reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Wisienka a kto bedzie z Davidkiem?

Beata tak to ja, a jak bede szla do szkoly to mama, bo bedziemy razem mieszkac, czasem pewnie siostra jak bedzie miala wolne.
Super ze psycholog pochwalila i dala pare wskazowek.

W ogole dzis gadalam ze znajomymi tutaj i mowily ze jak chce Davidka poslac do przedszkola jak bedzie mial 3-4 latka to juz teraz musze skladac wniosek :szok::szok: musze to zrobic w nastepnym tygodniu.

reklama
Beata tak to ja, a jak bede szla do szkoly to mama, bo bedziemy razem mieszkac, czasem pewnie siostra jak bedzie miala wolne.
Super ze psycholog pochwalila i dala pare wskazowek.

W ogole dzis gadalam ze znajomymi tutaj i mowily ze jak chce Davidka poslac do przedszkola jak bedzie mial 3-4 latka to juz teraz musze skladac wniosek :szok::szok: musze to zrobic w nastepnym tygodniu.
To się porobiło a na studia już też trzeba zapisywać?:-D

Beata, masz racje - cesarka to dla dziecka szok, bo zostaje nagle wyszarpane z brzucha... ale nie slyszlam by ceasrka miala jakies niebezpieczne zakoncznie dla maluszka... a porod naturalny owszem. Wiem, ze naturalny jest lepszy ze wzgledow medycznych i lekarz mi na poczatku ciazy tez odradzal cesarke na zyczenie... ale dzis wiem jak wygladal cesarka - bylam przytomna i wiem, ze gdyby byl porod naturalny to bylyby komplikacje. Oskar byl duuzy... ja mam za waska miednice... i jeszcze ta pepowina... i dlatego nigdy nie zaryzykowalabym bezpieczenstwa zycia dziecka. No i czytalam kiedys artykul o konsekwencjach dla kobiety porodu takiego i takiego i dla bezpieczenstwa kobiety lepiej naturalnie (czasem przy cc moze byc krwotok i usuwa sie macice) ale potem - po kilku porodach naturalnych nie wyglada wszystko jak dotad...:baffled:

A zapomnialam, gratulacje dla Michala - fajny chlopak z niego:tak::tak:

Karina, wow... to zakupy do sklepu pelna para leca... suuuuuper:tak::tak::tak: no i tak odnosnie wloskow - to obiecalas wstawic fotke swojej fryzury... i co???:crazy:

Beata, masz racje - cesarka to dla dziecka szok, bo zostaje nagle wyszarpane z brzucha... ale nie slyszlam by ceasrka miala jakies niebezpieczne zakoncznie dla maluszka... a porod naturalny owszem. Wiem, ze naturalny jest lepszy ze wzgledow medycznych i lekarz mi na poczatku ciazy tez odradzal cesarke na zyczenie... ale dzis wiem jak wygladal cesarka - bylam przytomna i wiem, ze gdyby byl porod naturalny to bylyby komplikacje. Oskar byl duuzy... ja mam za waska miednice... i jeszcze ta pepowina... i dlatego nigdy nie zaryzykowalabym bezpieczenstwa zycia dziecka. No i czytalam kiedys artykul o konsekwencjach dla kobiety porodu takiego i takiego i dla bezpieczenstwa kobiety lepiej naturalnie (czasem przy cc moze byc krwotok i usuwa sie macice) ale potem - po kilku porodach naturalnych nie wyglada wszystko jak dotad...:baffled:

A zapomnialam, gratulacje dla Michala - fajny chlopak z niego:tak::tak:

Karina, wow... to zakupy do sklepu pelna para leca... suuuuuper:tak::tak::tak: no i tak odnosnie wloskow - to obiecalas wstawic fotke swojej fryzury... i co???:crazy:
Nie no jasne Anulka ze bez wzgledu na to jaki jest poród zawsze niesie za sobą ryzyko ale według statystyk są to rzadkości.Zawsze wyłapuje sie te skrajne przypadki i ja tez duzo takich znam ale większość znajomych miała porody zakończone sukcesem.Ja tam nie narzekam bo mój gin był przy moich dwóch porodach, nacioł fachowo a pozszywał jeszcze lepiej mozna powiedzieć ze nie widać róznicy przed czy po ale to tez zalezy od umiejetnosci lekarza.

W imieniu Michała bardzo dziękujemy:tak:

A Olka dzisiaj i wczoraj jakas zfochowana coś chyba Inga ją zaraziła:-DBabcia oglądała dzisiaj zęby a własciwie bezzębie i powiedziała ze pierwszy idzie prawa dolna jedynka i juz niedługo moze zobaczymy lsniacego kła:-D
Jutro powklejam fotki (bo baterie siadły w aparacie)jak zasnęła w końcu o 16 po swoim ataku z nogami za łóżeczkiem:-D

No i zaczal sie mecz:rofl2:

jakos moja nadzieja na zwyciestwo jest juz mniejsza niz ostatnio...:baffled:

ogladalyscie Majewskiego ostatnio?? usmialam sie z jego dowcipu... Leo, why?:-D:-D:-D:-D:-D

też oglądam mecz ale jak patrze jak grają to mi sie płakać chce gdyby nie Artur Boruc to już byśmy przegrywali 3 do 0
To już z Niemcami graliśmy dużo lepiej !!!

no jednak jestem ogladam mecz ale sie wkurzam, bo to idioci i grac nie potrafia wlasnie o malo nie strzelili nam gola a raczej juz 2:no::wściekła/y::szok:

Asix jak dziwnie przecież to tata i synek.Są pewne rzeczy które robia tylko "mężczyźni"a mama jest dobra do przytulenia i podtarcia nosa :-).Ale to wcale nie jest złe to jest normalne.Z biegiem czasu przekonasz się ze mam rację ja nie układam z Michałem skomplikowanego samolotu z lego a on z tatą cały dzień potrafią budować Michał woła mnietylko zebym oceniła postępy i tylko tak uczestnicze w ich zabawach

Asix a to akrobata:-D
dla mnie normalnie waga i wzrost idą w jednym centylu.jest ponad normę ale prawidłowo bo duży przecież się urodził:tak:
A to obrzarciuszek:-D

pocieszylas mnie kochana z tym tatusiem no i z malego waga no i powiem ci ze tego mi bylo trzeba:tak: dzieki:tak:;-)

asix a nie powinno byc where are everybody? :dry:
hehe zaraz tu kurs angielskiego zaczniemy :rofl2: ktos chetny? :))

asix to ty z tesciami mieszkasz? :szok:

kochana poprawnie gramatycznie jest where is everybody ja zanim chodzilam do collegu to tez tak myslalam, bo ludzie tak mowia no ale czlowiek sie caly czas uczy...takze na 100% jest poprawnie ;-):tak:
no i mieszkam tylko z tesciem bo rok temu moj M sciagnal go do pracy tutaj, no i chlop ma emeryturke to jak moze i ma sile to niech sobie dorobi:tak:

Asix jaka praca?????Kurcze znowu cos nie doczytalam chyba:baffled:

A tak wogole dzisaj wybralismy plazme do sklepu,komputer+monitor,kase fiskalna no i program do obslugi:tak:kurcze tylko nie moge znalesc zadnych regalow

barmanki zaczynam w sobote no i bede robila w weekendy prawdopodobnie po 12 bo kaska mi potrzebna w koncu jade do polandu sie wyluzowac troche nie??:-p:tak:;-)

no i widze, ze juz prawie wszystko do sklepu masz, to dobrze a regaly znajdziesz:cool2:;-)

A Olka dzisiaj i wczoraj jakas zfochowana coś chyba Inga ją zaraziła:-DBabcia oglądała dzisiaj zęby a własciwie bezzębie i powiedziała ze pierwszy idzie prawa dolna jedynka i juz niedługo moze zobaczymy lsniacego kła:-D
Jutro powklejam fotki (bo baterie siadły w aparacie)jak zasnęła w końcu o 16 po swoim ataku z nogami za łóżeczkiem:-D

strasznie sie usmialam z tego postu:-D:biggrin2::laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry