reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

ANINECZKA dzięki ale tak naprawde potrafi prawie cały dzień przewyć

juz nawet w nocy ma jakies "ataki" jakby go brzuszek bolał - nie wiem ,może sobie to wszystko wspomina czy coś ? a może z nerwów go brzuch boli? czy może dostać przepukliny z płaczu?
jest okropny , tylko by siedział na rękach.

reklama
halo lejdis!!
a ja spac nie moge, jak sie wybudilam na karmienie malego, bo caly czas je w nocy to teraz lipa, i sobie pomysle, ze on za godzinke albo poltora znowu wstanie:no::crazy::sad:
poczytalam co tam u was no i widze, ze temat zabkowania i mleka jest.
u nas zabkow 9 no ale tez mamy masakre, marudzenie i placz o byle co a jak troche podwyzszona temperatura to odrazu daje paracetamol(na szczescie rzadko), no bo co ma sie dzieciak meczyc no i smiesznie wyglada, bo caly czas chodz w sliniaku, bo tak mu z buzki leci, ze masakra:blink::rolleyes::rolleyes2:

a co do mleka to anineczka ze zgroza przeczytalam linka ktory podeslalas, no ale u nas od 2 miesiecy podaje Mattiemu kasze manna na mleku na noc i w nocy i nad ranem, oprocz tego je deserek na mleku i sa to albo sucharki z mlekiem(ktore uwielbia) albo budyn albo jogurty(ale to co innego, no i jogurty to palaszuje od 6 czy 7 miesiaca)
teraz mnie to zaczelo zastanawiac, czy nie za duzo ma tego mleka no ale w sumie to nic mu nie jest:dry::unsure::huh:

nie wiecie co zrobic, zeby maly juz nie jadl w nocy? Niby mowia, ze samo przejdzie ale on wciaga ponad 300ml kaszy mannej i nie wiem czy to przyzwyczajenie, bo budzi sie z placzem no i dla mnie to naprawde jest glodny, a tak mi sie marzy juz pospac:dry::zawstydzona/y:

anulka-biedny oskarek buziaczki od nas i duzo zdrowka

bira-to Inga taki urwis?:-DMaciek ma to samo tylko ze leje mnie:dry: nie wiem skad mu sie to wzielo, ma tak od kilu miesiecy i mowi sie mu ze nie wolno a on sie cieszy i mnie trzaska-nie wiem babcie caluje jak ja budzi a my z plaskacza dostajemy i juz:sorry2::dry:u nas tez nie ma zadnego bicia....

dziewczyny mam jeszcze pytanko tylko nie wiem czy to dobry watek....
otoz maly czesto sie lapie za siusiaka i sciska nogi i lapie sie za pieluche i sciska, moze go cos boli, co?
no i jak kapiecie chlopcow? bo ja juz zeswirowalam na tym punkcie, ze moze go zle kapie, no i czytalam cos w necie a teraz to juz glupia jestem i nic nie wiem-takze pliss podpowiedzcie cos:unsure::rolleyes2::shocked2:

dobra spadam do wyrka i do poranka na kaweczce
asix jak odzwyczajałam Kubę od jedzenia w nocy to podawałam mu herbatkę. Niby nie powinno się dawać w nocy, ale on wody samej do dziś nie chce ruszyć. Na herbatkę przestawił się bez problemu. W wakacje chyba to jakoś było. Uznałam, że mleczko to dla niego i tak bardziej picie niż jedzenie. Wcale nie prostestował i nie budził się drugi raz. A później stopniowo sypałam coraz mniej herbatki. Teraz czasem jak chce mu się w nocy pić to mu sypie 0,5 łyżeczki na 250 ml..

dzień doberek:tak:

Miałam z rana doła po wczorajszym przepłakanym dniu ale już mi prawie przeszło:confused:
a wszystko dzięki starej torbie ehh:no:

Ze zdrówkiem u nas jako tako :confused: Amandziucha czuję sie dobrze tylko mnie coś katarzysko złapało:baffled:

Jagoda gratulacje zdania sesji:tak::tak::tak:
zdróweczka dla Blaneczki:confused: jak się dziś czuje?:confused:
Kilolek współczuje rodzicom ego 3 letniego dziecka:-:)-:)-(
Jak tam Kubuś byłaś u lekarza:confused:
może faktycznie to rumień skoro jest u Was epidemia:confused:
Beata brawa dla Oleńki za jedną popołudniową drzemkę :tak::tak::tak::tak:
Ela nie daj sie choróbsku:confused::tak:;-)
Larvuniu fajnie że spacerek po lesie udany:-):tak:;-)
Bira daj znać po basenie:tak::tak:
Kubie przeszło, więc myslę, że to jakiś odgniotek był. Bałam się iść do lekarza, żeby na prawdę czegoś nie złapał.

część dziewczyny dawno mne tu nie było oj daaawno
potrzebuje pomocy!!!!!!

mój mały jest taki nieznośny ,strasznie sie złości .
wszystko by chciał, a jak nie to krzyk:szok: jest strasznie :wściekła/y: ryyyyczy jak nie wiem co
o byle co . ja juz nie wiem co robić .czy to mu minie?
prosze napiszcie moze u was tez tak jest a może było?
co radzicie?
oj, ja mam ten sam problem. Już mi nerwy momentami puszczają. Rozwiązania niestety nie znam. Chyba, ze wezwę super nianie!! :sorry2: na razie staram się nie zwracać uwagi. Ale babcie w takiej sytuacji natychmiast rzucają sie na Kubę, cąłują, noszą na rączkah itp więc wiadomo jaki jest efekt... :dry:

Cześć;-)

Słucgjcie od 14,30 dokładnie pisze i nie moge skonczyć:wściekła/y:
Całuy czas cos się kreci i jeszcze mroxny spacer z dzieciakami zaliczyłam popołudniu.
Teraz jak Olka mi spi raz (dzięki Aluśka za gratki:tak:)to padnieta jest na maxa wieczorem o 19 i dobrze:-D.
Widze że rozkręciła się burza na tema t mleka:-Dno i dobrze mozna podyskutować.
Anulka swoja droga z cielakami sie uśmiałam a z cycoleniem to powiem tyle że jestes wytrwała i podziwiam.Jesli sprawia to przyjemnośc wam to czemu nie chociaz myśle ze do 2 rż to graniczny wiek:tak:
Elbra jak tam twoja chrypka?;-)
Mirka no tylko moja nie chodzi sama ale juz lada dzień;-)
Za to perfekcyjnie opanowała dzisiaj schodzenie i wchodzenie na kanapę:-D
Anineczko tekst przeczytany odnośnie mleka masakra:szok:
Asix jak tam na urlopiku czy juz po?zintegrowana z synkiem?
Sabinko zapraszamy zapraszamy do tercetu Kapika Inga i Olka pewnie się ucieszą:-D
Bira a byłam na 100 procent przekonana ze pisałaś o Bułgarii:-Da tu pomyłka no to która bywała tam?:dry:

O kurcze juz nie pamietam co pisałyście no ale nadrobię jeszcze.Lecę jeszcze pranie rozwiesić;-)
Miłego wieczorka i już stukam się poranna kawką

reklama
Do góry