reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witam

Zazdroszcze Wam pan do sprzatania:tak:
Ehh jak bylam w ciazy z Mattem to chcialam pania do pomocy.Juz nawet dalam ogloszenie,juz mialam kandydatki i wtedy mama powiedziala,ze przyjedzie do mnie na 2 miesiace. A jak juz wyjechala to tak jakos radze sobie sama,choc czasem mam totalnie dosc :baffled:

reklama
Witam Kobitki :-D
Amanda pierwszą nockę w nowej pieluszce ortopedycznej zniosła bardzo dobrze :tak: ....nie za bardzo jednak jej się to podoba ale cóż jak mus to mus :confused:

Na razie spacerek sobie odpuścimy bo idziemy dzisiaj na to usg przyciemiączkowe (czy jakoś tak) na 13.45 więc później napisze Wam jak było:blink:

Beatka nie masz za co przepraszać;-) przecież właśnie o to chodziło żeby się pośmiać :-D:laugh2::rofl2:

jolie dziękuję bardzo :-):-):-);-);-):rofl2:
Super Aluśka że Amanda akceptuje pieluszkę:tak:

witam

kurcze tak was czytam o tym podnoszeniu i nie zabardzo rozumiem :baffled: ciagniecie maluchy normalnie za rece czy jak :confused: jakas niekumata jestem :cool2::cool2:
ja malego jak podnosze to swoje dlonie pod pachy wkladam. Do siadania jeszcze nie ukladam bo slyszalam wiele opini ze do 6 m-ca nie powinno dziecko siadac. Czasem tylko biore go na kolanka i robie konika jak nic innego juz mi nie pomaga go uspokoic, bo bardzo to lubi :-):-)

Karina ja ci nie powiem ktore najladniejsze, cos strona mi sie wolno dzis laduje :baffled:

Beata super ze goraczki juz nie masz

Jolie
ty nie masz bierzmowania? a ja myslalam ze ty to najwieksza z nas katoliczka i masz wszystkie sakramenty po tym co pisalas na zamknietym :cool2:

a propo fotek Nov mama to mnie najbardziej rozbawila fotka women i mirki :cool2:

dzisiaj juz nam odeslali Dannego paszport i Davida akt urodzenia z biura paszportowego i nic wiecej nie napisali, wiec mam nadzieje ze tym razem uznali te fotografie i wkrotce przysla malucha paszport :-):-):-)
juz sie tak nie moge doczekac jak polece do Polski, ze masakra!!! a przez dziecko i jego brak paszportu jestem tu uwizana :baffled:

u nas dzis sliczna pogoda, ide wziasc prysznic, doprowadzic sie do porzadku i spadam na spacerek :-):-)

helo

dziewczyny ja dzis wymiekam :baffled:
juz nad ranem glowa mnie zaczela bolec,co sie obudzialam mnie bolala,dzieciaki dzis ladnie spaly,Milenka do 11.30 :shocked2: a Hania prawie do 12 :shocked2: no wiec pospalam sobie dzisiaj jak nigdy,ale glowa naparza mi nadal :baffled: mimo ze jestem na ibupromie,bo paracetamolu nie mam ....

Liluś jak byś miała chwilkę zajrzysz na wątek o migracji mam takie tam pytanko

juz ide Beatko :happy2:

Karina nie przejmuj sie,ostatnio co chwile ktoras z nas nie dogaduje sie chwilowo z polowkiem ;-) glowka do gory bedzie dobrze
no i powodzenia z rozkreceniem interesu!!:-)

kochane wybaczcie ze tak malo w temacie jestem....postaram sie byc juz na bierzaco:tak:

Wczoraj pisalam do was i nie sadzilam , ze tak milo mnie powitacie! Dziekuje wam bardzo! Chcialabym tez czesciej do was zagladsac ale u mnie jest taki problem (oprocz deprechy) ze moge przy kompie siedziec tylko kolo 12 kiedy moja banda spi! Nie jest mi latwo zeby w domu jakos po ludzku wygladalo a jeszcze zeby nadrobic to co pisalyscie to juz zakrawa o sukces!
Nie miejcie mi wiec za zle ze czytam tak po "lebkach"! Chcialybym kazdej odpisac ale nie jestem w stanie!
Moze teraz odniose sie tylko do tego podnoszenia! Ja podciagam Colinka za rasie ale to tylko dlatego ze widze iz on tak chce! Jest bardzo silny i lezac ciagnie glowe do przodu! Nawet porobilam mu fotki ale zeby wam pokazac to tez musze sobie ukrasc jakas minutke z kazdego dnia!

Widze, ze wy do chrzcin tak sie pieknie szykujecie! Piekne zaproszenia!My ochrzcilismy Colinka w ostatnia niedziele i nie wysylalismy zadnych zaproszen! Powiadomilam wszystkich telefonicznie albo osobiscie! Colin przeplakal cala msze a impreze robilam w domku a zamierzalam w restauracji! No nie zawsze wyjdzie tak jak sie zaplanowalo!

Taka pani do sprzatannia tez by mi sie przydala ale ja jestem jakas dziwna i nie lubie jak ktos za mnie cos robi albo sciera u mnie kurze bo pozniej wydaje mi sie ze mi niezle tylek obrobi!!! Taka juz dziwna ze mnie istota!

Colinek dziekuje za zyczonka i pamiec!

A my wszystkim chorowitkom, tym duzym i tym malutkim zyczymy duuzo zdroweczka!!!

Women Ty leserku :-) heheh
a ja jade do Ciebie na wątróbkę:-) mniam mniam mniam:-)

Zapraszam,lecz nastepnym razem całą zjdłam hehe :-)

Witam kobietki, mam nadzieje ze jeszcze mnie troszke pamietacie!?
Nie zagladalam do was bo jak juz pisalam do Pati, mam strasznego dola zwiazanego z moim wygladem a dokladniej z kilogramami, o ktorych piszecie ze juz wam tak ladnie zeszly! Ja chyba bede musiala jeszcz epoczekac! Widze ze dzieci rosna niesamowicie a wy wygladacie przepieknie!
Oj nie bede wam przynudzac!
Moj Colin wazy 8800g i ma cos kolo 70cm

WISIENKO, pytasz o rozmiar stopki u rocznego dziecka! Powiem ci ze w tym wieku to jest bardzo roznie ale tak kolo 22 powinno pasowac! Moj mial rozmiar 22 majac rok a teraz ma 20 miesiecy i ma chyba 24!

Kreciku witaj
Nie przejmuj sie wagą
wiekszosc z nas ma tu sporo na plusie a ja to juz wogole
zaczne sie tym przejmowac jak poznam jakiegos mena albo jak lato przyjdzie :-p

Witaj Kreciku, Ty powinnaś dostać zdrowy ochrzan za to zaniedbywanie nas;-) Zaglądaj tutaj częściej kochana:-)

Znalazłam dziś kobitę do sprzątania:-) Zrobiam test na mieszkaniu mojej mamy;-) Wszystko błyszczy, także w sobotę zaczyna u mnie:-) Tyko muszę się ewakuowac nankilka godzinek z domu, bo będzie myła od razu okna i sprzątała balkon. Ale się cieszę:-) Wreszcie trochę sobie odpocznę:-)

Ile płaci sie takiej Pani?

Mam pytanko. Czy czasem podnosicie już swoje pociechy za rączki do siadania???:confused:

Ja sadzam Doriana ,sam łapie moje ręce i sie podciąga
Chce to niech sie podciąga!

Bira świetnie że znalazłaś porządną babkę:tak:
odpoczynek Ci się należy :tak::tak:;-)

Krecik wszystkiego najlepszego dla Twojego Colinka z okazji ukończenia 4 miesiąca:-):-):-)

144fo0.gif

Podpisuję sie pod życzeniami

women ja mam taki problem z bratem, chcialabym go na chrzestnego to kurcze bierzmowania nie ma :sorry2: a nie mam kogo innego wziasc, tzn mam ale niechce
chyba bede musiala ksiedzu posmarowac :cool2::cool2: aby przymknal oko :-):-)

krecik, anulka dzieki za odpowiedz, jednak dam sobie narazie spokoj z tymi butami, jak bedzie blisko roczku to mu sie kupi :tak: niechce wtopic i kupic zlego rozmiaru bo niestety ale adaski dla maluchow nie sa tanie :dry:

No widze ze nie tylko ja jestem leserem hehe

Larvuniu, trzymaj sie Kochana;-);-)

Wisienko... u nas sprawa wygladala podobnie z chrzestna...:zawstydzona/y: siostra meza tez nie bierzmowana, a do tego zyje "w konkubinacie..." i ma 6letnie dziecko... wiec odpadla w przedbiegach... i bedzie moja kuzynka...:sorry2::sorry2:

No i u nas chrzest w Wielkanoc...:tak:

mykam na kolacyjke i na "Na Wspolnej":-p:-p

Ps. Women, tak sobie przypomnialam jak czytalam o naszych kilogramikach na +...:-p i pamietam, ze pisalas cos o diecie kapuscianej, jak sie spiasala?

Dieta trwała u mnie 4 dni :-D:-D:-D wiec nie mogę nic na ten temat powiedzieć.
Za słabą wole mam.

Witam,jestem tu nowa,przeszukuję Internet w poszukiwaniu dań dla córeczki,która urodziłasię 6 listopada,może wy coś wiecie?ile wasze niunie ważą?bo moja 6200 gram
Czesc Julcia
Mój waży ponad 8kg
Na innym wątku gadamy o jedzeniu,już ktoś wklił linka

Jak pora?
Tzn.co? Sam siedzi? Czy podtrzymujecie go lub podpieracie poduszkami?
Powiem szczerze,ze jak sam siedzi to geniusz a jak go podpieracie to hmm...
Dziecko powinno samo poczuc kiedy jest gotowe i samo powinno usiasc.:sorry2:
Anulka miala chyba na mysli ze pomaga siadać.
A co do siadania to nie sadze ze przychodzi dzien i dziecko samo nagle siedzi trzeba mu w tym chyba pomoc.:cool2:

hallo;-)
u nas pogoda pod psem, nic mi sie nie chce, ciagle bym spala...
Jakos sie nie rozpisalyscie;-)

larvuniu
nie lam sie kobieto, przyjdzie wiosna i wszystko sie zmieni;-)

karina
rozm. 80 to jest na roczne dziecko;-) Takie zaproszenia to sama mozesz sobie wydrukowac, oczywiscie jak lubisz sie bawic w cos takiego;-)

Anulka
Oskarek sam siada???:szok: Moj Vincent dawno sie rwie do siadania, ale jeszcze mu daleko do samodzielnosci w tej dziedzinie.

julcia
moje blizniaki urodzily sie tez 6 listopada:tak: waza teraz obydwaj prawie 7 kg.
Ladinko rozm 80 nie zawsze nosi roczne dziecko bo moj nosi w tej chwili 74-78:happy2:a juz wogole rozmiarowka jest bardzo rozna zalezy od firmy

sabinko
oczywiscie , ze jest latte macchiato;-) Ja to juz bez kawy nie potrafie egzystowac;-) Dzieciaki grzecznie sie bawia wiec relaksik wskazany:-)
Kocham tą kawkę i tez poproszę filiżaneczkę :-)

witam

kurcze tak was czytam o tym podnoszeniu i nie zabardzo rozumiem :baffled: ciagniecie maluchy normalnie za rece czy jak :confused: jakas niekumata jestem :cool2::cool2:
ja malego jak podnosze to swoje dlonie pod pachy wkladam. Do siadania jeszcze nie ukladam bo slyszalam wiele opini ze do 6 m-ca nie powinno dziecko siadac. Czasem tylko biore go na kolanka i robie konika jak nic innego juz mi nie pomaga go uspokoic, bo bardzo to lubi :-):-)

Karina ja ci nie powiem ktore najladniejsze, cos strona mi sie wolno dzis laduje :baffled:

Beata super ze goraczki juz nie masz

Jolie
ty nie masz bierzmowania? a ja myslalam ze ty to najwieksza z nas katoliczka i masz wszystkie sakramenty po tym co pisalas na zamknietym :cool2:

a propo fotek Nov mama to mnie najbardziej rozbawila fotka women i mirki :cool2:

dzisiaj juz nam odeslali Dannego paszport i Davida akt urodzenia z biura paszportowego i nic wiecej nie napisali, wiec mam nadzieje ze tym razem uznali te fotografie i wkrotce przysla malucha paszport :-):-):-)
juz sie tak nie moge doczekac jak polece do Polski, ze masakra!!! a przez dziecko i jego brak paszportu jestem tu uwizana :baffled:

u nas dzis sliczna pogoda, ide wziasc prysznic, doprowadzic sie do porzadku i spadam na spacerek :-):-)

Wisienka pieknie sie tak śmiać z kogoś:sorry2::sorry2:hehe
Zycze powodzenia z paszportem

Ja jeszcze nie złozyłam życzeń dla maluszka Krecika przepraszam bardzo a więc
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SAMEGO SŁONKA I DUZY BUZIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tak wogole to nie wszystkie kreciuku zrzycily wage ja mam jeszcze 10kg na plusie i obawiam sie ze tak szybko nie zejdzie mi:-(a do tego masa wstretnego celulitu:wściekła/y:
Wiec nie stresuj sie chociaz mam sama takie dni ze jak zobacze siebie to rycze taka ze mnie dziwna osobka:tak:

POZDRAWIAM
KARINA

"Piąty miesiąc życia niemowlęcia mija pod znakiem doskonalenia dotychczasowych umiejętności rozwojowych. Zauważalny postęp dotyczy pionizacji, dziecko zdecydowanie stabilniejszego utrzymywania główki. Dobrze wypadające próby sadzania dziecka mogą wskazywać, że jest to najwyższa pora, niemniej jednak jest jeszcze zbyt wcześnie. Dziecko wymaga nadal asekuracji przy siedzeniu tj : podparciu główki i kręgosłupa, stąd zalecane jest jedynie sadzanie w sidełkach bądź leżakach."

Ja rozumiem,ze dzieci chca widziec swiat z innej perspektywy,ale po co przyspieszac.I tak Women dziecko nagle samo nie usiadzie,tak samo jak nie zacznie odrazu biegac. Do wszystkiego trzeba treningu ;-)

Women
Twoj Dorianek to byku:-D, kurcze to ja mialam takie przecietne dzieci na mysli;-), moja Viki to dlugo w 80-tkach biegala:tak:

Kreciku
ja tez jestem z doskoku;-) i tez czesto czytam po lebkach:zawstydzona/y:, mysle , ze dziewczyny doskonale to rozumia:tak: Wpadaj na watek i sie nie stresuj, ze wszystkim nie zdolasz odpisac:tak:

A co do pomocy to ja mam podobne dylematy jak Ty;-), ale ostatnio olalam, przychodza dwie babki i mam w nosie juz nic nie sprzatam, bo za pierwszym razem jak miala przyjsc to latalam po domu i odkurzalam:-D Moj maz stwierdzil , ze chyba cos ze mna nie tak;-) Ale jedno moge powiedziec, jak sama sobie nie posprzatam to niestety nikt lepiej tego nie zrobi:no: Chyba trzeba miec szczescie znalezc kobiete ktora to naprawde dobrze robi. Jakbym miala placic z wlasnej kieszeni za ta pomoc to bym zrezygnowala:tak:

Lilka
mnie tez strasznie glowa bolala na poczatku ciazy, moge Cie pocieszyc, ze to mija po jakims czasie, ale uzywaj raczej paracetamolu lepiej.

reklama
Do góry