reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

ale dumna z siebie jestem bo jak na polowe ciazy mam tylko 0,5kg na plusie :ninja2::rolleyes::yes:
Liluś to super że tak mało przybrałaś jak na połowę ciąży:tak:
Jesteśmy po lekarzu - szczepienia nie było bo leci mu z noska katarek. Pani go zbadała i poza katarem nie ma nic ale przepisała mu Ibufen witamine C i Calcium i szczepienie za tydzień albo dwa.
A tak w ogóle to Kacper waży 7330 kg a na ostatniej wizycie wazył 6515 więc przytył noo prawie kilogram :tak:
Pusia ładnie Ci Kacperek waży :tak::-D:-D
kochane dzień doberek..
tak na szybko bo jestem nietomna!!
na koncercie bylo fajnie:-) potańczyłam sobei trochę:-) tyle że Ingrid spiewała w kółko te same piosenki ...ale najważniejsze że nie śpiewali z playbacku tylko life;-) bo tak to zazwyczaj u nas w sączu playback leci:-)
Prowadził całą imprezkę Krzysiek Ibisz:-) ale on jest chudy w szoku byłam:-)

wiec ja nockę mam nieprzespaną...ale nei przez Kacperka (on idzie spac 19.30 wstaje o 5 na amciu i śpimy do ok. 7)tylko przez mężusia...wstał z łóżka w nocy i widze że jakiś taki nie teges..pytam się co Ci a jemu się nogi uginaja...no to wyleciałam z torpedą z łóżka zaprowadziłam go do kuchni...posadziłam na krześle o on mi fik! i zemdlał!! masakra!!!!!! dre sie na cały dom mamo mamo..bo była u mnie...bo ledwo go trzymalam żeby głowa nie walnął w podłogę...ehhh miałam przygody nie za miłe:-( no ale dziś już jest ok...w nast. wysyłąm go na serię badań wszystkich:-)
Sabinka współczuję takich przeżyć:-( na mów go jak najszybciej na te badania żeby wszystko było jasne :tak:
Mam nadzieję że wszystko jednak będzie w porządku i to był tylko jednorazowy efekt przemęczenia:tak:

Fajnie że na koncercie Ci sie podobało :-D:-D
a co do wagi to prawda Kacperki tak mają:-) hihi
a jeszcze wam cos opowiem ale miałam wczoraj śmiech..
poszłam do sklepu kupić coś małemu jak byliśmy na spacerku...no i oglądam oglądam ubranka..i pani przynosi mi śliczny swetereek i patrzy na kapika patrzy na sweterek i mówi że kurcze za mały bedzie chyba na niego...a ja pytam jaki to rozmiar a ona 1,5-2 latek!!! ja jej mówie ale on ma pół roczku a ona sie ze mną kłóci że nie możliwe :-) takze waga wagą ale chłopak duży:-) hihih nie wiem po kim on na takiego powaznego i dużego wygląda...
a poza tym się śmieje że cygańskie dziecko śmieje sie do wszystkich ludzi obcych gada z nimi masakra...:rofl2:
faktycznie Kacperki tak mają bo moja kumpela u której byliśmy 2.05 też ma synka o imieniu Kacperek i jest dosyć wysoki a waży zaledwie 9,5kg a ma roczek:tak:
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Jak poznać czy dziecko jest gotowe na przyjęcie pokarmów stałych?[/FONT]
Women bardzo przydatne informacje podajesz :tak: Dobra z Ciebie Kobita :-D:-D:-D
Muszę się pochwalić. Dziś przymierzyłam kilka starych par spodni i się mieszczę!!! A już przed ciążą były na mnie za ciasne. W bioderkach mam o 2 cm mniej niż przed ciążą :-D:-D:-D:-D:-D jeszcze tylko brzuszek trochę odstaje a i w kilogramach jest trochę więcej. Mąż tylko niepocieszony, bo mówi, że jakaś taka chuda jestem, a jak byłam troszkę bardziej okrągła to Mu się bardziej podobałam. Ale On ogólnie woli "kluski" (zawsze Go wqurzam tym określeniem, bo są konkretne dziewczyny, które Mu się podobają i ja na nie mówię kluski albo co kluchy, żeby Go podkurzyć:-D:-D).
Jolie to super że mieścisz się w spodnie z przed ciąży :tak: Gratulaski:tak:;-)
Sabinko nie żebym była wredna ale u nas jest conajmniej 30 stopni :-D
Klima wieje i nic nie czuć,że w chacie chłodno.
Matt w samym pampersie na dworze leży,bo już nie wytrzymałam dziś i otworzyłam drzwi na ogród :tak:
Wiatr nie wieje tak więc Antek spokojnie może się pobawic na ogródku.Szkoda tylko,że basenu nie mogę rozłożyć to by się popluskał :baffled:
anineczko zazdroszczę Ci takiej ładnej pogody :tak:przygnałabyś do mnie trochę tego słonka:-D:-D:-D
Aluśka zazdroszczę takiego aerobiku :-) Ja trochę sama ćwiczę, ale nieregularnie :sorry2:
jolie ja chciałam ćwiczyć w domu ale jakoś nie mogłam się zebrać a tak w grupie to zawsze raźniej :tak::tak::-D
my dzis tez leniwy dzien, ja chodze ostatnio jakas taka nieprzytomna, jest mi ciagle slabo i chce mi sie spac:baffled:nie mam sily... ostatnio tak sie czulam kiedy bylam w ciazy:-pale spokojnie!:-Dmam okres wiec nie jestem:-pchyba zrobie sobie badania bo nie podoba mi sie to...

bylismy dzis znowu na cwiczonkach z mala , polubila juz swoje rehabilitantki:-)przynajmniej juz nie placze na ich widok tylko sie usmiecha;-)
Kathhe zrób sobie jak najszybciej te badania może to początek anemii:szok::szok:
Dużo zdróweczka Ci życzę:tak:
Super że Marysia nie płacze na widok rehabilitantki:tak: Dzielna dziewczynka :tak:
Super że ćwiczonka udane:-) oby dzisiejsza nocka lepsza była trzymam kciuki mocno....
dziękuję :tak:nocka była trochę lepsza bo nie darła się tak głośno jak ostatnio:-p
ale bylo super,zadowolona jestem na maxa
na fitness nie zdażylam bo dzis straszne wypadki w miescie i korki
wiec poszlam na silownie
dostalam instruktora
i pokazywal i mowil jak mam cwiczyc
ale fajny facet mrrrr
i bylo super po 2 godzinach mnie dopiero puscil
powiedzial ze wypisze mi diete i zestawy cw i po 5-6 tyg bede dobrze wyglądała
wiec sie bardzo ciesze,tymbardziej ze bylo miło
Women nie masz zakwasów po tym 2 godzinnym wycisku?
anulka ślicznie Oskarek wygląda w tej kaszkietówce:tak::-D:-D
....ja też się spytam lekarki jak pójdziemy na szczepienie na temat czapeczki ciekawe co mi powie:sorry2:
dziekuje dziewczyny
obejrzyjcie te filmiki bo ja sikam ze smiechu
YouTube - Hahaha
YouTube - Top 3 laughing babies
fajne filmiki :-D:-D:-D
Wisienka extra avatarek masz:-D od razu rzucił mi sie w oczy:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Anineczka ja tak samo lubie zielona herbatke a szczegolnie z miodem i cytryna albo z mieta:tak:

a ja nienawidze zielonej herbaty, sam zapach mnie odrzuca :confused2::shocked2:

maly uwielbia tak robi ze mna zakupy a ostatnio juz sam chwyta rzeczy z polek jak ma tylko okazje tzn raz mi wzia paczke maly chipsow bo akura bylam bardzo blisko polki

mirka i jak kupilas malemu te chipsy? :laugh2::laugh2:

ah wisienka mialam ci juz dawno zapytac czy maly dalej spi z wami w lozku ??

niestety tak, i jakos nie widze aby to sie szybko zmienilo,
no chyba ze wlasnie przestane karmic piersia to moze wtedy bedzie lepiej

Wisienka...a tak wogóle to masz bardzo delikatną urodę...do jakiej kosmetyczki, stylistki itp chodzisz ??poleć coś....:laugh2::laugh2::rofl2:

sabina nawet mi nie przypominaj na temat mojej skory. mam taka delikatna i wrazliwa - zwlaszcza na twarzy ze masakra :szok: tylko cos brudnego dotkne to zaraz mam leszaje :zawstydzona/y::-:)angry:
malo ktory krem moge uzywac bo zaraz skora mnie piecze - teraz uzywam garnier z omega3 i 6 taki zielony i jest super!!!
buzie zawsze wycieram recznikami papierowymi :-):-)
do kosmetyczki zadko chodze, a fryzjera moge polecic ale to we wrocku wiec i tak raczej nie skorzystasz.
Wlasnie propo mojej fryzury to ostatnio ludzie zauwazyli zmiane - po ponad 3 tygodniach ihihi :-D:-D ale to moze dlatego ze mialam swiezutko umyte wloski i rozpiete, bo zazwyczaj spinam.

:-D:-D:-D:-D:-D usmialam sie... chyba sie nie dogadalyscie:-D:-D:-D

Wisienka, Sabinka chyba zartowala sobie w zwiazku z avatarkiem;-):-D

Sabina, sliczne zdjecia w podpisie:tak::tak::tak:

Mirka, to wlasnie pamietam, ze Ty chwalilas nosidelko:tak: teraz ja tez sie pod tym podpisuje:tak: a z tymi chipsami to podobalo mi sie:-D Nasz Oskarek tez dzis lapki wydciagal i ciuchy ze mna ogladal:-D:-D

My po spacerku - bylo cudnie...

Zainspirowana Jolie - ta chusta, w ktorej Tymek mial robione fotki - wyciagnelam nasze nosidelko Baby Bjorn, i wyszlismy na spacerek... Oskarek byl zachwycony... Pospacerowalismy troszke, potem w auto i na zakupy, w markecie tez nosilam Skwarusia w tym nosidelku - nawet raz nie zakwekal... tak mu sie podobalo...
i pomyslalam, ze takienosidlo to extra sprawa na wyjazd - na lotnisku itp... hmmm, a jak ludzie sie na nas patrzyli:-D:-D

Ja nie mam chusty ale mam nosidelko i jakos moj nie za bardzo je lubi kiedys wzielam je do sklepu i wsadzilam malego byl jeden bunt i placz a jak wyciagnelam go i wzielam na rece bylo oki.

Zapomnialam napisac moj maly dzisiaj taki marudny ze szok:no:i cos go swedzi na buzi tzn zobaczylam ze raczka jezdzi po policzku w ta i spowrotem i widze ze tam go troche wysypalo z tym ze nigdy nie jezdzil raczka.Dzisiaj tam ma czerwony jeden fragment policzka i uszko( mam nadzieje ze uszko jest czerwone od tego drapania a nie od czegos innego)
Pierwszy raz tak ma:dry:

oki beata dzieki :)

asix przypomnialo mi sie, ostatnio w sobote bylam w aptece zeby mi cos dali bo malego brzuch bolal, no to koles zaproponowal infacol, ale powiedzialam ze mam, to pokazal mi cos innego, to bylo takie zolte opakowanie i w srodku saszetki do rozrobienia z woda, mowil ze to wyreguluje prace jelit i zapobiega odwodnieniu, to dla twopjego by bylo dobre, zreszta pojdz i sie zapytaj, to bylo bez recepyt i kosztowalo £10, ja nie bralam bo moj w zyciu by nie wypil, ale twoj pija z butli to moze mu podejdzie

Wisienka to chyba było mto o czym pisałam wcześniej dawał saszetki z kulturami bakterii albo drożdży:tak:
Dzień dobry Koffane:tak:

Amanda jakaś nie w humorze dzisiaj:dry: na spacerku grzecznie spała a jak się obudziła zaczęło się marudzenie :szok::szok::szok:
Trochę mi teraz pospała bo się koło niej położyłam i dałam jej cysia i tak sobie spała trzymając go w buźce a gdy go puściła to wstałam od razu zaczęła obudziła i koncertować :szok::szok::crazy:
teraz bawi się grającym misie ale niestety pewnie zaraz jej sie znudzi :-:)-:)no:

nocka też nie obyła się bez płaczu ale nie było aż tak strasznie jak poprzednio:-:)dry:

Aluśka pewnie dzisiaj będzie w nocy dobrze u nas już od dzisiaj zbielały dziąsełka Oli i są bardziej rozpulchnione babcia mówi że już tuż tuż ząbki będą mam nadzieję że bezboleśnie.Michał jak ząbkował to nawet nie zauważyłam kiedy:-D

My po spacerku - bylo cudnie...

Zainspirowana Jolie - ta chusta, w ktorej Tymek mial robione fotki - wyciagnelam nasze nosidelko Baby Bjorn, i wyszlismy na spacerek... Oskarek byl zachwycony... Pospacerowalismy troszke, potem w auto i na zakupy, w markecie tez nosilam Skwarusia w tym nosidelku - nawet raz nie zakwekal... tak mu sie podobalo...
i pomyslalam, ze takienosidlo to extra sprawa na wyjazd - na lotnisku itp... hmmm, a jak ludzie sie na nas patrzyli:-D:-D

Anulka chyba nie wiem o jakim nosidełku piszecie o takim na brzuch lub plecy z pasami?

U nas tak pięknie że dopiero o 19 byliśmy w domu ale masakra z alergią bo tak kaszlemy z michałem jak starzy gruźlicy chyba trzeba już coś zacząć brać.
Samochodzik wypucowany tak że jak mężuś wróci to go blask porazi:-)jestem ciekawa jak długo taki czysty przy dzieciakach będzie
Dostałam filmik ten z kina oczywiście pirat Sierociniec idę sobie oglądnąć to do potem

no to jestesmy w domu :-)
ale dzien...goraco ufff...prawie 30stopni
niestety nasz typ poszedl nam przed nosem :szok: doslownie!
a byl to VW Sharan

no ale nie ma tego zlego....KUPILISMY AUTO:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2:
7osobowy Ford Galaxy :-) byl to jeden z naszych typow
matko jaki on wielki i przestronny:laugh2:
teraz to luzik bedzie
we wtorek go odbieramy

a oto on

61_21353903.jpg

61_-1102063323.jpg

61_1483531968.jpg

cieszymy sie z Karlosem jak dzieci:rofl2::rofl2::rofl2:

a ja pic nie moge heheee:-D:-D:-D:-D

reklama
wlasnie gadam z mama przez gg i wkleilam jej mojego avatarka