie wiedziałam, myślałam że L4 można brać do końca ciąży. I jak bym nie złożyła tych papierów o ten zasiłek to pewnie zostałabym bez kasy :szok: A na to nas teraz nie stać.
Jutro rano dzwonię do mojej księgowej z pracy.
Jeszcze raz bardzo dziękuję :-)

monik jest tak jak pisze Antilka:tak:
Ja tez bede sie starała o zasiłek rehabilitacyjny. Moja kolezanka z pracy zajmująca sie płacami/zasiłkami powiedziała mi zebym jej przypomniała temat gdy upłynie mi 120 dni na L4. Wówczas ona przygotuje komplet dokumentów dla ZUS i da mi tez cos do wypełnienia przez mojego lekarza. Ponadto do dokumetów nalezy dołaczyc kserokopie karty ciązowej. Całosc zakład pracy przedkłada w ZUS-sie. Robi sie to odpowiednio wczesniej poniewaz ZUS ma ok 2 miesiecy na wydanie decyzji (a dopóki nie ma decyzji - nie ma kasy).

helo ...
jutro do lekarza zobaczymy czy maluchy zdradzą swoja płeć...zaczne chyba przyjmować zakłady ...napewno bedzie chłopak albo dziewczyna...albo to i to....

samopoczucie dzisiaj ok...Olo dopiero usnoł na dodatek zlapało go paskudne przeziebienie , z nosa leci jak z kranu no i kaszel sie pojawił..... dzisiaj od 3 w nocy spalam z nim w łuzku bo cały czas sie rozkopywał a nogi to miał zimne jak lody....

wczoraj bylismy zobaczyc działkie która chcemy kupic...mam nadzieje ze na wiosne zaczniemy budowę...to jest takie moje marzenie miec wlasny dom....:-):-):-)

Vonko właśnie dzisiaj dzwoniłam do mojej pracy i księgowa już wypełnia dla mnie te dokumenty :-) W czwartek przed wizytą wezmę jeszcze papiery, które ma wypełnić lekarz. Wszystko będzie na czas. Ufff :-)
Żanetko trzymam kciuki żeby Twoje maleństwa zdradziły swoją płeć :-) Ja na początku wiosny kupiłam działeczkę pod domek. Jednak jak na razie to patrzymy jak nam ładnie trawa rośnie bo tyle trzeba czekać na wszystkie formalności :dry:
Izka_sz no niektóre filmiki przyprawiają o ciarki, choć tak jak piszesz zakończenie jest zawsze cudowne :-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie jeszcze jakie dokładnie trzeba mieć dokumenty dla ZUS. Jakie druki? Część już mam, ale nie wiem czy wszystkie...

Do góry