reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Hello!

A swoja droga to przydalo by sie by Misia zmienila nasza liste dzieciaczkow.Bo ja szczerze to pierwsze co robie zagladam na liste a tam nie ma wielu mam.
Misia!!!!!!!!! proszeeee :sorry2:

wiem wiem :zawstydzona/y:
ja sama nie wiem od czego zacząć z tą listą :sorry2:

laski, mówcie której tu nie ma i dawajcie mi dane na PRIVa to uzupełnię:
maluszkilistopad.jpg

a tak poza tym to:
Rezygnuję z karmienia piersią :-(
Nie umiem ustawić Igora i siebie tak żeby on się najadał a ja żebym produkowała wystarczająco mleczka. Nieraz jest tak że jestem w robocie i po prostu musi dostać sztuczne, bo pacjenci się spóźniają i w rezultacie jestem dłużej poza domem.
Widzę że marnie to idzie, jestem też zmęczona tym karmieniem nocnym, nie umiem się z tego cieszyć tak jak przy karmieniu piersią Wiktora. Igor jest chudziutki, mało przybiera, ja chodzę wściekła bo on się drze bez przerwy czy to z głodu czy to nie wiadomo z jakiego powodu
To wszystko mnie dobija,
jest mi tak przykro
eh...:-(

reklama
Wszystkiego Najlepszego dla Olenki

Jest w miesiacutaki dzień,
W którym smutki idą w cień,
Więc z okazji tego dnia
Posłuchaj co Ci życzę ja:
Dużo zdrowia i radości,
Szczęścia w życiu i miłości,
Moc najpiękniejszych wrażeń
I spełnienia wszystkich marzeń

zyczy wisienkaa z Davidkiem
Dołańczam sie do tych pieknych zyczeń,przepraszam ze tak pozno.
Oleńko wszystkiego dobrego na 5 miesiecy BUZKA
Hello!
a tak poza tym to:
Nie umiem ustawić Igora i siebie tak żeby on się najadał a ja żebym produkowała wystarczająco mleczka. Nieraz jest tak że jestem w robocie i po prostu musi dostać sztuczne, bo pacjenci się spóźniają i w rezultacie jestem dłużej poza domem.
Widzę że marnie to idzie, jestem też zmęczona tym karmieniem nocnym, nie umiem się z tego cieszyć tak jak przy karmieniu piersią Wiktora. Igor jest chudziutki, mało przybiera, ja chodzę wściekła bo on się drze bez przerwy czy to z głodu czy to nie wiadomo z jakiego powodu
To wszystko mnie dobija,
jest mi tak przykro

MISIA kochana babo,nie smutaj sie tym,butelkowe dzieci tez są zdrowe,sliczne i kochane,Ty jako mama spisałas sie na medal karmiąc piersią tak długo.
Uszy do góry.Bedzie dobrze.;-)

Witajcie w sobotni poranek

Wisienka na ile przylatujesz do Polski?????Pewni juz spakowana jestes i czekasz z niecierpliwoscia:-)Milej i szybkiej drogi zycze.

Women nie wiem czy juz pisalam jak tak to pwotorze sie jak nie to teraz uzupelnie ladne zdjecia dalas Dorianka slicznie na nich wyglada:-)

no to mamy pierwszy zabek:-pwidzialam na wlasne oczy u gory z prawej strony chyba trojka:sorry2:bialy twardy:-pzabek:-)ehhh a mala daje nam nadal popalic, no nic trzeba przebolec
wisienka dam znac co do zelu, pomysle, zobacze ile u nas kosztuje, i dzieki:tak::-)

beata doskonale cie rozumiem ze szczepieniem ,my tez spoznione 2 tyg bo mala chorowala i dzis miejsc nie bylo w przychodni:wściekła/y:po raz kolejny:no: tak sie wqrzylam ze wsiadlam w samochod i zmienilam nam przychodnie:-p:-)polecila nam znajoma fajną w okolicy i mala bedzie miala we wtorek wizyte ze sczepieniem:-)
Mam pytanko , moge jej podac paracetamol w czopku jak mi mocno marudzi na zabki??czy lepiej Viburcol?

asix wspolczuje oczyszczanka, twarda jestes, ja bym nie wytrzymala , kocham jesc:zawstydzona/y:
a ja znowu mam kryzys laktacyjny , buuuuuuuuuuuuuu:-(mam nadzieje ze i ten przetrwam

Dziewczyny kiedy mozna zrezygnowac z karmienia nocnego?to zalezy od dziecka -jesli przestanie sie budzic w nocy czy po prostu wkladac jej smoczka jak bedzie chciala jesc i zobaczyc czy nie bedzie az tak glodna??teraz na pewno nie bede eksperymentowac bo i tak mam malo pokarmu:-(

Kathe gratuluje zabka:-)kto go zobaczyl ?????Jest podobno taki przesad ze jak mama zobaczy pierwsza to tata kupuje jej jakis prezent a jak tata to mama jemu kupuje:-):-)wczoraj ciocia mi mowila.
Przetrwasz ten kryzys wiem ze nie latwo ale trzymaj sie:rofl2:

MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ ... MÓJ KACPEREK WŁAŚNIE PRZED CHWILKĄ OBRÓCIŁ SIĘ Z PLECKÓW NA BRZUSZEK SAM I TO DWA RAZY :tak::tak::tak::tak::-):-):-) ALE BYLIŚMY Z MĘŻEM Z NIEGO DUMNI A ON JAK SAM SIĘ CIESZYŁ :-D:-D

Pusia gratuluje fajnie to wyglada jak maluszek tak przewraca sie. Nie powiedzialam Wam odnosnie tego temtu w tym tygodniu jak bylam u lekarza z buziolkiem malego lekarka osluchiwala i oglada brzuszek i powiedziala ze 'obejrze Tobie plecki jeszcze"odwrocila sie zeby odlozyc tylko szpatulke ktora sprawdzala zabki i w tym momencie moj Musio przewrocil sie z brzusia na plecki.Bylo smiechu troche ze chyba dziecko zrozumialo co mowi sie do niego i sam postanowil pokazac plecki:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Więc z okazji tego dnia
Dużo zdrowia i radości,

OLENKO KOCHANA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO TYSIAC BUZIAKOW DLA CIEBIE PRZEPRASZAM ZE TERAZ ALE WCZESNIEJ NIE BYLO MNIE NA BB
WIEC DUZO SLONKA I USMIECHU NA TWOJEJ SLICZNEJ BUZCE

...jeszcze nie pisalam Wam, dostalam juz pierwszy po porodzie okres - w II dzien swiat, hmmm ale zupelnie inny, juz brzusio nie bolal ( zawsze pierwszego dnia zwijalam sie z bolu), tylko lekko "mulil" brzuch... no i 3 dni i po sprawie:tak::tak::tak:

Dobrej nocki:-):-)

Anulka ja juz mialam swoj pierwszy okres po porodzie i tez mnie nic nie bolalo ani brzuch nie byl wzdety ani piersi nabrzmiale ani zadnych boli tak jak przed ciaza super.....:-)

Hello!

maluszkilistopad.jpg

a tak poza tym to:
To wszystko mnie dobija,
jest mi tak przykro

Misia nie powinno Ci byc przykro jest kochajaca dobra mama a to ze przejdziesz na butle to nic zlego ( ja tez bylam zla na siebie jak stracilam pokarm ale teraz z perspektywy jakiegos tam czasu widze ze nie potrzebnie widocznie tak mialo byc)nie wymagaj os siebie zbyt duzo bo to wlasnie przytlacza wtedy wiec usmiech na twarzy i glowa do gory:-):-):-):-):-)
Tak wogole to przeraszam moze obudzilam sie pozno ale Misia gdzie Ty pracujesz????
Czy ja moglabym tez dodac maluszka swojego???????

Przestawilyscie zegarki??????????????????

Buziaki dla Was

KARINA

czesc :)
ach ten brak czasu.... czasem Was podczytuje ale to nie to samo co kiedys po pare razy dziennie tu przesiadywalam :-(
....ja niespie jak codzien juz od 5.00
kurde nie wiem co robic, moj maly nauczony na zadanie jesc cycka rzy butli robi tak samo. Karmie go cycem tylko w nocy :sorry2: Ale o co mi chodzi..., wiec wola jesc czasem co 30 min i zjada tylko np 30- 60ml. Mam dosc. Powinien chyb a jesc co ok 3-4 godzinki prawda? A ten czasami co godzine sie juz drze, co dwie a ostatnio pobil samego siebie co 30 minut..... i to bylo nie wolanie a darcie sie za butla, po czym zjadal tylklo 30ml :dry: HELLP

Kochane, jak Wy macie tyle czasu by tyyyyle pisac...:-D:-D ja podgladam kilka razy dziennie co u Was... ale naprawde nie bardzo mam jak naskrobac...:zawstydzona/y: ...to cos ogarnac w domku, to amciu, to zmiana pielucy, to usypianie to spacer... a potem chwila z mezusiem i jakos czas myka... szok:szok:

Jolie, trzymam kciuki by Tymus byl grzeczniutki:tak::tak:

Asix, powodzonka z nowym stylem odzywiania:-):-)

Dzień doberek!!!!

Najpierw bardzo podziękujemy wszystkim za życzonka:tak::tak::tak:

Póki pamiętam Karina zegarki przestawiamy z soboty na niedzielę

Anulka wiesz raz jest gorszy raz lepszy dzień ja dopołudnia ogarniam wszystko +zakupy popołudniu prasowanka i zawsze ciutka czasu jest na zerknięcie na BB ale jak mąż wraca z pracy no to gorzej bo ciut trzeba się nim zająć a nie kukać na BB
Wisienka przypomniałam sobie w nocy Hascosept atomizer lub Tantum verde ja wolę pierwszy jest nawet tańszy na ból gardła rewelka dla maluszków i kropelki do nosa Nasivin soft np.

Kathe - gratuluje zabeczka:tak::-):tak:

Wisienka, na ile lecisz do Polski?

Women, Sabinko super podpisiki - sliczne chlopaki:-):-)

U nas nocki sie pogorszyly... pobudka jest zawsze k.2giej potem k.5tej... i 7-8 Oskar laduje u ns w lozku i meczymy go by spal jeszcze, choc nie zawsze nam sie udaje:-D:-D

Slini sie na maxa... a zabka nie widac...:no::no:

Dziewczyny, od kiedy planujecie badz juz przenioslyscie maluszka do jego pokoiku...? Bo nasz Skwarus spatunia w naszej sypilani i nie wiem kiedy powinno sie juz przestawic jego lozeczko do drugiego pokoju:-:)-(

i jeszcze mam pytanko co do wprowadzania glutenu - bo juz sie przymierzam, w koncu za 4 dni konczymy piety miesiac i zaczyna sie juz szosty:tak::-D:tak::-D(hmm, chyba nie na tym watku powinnam pytac...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:) ...kazano nam podawac zupke z ziemniaczka i marchewki zageszczona kasza manna (2-3g na 100 ml zupki). Poki co zupki sama robic nie bede bo warzywa z marketu chyba najzdrowsze nie sa...:zawstydzona/y: wiec kupie w sloiczku. Ale jak tam dodac ta kasze?? Mam zagotowac ta zupke sloiczkowa?? ...pomozcie, bo nie wiem...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Anulka za miesiąc Ola idzie do brata jak będzie miała 6 miesięcy:tak:
O zagęszczaniu kaszek już rozmawiałyśmy niedawno zobacz sobie Lilka chyba napisała najwięcej na ten temat:tak:

Hello!

maluszkilistopad.jpg

a tak poza tym to:
To wszystko mnie dobija,
jest mi tak przykro
Misia mi też było przykro jak przestałam karmić:-( ale butelkowe dzieciaki również są szczęśliwe a ich mamy mniej może nerwowe:tak:Wyślę swoje dane trzymaj się

Karina pytałaś o Misie jak mogę się wtrącić jest fizjoterapeutką:tak:

A u nas nocka taka sobie eksperyment nie powiódł się Ola była baaardzo głodna o 2 w nocy i spałyśmy do 6 nawet
Super słoneczko u nas

MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ ... MÓJ KACPEREK WŁAŚNIE PRZED CHWILKĄ OBRÓCIŁ SIĘ Z PLECKÓW NA BRZUSZEK SAM I TO DWA RAZY :tak::tak::tak::tak::-):-):-) ALE BYLIŚMY Z MĘŻEM Z NIEGO DUMNI A ON JAK SAM SIĘ CIESZYŁ :-D:-D

Pusia gratuluje:-) mój Kapik przed wczoraj pierwszy raz a wczoraj już szalał i nawet kawałeczek udało mi sie go nagrać..bo sama byłam w domu to wolałam się z nim bawić:-)
DOWÓD:
Picasa Web Albums - Sabina - FILMY KACPERKA

Więc z okazji tego dnia
Dużo zdrowia i radości,

DOŁĄCZAM SIĘ SPÓŹNIALSKA DO TYCH PIĘKNYCH ŻYCZEŃ!!
OLEŃKO KOCHANA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ!!!!!!!!!!!!!
Ja planuje przeniesc wtedy gdy przestanie sie budzic w nocy.Ale tak wogole budzic.
Czyli pewnie kolo roczku bo chce zeby chlopaki razem spali w pokoju a jak sie bedzie budzil to i Antka obudzi.No ale u mnie sytuacja jest inna niz u Ciebie.
Tak wiec nie poradze :no:
A co do glutenu.Ja chce wprowadzic po 10 miesiacu,tak jak przy pierwszym dziecku.
Z tego co wiem to sloiczkow nie mozna zagotowywac :no:
A nie masz w supermarkecie warzyw z ekologicznych upraw?
U nas sa,pakowane osobno niz reszta.No ale tez sa drozsze :dry:
A moze ktos ze znajomych zna rolnika jakiego?

U mnie chyba powrocil stary Matt :rofl2:
Juz nie ryczy w nocy,ladnie zasypia na wieczor. Tfu tfu nie zapeszam :sorry2:

Anineczka ja tez koło roczku młodego przenosze..nam nie przeszkadza i tak śpi w swoim łóżeczku...a wtedy zrobimy mu osobny pokój.. a nie chce sie nam teraz bo dopiero niedawno kupilismy mieszkanie i znowu jakies remonty mi nie w głowie..
u mnie np. nie ma ekologicznych warzyw i narazie jestem zmuszona słoiczki..chociaż nie powiem raz na jakiś czas mu daje zupki gotowane:-):-)
Hello!

a tak poza tym to:
To wszystko mnie dobija,
jest mi tak przykro

Super Misia że liste uzupełnisz ja tez na nią patrze :zawstydzona/y::tak:
Misia i tak Ci gratuluję ze tyle wytrrzymałas z cycoleniem;-) a zobaczysz jak Igi odkryje butle i inne rzeczy jak śmignie na wadze do góry:-) Igi szczęsliwy - Misia szcześliwa;-)

Pusia gratuluje fajnie to wyglada jak maluszek tak przewraca sie. Nie powiedzialam Wam odnosnie tego temtu w tym tygodniu jak bylam u lekarza z buziolkiem malego lekarka osluchiwala i oglada brzuszek i powiedziala ze 'obejrze Tobie plecki jeszcze"odwrocila sie zeby odlozyc tylko szpatulke ktora sprawdzala zabki i w tym momencie moj Musio przewrocil sie z brzusia na plecki.Bylo smiechu troche ze chyba dziecko zrozumialo co mowi sie do niego i sam postanowil pokazac plecki:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Czy ja moglabym tez dodac maluszka swojego???????

Przestawilyscie zegarki??????????????????

Buziaki dla Was

KARINA

Karinka jasne że możesz wyślij wiadomość na priv do Misi z danymi:-)
a zegarki się dziś przestawia:-) KOCHANA:-)

Kathe gratulujemy zabeczka:-)
Wisienka ja za dentinox też 26 płaciłam;-)Polska ma super ceny:-)
Anulka dziękujemy że podpisik się podoba:-)

a my wczoraj mieliśmy małą imprezke:-) poszłam spać późno i wstałam o 7:-)
kurcze Kapik się ślini masakrycznie...jak leży na brzuszku to masakra wszystko mokre...
do tego mi pokasłuje czasami i nie wiem co to moze oznaczać...jejku jak pomóc żeby choroby nie było..ehhh...gorączki na szczęście narazie nei ma...

idę na śniadanko..meżus dziś wolne wiec zabawia sie z Kapikiem:-)

reklama
Amanda znowu daje popis:no::no::no::no:.....kolejna nocka do du...y:-:)-:)-:)no::no::no::wściekła/y:

aluska wspolczuje kolejny raz :-( mojemu sie cos ostatnio poprzestawialo i strasznie dlugo spi, juz od ponad tygodnia przesypia mi cale nocki :-):-) mam nadzieje ze mu sie nie odmieni i juz tak zostanie, ja za to cos spac nie moge :sorry2:

Wisienka, na ile lecisz do Polski?

anulka 8 dni

Hello!
To wszystko mnie dobija,
jest mi tak przykro

misia nie przejmuj sie :tak: :-) i tak dlugo pociagnelas, dalas mu to co najlepsze, a pozatym jak anulka pisze twoj maluch ma 5 m-cy wiec mozesz mu zaczac cos innego wprowadzac.
Ja bym czasem chciala dac mojemu butle, ale nie wypije za cholere, dlatego musze sie modlic o jak najwiecej i naknajdluzej aby miec pokarm :tak: i jak narazie nie mam problemu, maly ladnie przybiera i ladni mi spi w nocy :-):-)

Wisienka na ile przylatujesz do Polski?????Pewni juz spakowana jestes i czekasz z niecierpliwoscia:-)Milej i szybkiej drogi zycze

karina dziekuje bardzo. Lece w poniedzialek z samego ranca i wracam wponiedzialek po poludniu :-):-) masz racje juz sie nie moge doczekac !!!
A pakowac dopiero dzisiaj sie zaczne, najpierw musze wszsytko poprasowac :sorry2:
a jeszcze wczoraj sie siostra obudzila abym jej kupila taka sama pizamke z satyny z koronka i nie wiem czy znajde, bede musiala na zakupy jechac :blink:

A ten czasami co godzine sie juz drze, co dwie a ostatnio pobil samego siebie co 30 minut..... i to bylo nie wolanie a darcie sie za butla, po czym zjadal tylklo 30ml :dry: HELLP

larvunia a moze teskni za toba i drze sie aby skupic uwage na sobie??

Dzień doberek!!!!
Wisienka przypomniałam sobie w nocy Hascosept atomizer lub Tantum verde ja wolę pierwszy jest nawet tańszy na ból gardła rewelka dla maluszków i kropelki do nosa Nasivin soft np.

dziekuje :-):-)

Wisienka ja za dentinox też 26 płaciłam;-)Polska ma super ceny:-)

:-):-)

ja kaweczke Wisienka poprosze:-)
ja zaczynam dzięń do kawy niestety...:-)

sabina
prosze bardzo..........kaweczka dla Ciebie :)

Do góry