reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witam poweekendowo:-)

Moje dziecko mnie rozpieszcza do bólu, albo odsypia swoje ostatnie odloty. Dzisiaj wstała o 6:30 zjadła, wyszłyśmy na godzinkę z psiakami spałyśmy do 11:szok: Spały byśmy dłużej, ale mój zje... any sąsiad wiercił coś wiertarką:wściekła/y: Wczoraj do 21 też wiercił/ Debil jeden.

Lilka, u nas też bułka z masłem to hicior. Dziś dałam trochę powideł wiśniowych... myślałam, ze się udusi tak to jadła. Wędlinkę tez próbowała i również bardzo młodej podeszła :-) Odrobinka serka żóltego też była, ale to jakoś tak średnio . Ma czas jeszcze, zeby polubić. No i gratulacje dla młodej akrobacji. Te nasze listopadowe dzeciaki rozwijaja się w oszałamiającym tempie.

Wisienka, ja bałam się trochę tych dżemów truskawkowych, ale skoro u Was nic się nie dzieje, to pojedzemy z tym :-)

Anitt, Ty już pewnie w Anglii. Trzymaj się. Czekamy z niecierpliwością.

Karina... kurde ale pach z tym sklepem...... nie wiem co doradzić....
Co do upadku, to może powinnaś zbadać błędnik. Ja mam problemy z błędnikiem i jak czasami mnie dopadnie, to nie mogę wycelować nawet wysokości schoda i zaraz leżę. Wiecznie mam łeb obity... Karina idź do lekarza neurloga po skierowanie na EEG.

Dziunia, gratulacje utraty wagi, oby tak dalej :-)

Sabinka, jak wycieczka?

Anineczka, biedny Mateuszek. Ma nadzieję, ze to nic poważnego. U nas tez dzisiaj gorączka...

reklama
Zagladam wieczorkiem a tu pustki:baffled:

Mi się rozwalił samochód jestem wsciekła bo cos z układem kierownicy poszło dobrze ze mój tata zawiezie samochód do mechanika:wściekła/y:zawsze coś
Ola moja musze się pochwalić robi papa i mówi dada jak macha:-Dno i dzisiaj w kościele na mszy dla przedszkolaków tak się wydzierała jak dzieci spiewały i cały czas lala:-Dnie moge z niej taki ubaw mamy.Za to zębów nie ma a ślini sie jak głupia do 7 śliniaków dziennie idzie.
Idę nogi wydepilować jak tu takie pustki:-)

Dobry wieczor:-)

ja tak na moment. Melduje, ze wycieczka byla super:-) Oskarus grzeczniutki:-)

Beatko pytalas o ceny w Czechach - a wiec bardzo zblizone jak u nas, ale amciu w lokalach tansze:-)

Sabinko, a jak u Was po wycieczce?

Bira, to Inga z diabelka stala sie aniolkiem:-D

Dziunia, fajna ta dieta:-)

Women, a co jest przyczyna tego nastroju?

Anineczko, buziaki dla Mattiego... Biedny:-:)-( Martwimy sie o Was... zdrowenka zycze i by ta goraczka poszla sobie... :tak:

Karina, ja zemdlalam w taki sposob raz... jak bylam 2 dni w ciazy... po prostu odplynelam... ale jak u Ciebie sie powtarza, to przebadaj sie. No i pisz co myslicie zrobic ze sklepem?

Dziewczyny, mam pytanko, dzis u Oskarka zauwazylam na karczku i kawlku szyi - z tylu takie krosteczki, czerwone i jasniejsze w srodku - wygladaly identycznie jak po oparzeniu pokrzywa - moze 5-6 takich obok siebie i 2-3 na buzi... I nie wiem czy cos go ugryzlo czy to potowki (ale chyba inaczej wygladaja) czy uczulenie (ale to chyba byloby na calym cialku, a tu tylko karczek i buzka) Teraz jak spi to juz ledwo widoczne na buzi... (aaaa i na buzce zmienialy miejsce pojawilay sie tu znikaly i za jakis czas w innym miejscu buzki). Co myslicie...?

Beatko, ups... to wydatek sie szykuje z autem:baffled:
a Olenka widac, ze lubi spiewac:laugh2: gratuluje pa,pa:tak: u nas tez cos w tym stylu Oskar robi,ale bardziej zaczepia raczka i macha, niz takie typowe pa,pa... ale wie jak przybic piatke:-D:laugh2::laugh2:

Beata, to Ola jest mądrala. Fajnie, że tak pięknie się rozwija:-) Moja na razie potrafi napierniczać łańcuszkiem w swoją nogę... Coś mało lotne to moje dziecko na razie, ale przynajmniej daje pospać;-):-) Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć i żeby mi nie wstała o 3:baffled:
Co do auta to współczuję. Mój jest już 3 tygodnie zepsuty i u mechanka stoi........... Jutro tam jadę i odbieram. Nie ważne, czy będzie zrobiony czy nie.
Anulka wg. mnie z Twojego opisu to są potówki.

Bira a kojarzysz od czego to gorączka u Ingi ??
Zdrówka maleńka.

Ja wyczytałam,że rumień nagły (Trzydnówka) gorączka może trzymać do tygodnia.Nazywa się potocznie trzydniówką bo 80 % dzieci ze 100% ma ją 3 dni.A reszta 20% krócej lub dłużej.
Mój Antek miał temperature 2 dni.
No nic.pojedziemy jutro zbadać siuśki bo to nie zaszkodzi.

Aniulko myśle,że to nic poważnego.
Może trądzik niemowlęcy lub potówki. :tak:

beatko współczuje auta.
To jak bez ręki :baffled:

Ja dziękuje Bogu,że mamy auto służbowe bo ceny paliwa mnie porażają :szok::angry:

Dziewczyny, mam pytanko, dzis u Oskarka zauwazylam na karczku i kawlku szyi - z tylu takie krosteczki, czerwone i jasniejsze w srodku - wygladaly identycznie jak po oparzeniu pokrzywa - moze 5-6 takich obok siebie i 2-3 na buzi... I nie wiem czy cos go ugryzlo czy to potowki (ale chyba inaczej wygladaja) czy uczulenie (ale to chyba byloby na calym cialku, a tu tylko karczek i buzka) Teraz jak spi to juz ledwo widoczne na buzi... (aaaa i na buzce zmienialy miejsce pojawilay sie tu znikaly i za jakis czas w innym miejscu buzki). Co myslicie...?
Anulka no nie wiem ciężko powiedzieć uczulenie własnie najpierw umiejscawia się na buzi i karku rzadko na całym ciałku a potówki z reguły na ciałku i sa bardzo drobne.Ja obstawiałambym uczulenie:tak:.Musisz spróbować wyeliminować wszystkie te rzeczy które niedawno podałaś i obserwować np.te nieszczęsne truskawki pisałam juz wcześniej ze moga uczulić po którymś razie od podania

Beatko, ups... to wydatek sie szykuje z autem:baffled:
a Olenka widac, ze lubi spiewac:laugh2: gratuluje pa,pa:tak: u nas tez cos w tym stylu Oskar robi,ale bardziej zaczepia raczka i macha, niz takie typowe pa,pa... ale wie jak przybic piatke:-D:laugh2::laugh2:
Super z tym przybiciem piątki:-D

Moja na razie potrafi napierniczać łańcuszkiem w swoją nogę... Coś mało lotne to moje dziecko na razie, ale przynajmniej daje pospać;-):-) Tfu, tfu, żeby nie zapeszyć i żeby mi nie wstała o 3:baffled:
.
Bira dobre z łancuszkiem:-D:-D:-Du nas tez jak dorwie łańcuszek od smoczka to nawala wszędzie i grzechotkami w stolik od karmienia
No i pośpijcie chociaż do 6:-D

Mykam spać, bo coś mnie głowa boli.

Buźki

Dobranoc:-)

dobranoc Bira ja tez spadam

reklama
Hej hej
Ja na chwilke,bo mamy gościa.

Wczoraj był lekarz.Nic nie znalazł.
Ale gorączka nie ustępuje.Fakt,dziś jest już niższa,ale te 38 dalej ma.
Jutro jedziemy zbadać siuśki i krew.
Zupełnie niewiem co się dzieje.
Dziś jest okropnie marudny i zmęczony.
Lekarz przebadał go na wskroś.Wszystko czyste.

Jest jeszcze możliwość,że ta trzydniówka to czterodniówka.Może go wysypać jutro.
Ale szczerze wątpie :-(

Anineczka kurcze nie wiadomo co byloby lepsze czy zeby lekarz cos znalazl czy nie:no:mam nadzieje ze mimo wszystko minie.
Przypomnialo mi sie ze jak wyladowalismy w nowy rok w szpitalu ( bo maly mial prawie 40 stopni goraczki a zadnych innych obajwow)okazalo sie ze ma zapalenie ukaldu moczowego i bylo to widoczne w morfologi i jakims innym badaniu (nie pamietam niestety jakim)

Zagladam wieczorkiem a tu pustki:baffled:

Mi się rozwalił samochód jestem wsciekła bo cos z układem kierownicy poszło dobrze ze mój tata zawiezie samochód do mechanika:wściekła/y:zawsze coś
Ola moja musze się pochwalić robi papa i mówi dada jak macha:-Dno i dzisiaj w kościele na mszy dla przedszkolaków tak się wydzierała jak dzieci spiewały i cały czas lala:-Dnie moge z niej taki ubaw mamy.Za to zębów nie ma a ślini sie jak głupia do 7 śliniaków dziennie idzie.
Idę nogi wydepilować jak tu takie pustki:-)

Hmm Beatka co do samochodu na pwno czeka na Ciebie wydatek z czego pewnie nie cieszysz sie:no:ale rekompesuje Ci to Olenka ktora jak widac cudownie rozwija sie:tak:

Dobry wieczor:-)

ja tak na moment. Melduje, ze wycieczka byla super:-) Oskarus grzeczniutki:-)

Beatko pytalas o ceny w Czechach - a wiec bardzo zblizone jak u nas, ale amciu w lokalach tansze:-)

Sabinko, a jak u Was po wycieczce?

Bira, to Inga z diabelka stala sie aniolkiem:-D

Dziunia, fajna ta dieta:-)

Women, a co jest przyczyna tego nastroju?

Anineczko, buziaki dla Mattiego... Biedny:-:)-( Martwimy sie o Was... zdrowenka zycze i by ta goraczka poszla sobie... :tak:

Karina, ja zemdlalam w taki sposob raz... jak bylam 2 dni w ciazy... po prostu odplynelam... ale jak u Ciebie sie powtarza, to przebadaj sie. No i pisz co myslicie zrobic ze sklepem?

Anulka co do wycieczki to super ze udala sie:tak:co do krostek to ja niestey nie wiem malo tego aj jestem juz glupia bo caly zcas walcze zmoim Szymkiem:blink:

Witajcie dziewczyny ja nie dawno zladowalam w domu Szymciu odlecial od razu w samochodzie zjadl cala btle po przyjezdzie przebralam go i od razu zasnal:tak:ja sobie wypilam dzisiaj dwaie lampki pysznej nalewki z aronii,cymbal przestalmnie bolec:tak:
Jutro rano jedziemy na rozmowe i jutro musi byc podjeta decyjza co robimy z tym sklepem:-(
Zmykam do wyrka

DOBRANOC

Do góry