reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Misia a właśnie tak wogóle co tam u was? co u Igorka?;-) facet już chyba wielkoludek jest:-)

Sabinko no u nas po staremu. Co do wagi Igora to jest źle, przestał mi przybierać na wadze i martwię się. Ważył tydzień temu 6800 gram, czyli waga stoi od miesiąca... Coś jest nie tak... :-(A ma 69 cm wzrostu. Martwię się że to może być związane z tą alergią na białko albo inne świństwo. Zresztą pokażę Wam fotki Igiego to może ocenicie czy on nie jest aby za chudy... no i tą "skazę" Wam pokażę.

Fajne krzesełko :tak:

Misia dzięki tak to mleczko jest z obniżoną zawartością laktozy ale nie jest jej pozbawione.Spróbuj a jak będzie ok po nim możesz się przeżucić po jakimś czasie na zwykły Bebilon:tak:

Dzięki Beatko!
Ale fajniutko że mamy takiego fachowca na forum :-)

no mam nadzieje ze mnie nie odesla spowrotem do domu :-( bez badania
wogole to nie wiem kiedy pojde...chyba za tydzien bo teraz moj non stop w pracy :-(

Lilka jejku niedobrze... a nie masz chociaż jak zmierzyć ciśnienia? Może kup ciśnieniomierz, albo niech mąż Ci kupi, żebyś chociaż mogła sobie kontrolować.

Wiecie co Igor to jest straszna przylepa, płacze jak go tylko kładę do łóżeczka, albo na kocyk, nie wiem jak go oduczyć tego :baffled: Chciałby tylko na rączki...
A na rączkach ślini się tak że aż nieprzyjemnie się robi, wszędzie ta jego ślina spływa, po moich rękach, ciuchy to są mokre non stop. Nawet łóżeczko całe jest zaślinione, muszę podkładać pieluchę flanelową na prześcieradło i codziennie ją wymieniać bo nie chcę żeby spał na mokrych plamach od śliny... Mam wrażenie że wszystko pachnie jego śliną. To jest jakiś kosmos, Wiku się tak nigdy nie ślinił a ten wyrabia 200% normy... :happy:

reklama
Lilka nie owlekaj przecież wieczorem możecie pojechać przecież to dla dobra dzidzi i Twojego

A to by się zgadzało:tak:

To lepszy już i tańszy Emolium ale miałaś już go kupione prawda?
A Clobaza to jakby zabezpieczenie obojętne pod skórę na którą stosuje się sterydy tak jak Cutivate.My też mamy z tym duży problem dlatego nie mam wyboru musimy stosować duże filtry ale tzw.dermokosmetyków czyli takich aptecznych.Trochę one kosztują ale warto bardzo dobra jest Bioderma z 50 filtrem,A-derma napewno nieuczulające

Mirka zgadza się u nas była taka regionalna epidemia 3,5 roku temu masakra:tak:

A no to wszystko jasne Beatko rozmawiam ze specjalista.:-) Tak dokaldnie Emolium mam w domku i lezy no i mam Baleum ten.
Dzisiaj kupiłam plyn do prania i wrzucam wlasnie wszystkie ciuszki malego i modle sie oby to tylko to bylo przyczyna:-(
Ja dzisiaj w sumie bylam z malym 7 godzin na dworzu ale nogi wchodza mi do ......

Spadam mam troche do roboty
BUZIAKI

KARINA

aninieszka ,.kethe .... ciekawe czy jutro tez bedziecie w ciazy ;-)
hehe no ciekawe:-p
no brawo:tak:moja tez ma problemy z obracaniem sie, wogule tego nie robi:dry:

Anineczko, Kathe chłopczyk czy dziewczynka:-)??/w drodze:-) bo u mnie Zuzia

123.jpg
no u nas bedzie Aleksander:-) super krzeselko tez mysle o takim ale to chyba jak malenstwa zaczmna juz same siadac dobrze?

Misia to wrzucaj foteczki:-) dawno was nie było..a co lekarz mowi z tym przybieraniem na wadze? moj Kapik tak mi sie zdaje tez mniej teraz przybiera..:-( ale ostatnio czytałam że od 4 do 6 miesiaca mniej dzieci przybieraja noz wczesniej wiec sie pocieszam...zobaczymy ...

Kathe ja to krzesełko kupowałam :
bo zamaiwiałam jeszcze leżaczek dla małego wujka Kapika:-) no i chciałam od razu za 1 przesyłką:-)
a po 2 to nie wiem jak ono tam działa to krzesełko ale ma regulację oparcia:-) więc zobaczymy...wszystko obadam jak przyjdzie i dam wam znać:-) a jak nie to i tak się nie zepsuje:-)

buziak dla wszystkich

Sabinko no u nas po staremu. Co do wagi Igora to jest źle, przestał mi przybierać na wadze i martwię się. Ważył tydzień temu 6800 gram, czyli waga stoi od miesiąca... Coś jest nie tak... :-(A ma 69 cm wzrostu. Martwię się że to może być związane z tą alergią na białko albo inne świństwo. Zresztą pokażę Wam fotki Igiego to może ocenicie czy on nie jest aby za chudy... no i tą "skazę" Wam pokażę.

Fajne krzesełko :tak:

Dzięki Beatko!
Ale fajniutko że mamy takiego fachowca na forum :-)

Lilka jejku niedobrze... a nie masz chociaż jak zmierzyć ciśnienia? Może kup ciśnieniomierz, albo niech mąż Ci kupi, żebyś chociaż mogła sobie kontrolować.

Wiecie co Igor to jest straszna przylepa, płacze jak go tylko kładę do łóżeczka, albo na kocyk, nie wiem jak go oduczyć tego :baffled: Chciałby tylko na rączki...
A na rączkach ślini się tak że aż nieprzyjemnie się robi, wszędzie ta jego ślina spływa, po moich rękach, ciuchy to są mokre non stop. Nawet łóżeczko całe jest zaślinione, muszę podkładać pieluchę flanelową na prześcieradło i codziennie ją wymieniać bo nie chcę żeby spał na mokrych plamach od śliny... Mam wrażenie że wszystko pachnie jego śliną. To jest jakiś kosmos, Wiku się tak nigdy nie ślinił a ten wyrabia 200% normy... :happy:
Misia każde dziecko inne a od tych samych rodziców:tak::-)
Tym przybieraniem na wadze to bym się tak nie martwiła ale przy kolejnej wizycie spytaj pediatrę.Michał bardzo przybierał na wadze do momentu raczkowania a właściwie ruszania się tak do 8 miesiąca a potem waga się minimalnie posuwała.Spalał kalorie:-D

A ja o przytulankach chyba zapomnę bo jestem tak zmęczona że mało co bym się nie poślizgnęła w kuchni idę spać bo samolot mojemu się opóżnił:crazy:

Dobrej nocki

Hellołłłłł laski!
Wpadam tylko na sekundkę. Bo normalnie nie wyrabia. W robocie kicha. Nie mam gdzie wracać. Z młodym wszytskie kontrole i szczepnienia zwaliły mi się na ten tydzień. Musze jeszcze skończyć w tym tyg prace mgr. Jeszcze zaczęła się budowa i bieganie za wszystkim i do wszytskich.
I wogóle Jestem na takich obrotach, że hej...
ale spróbuję jutro nadrobić co u was.
W dodatku jestem zła bo do tej pory nie dostałam kasy z ubezpieczenia za urodzenie dziecka a już mineło 4,5 miesiąca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A muszę zapłacić ratę za szkołę. Jestem wściekła na ta firmę!!!

Byłam z modym na szczepieniu. Zero płaczu. Zanim się zorientował że mu igłę wbili i że wypadałoby zapłakać to już było po wszytskim i nie miał okazji pokazać co portafi:rofl2:
A waży 7,800 więc przybiera ładnie.
Aha no i te plamki na rączkach to raczej skaza:-( Ale dała mi lekarka narazie maść i zobaczymy jak nie poskutkuje to będzie próbować innej. Bo nie chce zmieniać mleka bo mówi, że on pił od początku NAN1 i teraz nie będzie chcial przejsc na inne bo NAN HA jest gorsze w smaku:sorry2:
I narazie zobaczymy czy maść pomożo. Oby pomogła:dry:

reklama
Do góry