reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
a też jestem i nadrabiam by być na bierząco:tak::-):-)
Ja też:tak:
Bira ja też czasami tracę kontrolę nad sobą ale generalnie nie wiem dklaczego mam takie grzeczne dziecko chyba bozia mi wynagrodziła po Michale bo był paskudny i nadal jest niegrzeczny no może nie tyle co niegrzeczny co bardzo ruchliwy i gadatliwy.To tez uwierzcie może denerwować
A Ola jeść spać i kupka to jej potrzeby i zawsze roześmiana.
A i ja nigdy dzieci nie nosiłam na rekach moze wyrodna matka ale zawsze miałam dużo pracy i dzieci na leżaczkach zawsze ze mną ale nigdy nie uwieszone mojej spódnicy
A to sobie popisałam bo mam chwilkę gdyż od 5 nie śpimy:baffled:a nie musimy dygać do przedszkola z rana.Dzisiaj mam wizytę z Michałem u psychologa:baffled:ludzie jestem ciekawa co z tego będzie zeby tylko mnie do psychiatry nie skierowała bo juz czuję ze świruję.No za 1,5 tygodnia mąż przyjeżdża na 3 aż tygodnie:tak:
Beata bądź spokojna a będzie dobrze:tak::tak:
Nie będę Żałować no chyba że fryzjerka nie będzie miała miejsc :-(

Dzień dobry

Kacper ładniutko spał dziś na mleczko obudził się o 6 i spał do 9 :tak:.
Dzis przyjedzie brat mojego męża i przy okazji przywiezie od mojej siostry kojec dlla Kacpra z tego co pamiętam to cos w takim stylu
2759215d00cae80c.jpg

Mam nadzieje że zda egzamin :tak:

Pusia fajny ten kojec:tak::-):-)
no a teraz tak szybciutko co u mnie...
chodze marudna i nie wyspana bo maly wstaje w nocy na jedzenie chociaz 2 dni byl juz spokoj i budzil mi sie nad ranem no ale chyba wychodzi na to ze musze mu dawac wiecej jedzonka w ciagu dnia a ja go wczoraj poilam jak glupia no ale 3 kuopki poszly-kurcze musze to jakos wysrodkowac...
no i w piatek ma 3 godz trening na barmanke i w sobote i w niedziele do pracy na 12 godzin lece kurcze, boje sie jak cholera nie dosc, ze nowa praca (ttylko dorywczo), nowi ludzie... ehhmam nadzieje, ze dam sobie rade, no i ze tatus poradzi sobie z Mattim.. kurcze tyle obaw ale musze sie jakos przelamac w koncu kaska sie przyda do polandu...
asix trzymam kciuki:tak: dasz radę a kaska zawsze się przyda:tak::tak:
c
Anineczka,Anulka,Wisienka ja jestem za porodem naturalnym
sama rodzilam tak dwa razy :rofl2: cesarki sie nie boje a tego ze po niej nie jest sie od razu sprawnym
po porodzie Hani,nie peklam,nie nacieli mnie,normalnie chodzilam jakbym nie rodzila,na drugi dzien mialam ochote isc na imprezke :-D
a cesarka 5to jednak powazna operacja i ja bym nie chciala.....mam nadzieje ze tym razem rowniez urodze naturalnie i ze mnie nie popekam :-)
a co do ilosci dzieci po cc,to moja kuzynka po dwoch porodach ma kategoryczny zakaz zachodzenia w ciaze bo jej macica juz nie wytrzyma.....:szok::no:

mi na lipcowym tak nudno ze Aniaslu przydzielila mnie na ODDAM
wreszcie cos pomoderowalam :-D:-D:-D
Co do porodu to cieszę się że jednak urodziłam naturalnie ale przy drugim dziecku zdecyduję się na cesarkę :tak: nie pisałam Wam o tym ale jak rodziłam Amandzię okazało się że miałam strasznie długą pempowinę ( dłuższą niż norma przewiduję:szok:) i dlatego też była tyle razy zaplątana :szok::crazy: I biorąc to pod uwagę nie ryzykowałabym już zdrowia mojego dziecka :no:
Liluś gratuluję nowego miejsca moderowania :-):-):-)
no wlasnie musze przekonac mojego M, tylko ze to mami synus no ale coz sprobuje....
ale mam beke wlasnie siedze i klikam na kompie a moj synek tak sie przeturlam ze mi sie znalazl pod krzeslem:-D:-D:-D:-D zobaczcie same:
Świetnie Matii wygląda pod tym krzesłem:-):laugh2::laugh2:
Matti mierzy 81 cm to duzo???
asix wow :szok: wysoki Ci przystojniak rośnie:-D:-D:-D
David wazy juz 7,640 :-):-) a tydzien temu bylo 7,480 czyli znow przytyl ale sie ciesze :-):-) czyli jednak babka miala racje ze moje mleczko juz mu nie starcza i czas na inne papciu, ktore nie powiem.......polubil, zwlaszcza banana custard - to potrafi zjesc caly kubeczek na raz :-):-)
bardzo ładnie Ci Davidek przybiera na wadze:-):-):-)

napisz kochana ...
kurcze az mi 3 za wymienilas :)))) troche pozytywniej mysle..
no i masz racje niech buduja wiez, tylko jakos mi tak dziwnie....
Asix jak dziwnie przecież to tata i synek.Są pewne rzeczy które robia tylko "mężczyźni"a mama jest dobra do przytulenia i podtarcia nosa :-).Ale to wcale nie jest złe to jest normalne.Z biegiem czasu przekonasz się ze mam rację ja nie układam z Michałem skomplikowanego samolotu z lego a on z tatą cały dzień potrafią budować Michał woła mnietylko zebym oceniła postępy i tylko tak uczestnicze w ich zabawach

U psychologa super.Poraz kolejny stwierdziłam ze na NFZ za darmo moze być ok.pani była bardzo miła poświęciła mi godzinę rozmawiała z Michałem sam na sam i powiedziała ze jego wiezi emocjonalne z nami są bardzo poprawne a Olę traktuje jako konkurencję ale w pozytywnym znaczeniu.No i co bardzo wazne powiedziała ze to że taty przez miesiąc nie ma w domu wcale nie musi wpłynać jakoś niepozytywnie na jego dalsze zycie ważne aby njak jest w domu to efektywnie spędzali czas razem.I tak jest i będzie.Powiedziała takze ze jest bardzo dobrze rozwiniety, bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi obcych, kontaktowny czyli wszystko ok.podała także wskazówki jak postępować, jaki system kar i nagród stosować.a co najważniejsze wiekszosc rzeczy robiłam dobrze tylko czasami emocje brały górę i niestety był klaps po którym ja się czułam lepiej bo byłam rozładowana.no i wiele by opowiadać ale teraz musimy popracować nad naszymi relacjami

hej hej

U nas dalej gorączkowo ;-)
Teraz akurat mały się ładnie bawi bo ma zbitą gorączke,ale niedługo wróci.
Skłaniam się do tezy,że to trzydniówka,ale na 100% będe pewna jutro lub pojutrze :tak:
Nocka o dziwo super :-)
Anineczko zdrówka dla Mateuszka:tak:

A ja juz dzis zaliczylam ginekologa... wizyta kontrolna, wszystko oki. Nawet USG mialam:-)
Oskarus spatunia, mezus pojechal na chwile do firmy.
JA musze wstawic makaron i dzis chyba zjemy makarone z truskawkami:-) mezus wolaby pewnie miesko:-p ale co tam:laugh2:
Ja tez to miałam na obiadek:tak:;-)

Hejka. Ja tylklo pzrelotem. rzuciło mi się w oczy to:

Karinko ja mam wózek TAKO Kiddy . jestem z niego baardzo zadowolona. Zwłaszcza, że kosztował 690 zł:-) Wersja głęboka+spacerówka. U mnie na wiosce to co tzreci wózek to TAKO. A chyba dlatego, że są to wózki nie drogie. Bo szczerze to ja jako potencjalna klientka nie wyobrażam sobie dać jakie 1500 lub 2000 za wózek. Bo nie patzryłam na to kto co powie o moim wózku i czy będzie "trendy" tylko na ile mogę sobie pozwolić.
A będzie takich klientów napewno więcej. Bo nie każdego stać żeby dać tyle kasy za wózek.
Takie moje zdanie.
Elbra zdrowe podejście do zycia:tak:
Beata ale super ze maz juz niedlugo przyjezdza i na tak dlugo, kurcze fajnie masz i z tego co piszesz to bardzo czesto was odwiedza :tak:
kurcze ja to juz sie boje co to bedzie jak ja bede studiowac :baffled: ale to ja bede ta latajaca, bo on musi pracowac.

Wisienka a kto bedzie z Davidkiem?

widzisz... tak jest jak sie porod juz ma za soba i jest ok... Ja znowu bardzo sie ciesze, ze mialam planowana cesarke:-) ...widzialam, ja rodzila dziewczyna... mi akurat zakladali cewnik - i jechalam na cesarke, a ona lezala i przy mnie urodzila...:baffled::szok: takze widok nie do zapomnienia... i jak dla mnie wieksze szanse na komplikacje dla dziecka... pislam kiedys Wam,ze rodzila dziewczyna i glowka przeszla a barki nie chialy i wtedy ani w jedna ani w druga... skonczylo sie jakims niedowladem jednej strony u maluszka i porozrywaniem mamy...:no::zawstydzona/y: no i takie przypadki jak u znajomych Kariny... z uduszniem sie maluszka czy niedotlenieniem...:no: takze ja za porod naturalny dziekuje:no::-p pewnie dybym urodzila i byloby ok, mialabym inne zdanie... ale teraz wychwalam pod niebiosa cesarke:-):-):-)
Anulka cc to zawsze operacja i nie jest obojetna dla zdrowia.Mam takie samo zdanie jak Lilka.Czasami po wielu latach wychodzą konsekwencje.
A i jeszcze jedno przy cc dziecko doznaje pewnego szoku bo gwałtownie jest wyciągane i kiedyś czytałam o hipotetycznych konsekwencjach takiego porodu.Ja też miałam wskazanie ze względu i na wielkość płodu jak i niepostępujaca akcje porodową ale chciałam jeszcze poczekać mimo bólu i nie żałuję.A nacinana byłam przy obu porodach i tak tez chciałam bo nie chce na starość mieć niektórych konsekwencji porodu bez nacinania

pusia nie martw sie co sie odwlecze to nie uciecze:tak::-D;-)

no wlasnie musze przekonac mojego M, tylko ze to mami synus no ale coz sprobuje....
ale mam beke wlasnie siedze i klikam na kompie a moj synek tak sie przeturlam ze mi sie znalazl pod krzeslem:-D:-D:-D:-D zobaczcie same:
Asix a to akrobata:-D

a wracając do rihanny to mi się ta piosenka bardzo podoba i nawet nie wiedziałąm że to ona śpiewa ja hihih :baffled: YouTube - rihanna unfaithful
Ja też własnie z tą piosenką ja kojarzę

Matti mierzy 81 cm to duzo???
dla mnie normalnie waga i wzrost idą w jednym centylu.jest ponad normę ale prawidłowo bo duży przecież się urodził:tak:

anineczka-maly jak sie urodzil to chyba mial 56cm i wazyl 4,100 a czym go karmie?? mhhh
nasz dzien teraz wyglada tak:
6,30-7,00 mleko z kaszka kukurydziana 210ml albo troche mniej
11,00-11,30-porridge albo jakas inna kaszka ponad200ml to wciaga lyzeczka spokojnie...(kurcze wlasnie zajarzylam, ze z butelki je mniej)
15-15,30-obiadzik no i tu leci zupka i je ok350-400g zalezy jak ma wene+zawsze deserek a ostatnio weszly jogurty
20,00-mleko zageszczone kleikiem
no i zauwazylam, ze jak mniej zje na obiad to chce mleko w nocy ale jak zje duzo zupki + deserek + jogurcik to mi sie juz w nocy nie budzi...
A to obrzarciuszek:-D

David wazy juz 7,640 :-):-) a tydzien temu bylo 7,480 czyli znow przytyl ale sie ciesze :-):-) czyli jednak babka miala racje ze moje mleczko juz mu nie starcza i czas na inne papciu, ktore nie powiem.......polubil, zwlaszcza banana custard - to potrafi zjesc caly kubeczek na raz :-):-)

tak zaws zaczelam czytac i mnie wywalilo, musialam logowac sie jeszcze raz :szok::szok:;-) bo tak zglodnialam po tym spacere ze masakra :szok::szok: wlasnie robie sobie grzanki z mozarella (biala) i poczytam na spokojnie
Wisienka smacznego
No to pieknie leci waga do góry oby tak dalej:tak:

Tak wisienko tylko modki to widzą.
My nie.
Ale nie ma problemu,żeby było kilka stron,najczęściej używane będą zawsze na stronie pierwszej ;-)

annineczka
a to spoko ;-):-) a ciekawe czy misia cos wyjasnila z tym watkiem zamknietym, bo jeszcze rano patrzylam to bez zmian

where is
everybody????????

asix
a nie powinno byc where are everybody? :dry:
hehe zaraz tu kurs angielskiego zaczniemy :rofl2: ktos chetny? :))

moj M jedzie na mecz do znajomych a ja powiedzialam, ze mi sie nie chce, znowu wrocimy po 22,00 no i jazda ze spaniem malego-nie dzieki, wole obejrzec mecz w domku z tesciuniem ;)

asix to ty z tesciami mieszkasz? :szok:

a tak w ogole to mi tez sie nudzi..........pusia jestes jeszcze?:confused:

Pusia nie bede Ciebie cytowac tym razem heheheh a pisalam caly czas ze odwalilam niezly kawalek roboty hehehehe-DZIEKI:tak:
Hejka. Ja tylklo pzrelotem. rzuciło mi się w oczy to:

Karinko ja mam wózek TAKO Kiddy . jestem z niego baardzo zadowolona. Zwłaszcza, że kosztował 690 zł:-) Wersja głęboka+spacerówka. U mnie na wiosce to co tzreci wózek to TAKO. A chyba dlatego, że są to wózki nie drogie. Bo szczerze to ja jako potencjalna klientka nie wyobrażam sobie dać jakie 1500 lub 2000 za wózek. Bo nie patzryłam na to kto co powie o moim wózku i czy będzie "trendy" tylko na ile mogę sobie pozwolić.
A będzie takich klientów napewno więcej. Bo nie każdego stać żeby dać tyle kasy za wózek.
Takie moje zdanie.

Elbra no wlasnie rozmawialam dzisiaj z tym producentem i jutro dostane wiadomosc czy podpiszemy umowe. Nie sa pewni bowiem zaopatruja jeden sklep u mnie w miescie ale ja im mowilam ze moj jest w drugim krancu wiec czekam do jutra. Pozatym jak weszlam na strone i zobaczylam jakie maja wozki to bylam w szoku strasznie sie rozwineli no i ceny przystepne a asortyment widze ze bardzo zblizony tez do wozkow Coeneco:tak:

uwielbiam ta nowa piosenke Rihanny, walsnie leci w radiu :-):-) kurcze kurcze sie wkurzylam bo jest reedycja jej plyty i tam ja dodala, a ja juz mam ta plyte - kupilam jak tylko wyszla i zaplacilam £12 i nie bede kupowac znow zeby miec ta piosenke :baffled:
musze chyba jakos nielegalnie sobie ja sciagnac :rofl2:

Wisienka chyba jej jeszcze nie slyszalam bo nie kojarze:tak:

jutro trening a praca juz od soboty-masakra, bo nie wiem czy sobie poradze, zawsze mam takie opory przed nieznanym:zawstydzona/y::-(
no i ja z malym wstaje juz o 6,30 moze dlatego tak szybko ide spac no i dalej mi wstaje w nocy takze mega niewyspana chodze:-p

kurcze nie slucham ostatnio radio wogole no ale wlasnie ja slucham na you tube-fajna, zreszta ona jakos tak trafia z tymi piosenkami, ze wszystkie to hity a piosenka to take a bow tak??

ja sie podpisuje pod tym obiem rekami, bo tez mialam cesarke, chociaz bardzo chcialam urodzic naturalnie ale powiem wam szczerze mialam takie same obawy jak anulka i ciesze sie z perspektywy czasu, ze mialam cesarke, chociaz ciezko bylo dojsc do siebie nie to co po zwyklym porodzie..

Asix jaka praca?????Kurcze znowu cos nie doczytalam chyba:baffled:

cholera właśnie dzwoniła moja mama i mojej fryzjerki nie będzie w tą sobotę dopiero w następna :-( i tyle jeszcze muszę czekać !!!!!!!!

Pusia wiem jak to jest hehehehe jak postanowilo sie cos zrobic a tutaj trzeba czekac:tak:tak pozatym to tez musze isc bo juz odrosty sa i zastanawiam sie nad zmiana koloru na blond hehehe

tak zaws zaczelam czytac i mnie wywalilo, musialam logowac sie jeszcze raz :szok::szok:;-) bo tak zglodnialam po tym spacere ze masakra :szok::szok: wlasnie robie sobie grzanki z mozarella (biala) i poczytam na spokojnie

Wisienka super ze Dawidkowi waga idzie w gore:tak:

No mamnadzieje ze w koncu wejdzie to co napisalam bo czwarty raz nei bede pisac:crazy:

A tak wogole dzisaj wybralismy plazme do sklepu,komputer+monitor,kase fiskalna no i program do obslugi:tak:kurcze tylko nie moge znalesc zadnych regalow

reklama
Do góry