reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

U nas tez ze spacerku nc nie wyszlo...
Pojechalismy tylko po pieluszki i na chwile do Tesco po zielona heratke i zolty ser... i juz w domciu...
Buuu... zaraz wstwiam ziemniaczki na obiad... o 16tej obejrze chyba NA DOBRE I ZŁE...

reklama
Czesc Wam dziewczyny

Jakies pustki tutaj:-)

My wrocilismy ze spacerku i obiadku od tesciowej;-)bylismy blisko domu jak zaczelo padac wiec mielismy szczescie i bardzo nie zmoklismy:-)
Maly teraz na wieczor robi sie mardukiem no i te cholerne uczulenie ma juz nie wiem od czego rece opadaja przeciez nie moge dziecka tylko karmic mlekiem:wściekła/y:

POZDRAWIAM
KARINA

Dziś Kacperka postanowiłam wcześniej wykapać.
Kąpiel była o 20 i teraz już śpi - wole nie myśleć za ile się obudzi :dry:.

Jejku jak dziś strasznie pusto na BB :-(

Kochane mamusie, tatusie, e-cioteczki forumowe.
Zapewne czytałyście o powstającej Fundacji (a dokładniej Stowarzyszeniu) działamy już jak możemy chcąc pomóc naszym forumowym dzieciaczkom - Zosi i Maciusiowi.
Bez Waszej pomocy nie uda nam się to. Wystawiamy na allegro różne różności, zresztą sami zobaczcie NASZE AUKCJE,
Jest nas tu prawie 30 000, jeśli każdy z nas wpłacił by złotówkę na Maciusia i na Zosieńkę, to Maciuś miałby już zebrane pieniążki na operację (została by niewielka kwota do uzbierania) a Zosieńce moglibyśmy kupić potrzebny sprzęt.
O Zosiaczku przeczytacie na STRONCE ZOSI
A o Maciusiu na STRONCE MACIUSIA
Możecie nam również pomóc przekazując rzeczy na aukcje. Przygotujcie paczkę, wyślijcie ją do nas a my porobimy zdjęcia, opisy i wystawimy przedmioty
Z góry dziękujemy za Waszą pomoc
Jeśli macie jakieś pomysły, pytania piszcie na wątku FUNDACJI

hmmm za bardzo nie rozumiem o co chodzi z tym żę dziecko jest w powietrzu ...

Pokaże zdjęcia jak to u nas wygląda (tylko Kacper jest na leżąco w niej położony)

No właśnie Pusia okazało się że jak spacerówkę montuje się tak jak gondolę to dziecko jest ułożone w "spadzie" odwrotnie jest ok ale i tak sprzedaję go.Dzięki Pusia za fotki

Cześć laseczki!

Ja nie :no:

Karina dziękuję za wiadomość, się robi. ;-)

Ja wprowadziłam już Igiemu przeciery ze słoiczków, ale to dlatego, że czasu nie mam żeby mu coś gotować :zawstydzona/y:. Póki co karmię cycem ile się da. Odkryłam że to może być uczulenie na pomidorki albo ser żółty, które ostatnio sobie zjadłam w spaghetti.

Pokazuję pysia mojego Igorka, zwróćcie uwagę na policzki, to są tylko plamy, ale skóra nie jest sucha ani szorstka.
plamki.jpg

Misiu mam podobnie plus miodowe strupki myślę że po zmianie mleczka powinno być dobrze:tak:

Może jeszcze wtrące na temat tego chodzika:

Dziecko uczy się chodzić we własnym tempie, kiedy jego stawy są na to gotowe. Chodzik wymusza stawanie stópek na paluszkach, to nie jest nic dobrego dla późniejszego wzorca chodu. Owszem wielu ludzi korzystało z chodzika i są zdrowi, ale po co takiemu dziecku "proteza"? Po to żeby śmigało?

Dziecko stopniowo najpierw pełza, siada, raczkuje a potem wstaje i chodzi, wszystko w dobrej kolejności po to aby układ ruchu mógł się rozwijać równocześnie z ukł. nerwowym, ważne są również dojrzałość zmysłu równowagi oraz wzroku... Dopóki to sie powoli równocześnie rozwija to jest dobrze, bo tak to natura zaplanowała.

Kiedy dziecko, które nie potrafi siedzieć albo chodzić jest sadzane do chodzika - zachodzi pytanie: co chcemy osiągnąć?

Dziecko po to zalicza kolejne etapy rozwoju, po to się przewraca, uderza, traci równowagę, żeby mózg się nauczył jak ma się ciało poruszać żeby takich upadków nie było... Dziecko musi mieć normalne bodźce do tego aby potem mogło się swobodnie samodzielnie poruszać. Tak więc wsadzając maluszka do chodzika, tak naprawdę chronimy go tylko i wyłącznie przed prawidłowym, spontanicznym rozwojem. Takie jest moje zdanie na ten temat.

:sorry2:
Misia ja też tak uważam:tak:

Jeszcze nikogo nie ma??????:-):-):-)
Beatko mam pytanie do Ciebie powiedz mi bo na pewno orientujesz sie:tak:jaki krem moge kupic dla malego?????
Ma byc coraz ladniej teraz na dworzu i jak bede wychodzic chcialabym smarowac jego buzke kremem z faktorem a nie tylko Clobaza.
Musi to byc taki krem zeby jego nie wysypalo do skory hmmmm juz sama nie wiem jakiej........wiesz zreszta jakie problemy przysparzala mi malego skora.

KARINA
Karina polecam Bioderma krem 50+
Pytanie do Beatki :sorry2:
Co jakis czas a zauwazylam,ze jak sie cieplej na dworze zrobi wyskakuje mi uczulenie na nikiel pod pępkiem.Tam gdzie guzik dotyka skóry.
Jest to okropne,żywa rana z której sączy sie jakiś przeźroczysty płyn.
Wiem,ze nie jestes lekarzem ale bardzo mądra kobitka i moze doradzisz mi cos z apteki?Maz jedzie 16 kwietnia do Polski to by kupil.
Zupelnie niewiem juz co robic.Wyglada to strasznie i strasznie swędzi.
Anineczko myślę że jedynym rozwiązaniem jest albo rezygnacja z guzika niklowego albo podklej plastrem pod miejscem które dotyka do ciała.Na tę ranę posmaruj jedyne bez recepty Tribiotic maść
ello ello
milego tygodnia laseczki, odezwe sie jakos w piatek
buuuuuuzka wielka :*
Larvuniu pamiętaj o nas miłego tygodnia;-)

Dobry wieczór
Wczoraj jeszcze mi net padł i od rana naczynia układałam, spacer, kościół i fura prasowania:crazy:

Ladinko zdrówka Twoim bliźniakom życzę i wszystkiego naj z okazji miesięcznicy

dobry wieczor!!
ja wieczornnie wpadlam sie przywitac ;)
strasznie meczacy mielismy weekend- w piatek mala imprezka w sobote powtorka z rozrywki z troche wiekszym rozmachem no i umieralnia niedzielna w domu...
i wiecie co stwierdzilam,ze 2 lampki wina dla mnie to max, a piwka to juz chyba nigdy nie rusze,a przed ciaza to smakoszka bylam teraz na sam zapach mi niedobrze :)
dobra kochane wpadne jutro na dluzej teraz mykam spac dopoki maly kima...
dobrej nocy

reklama
Do góry