reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
dobry wieczor

przepraszam ze tak malo teraz zagladam, ale nie mam w ogole czasu :no: mam gosci to jak nie dzidzia to nimi musze sie zajac i tak w kolko, pozatym przewaznie siedza na komputerze wiec nawet jak mam chwilke to nie mam jak skrobnac.
Powoli ucze sie mojego maluszka i juz jest lepiej :-) :-)
Jesli wszystko pojdzie dobrze to w przyszlym tygodniu powinnam miec wiecej czasu.
Tym czasem pozdrawiam Was goraco i Wasze pociechy.

Milego wieczoru

Ja też dotarłam do naszej klasy i odnalazłam znajomych :-):-):-) super sprawa.

Też muszę pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu, bo przed ciążą z powodzeniem stosowaliśmy NPR, ale teraz w trakcie karmienia trochę się boję tego rozregulowania, bo kolejna ciąża w tym momencie byłaby niepożądana.A chcicę oboje mamy ogromną, fizycznie czuje się bardzo ok, już mogłabym dwa tygodnie po porodzie:eek::shocked2::zawstydzona/y:, gdyby nie te magiczne 6 tygodni, które trzeba odczekać. A wy czekacie?

Podobno jakiś jeden hemoroid wyszedł mi po porodzie, ale nic z nim nie robiłam, bo prawie go nie czułam i sam zniknął:tak:
Sabina duży już ten Twój chłopak, ładnie przybiera na wadze. :-) My dziś też byliśmy u pediatry na kontroli, na szczęście wszystko ok i od wagi urodzeniowej przybrał 850 g, :-D

Asix kto wymyślił ten termin 17 dni na odpadnięcie kikuta, :confused: u nas odpadł w 20 dniu a położna dała nam miesiąc.Nie martw się niedługo na pewno odpadnie, ja na 2 dni przed odpadnięciem to już się nad nim znęcałam patyczkiem bardzo dokładnie, głęboko i na efekty nie trzeba było długo czekać.

Jolie, spokojnie już niedługo będziesz tulić maluszka :happy2: Masz jeszcze czas do terminu. Maluszek sam wybierze kiedy będzie gotowy, a teraz duuuuuużo śpij i jedz na co masz ochotę, generalnie dogadzaj sobie jak możesz ;-):-)

Elbra bardzo współczuję kryzysu karmienia i macierzyństwa, wiem co czujesz, wiem co to zastój, bo jeszcze dziś rano też nieźle cierpiałam z tego powodu, ale sporo odciągałam, masowałam i na razie da się wytrzymać.Pocieszeniem na te trudne dni i noce może być tylko fakt, że TO MINIE, na mnie ten argument zazwyczaj działa.;-)

laski czy myślałyście o jakimś zabezpieczeniu
ja po wczorajszej rozmowie z przyjaciólką
upewniłam się co do tego ze chce jednak Mirene
na piec lat spokój:cool:
na czym to dokladnie polega??nie jestem w temacie:zawstydzona/y: chcialam brac tabletki ale kiedys od nich mialam fatalne skutki uboczne-przytylam 10 kilo i mialam problemy z nietolerancja glukozy, no ale coz jak trzeba bedzie to bede brala:sorry2:tylko ciekawe czy mozna brac tabletki karmiac??:sorry2:

Tak sobie czytam i widze ze wiekszosc z nas miala dzis ciezka noc:-p ja tez, moja mala chyba zaczela mnie traktowac jak smoka uspokajacza:confused2: a podkreslam ze smoka nie chce woli cyca. jak skonczy jesc lubi sie pobawic cycem- i nie daj Boze jej zabiore to wtedy placz. O tyle o ile w dzien mi to nie przeszkadza to nocy jest baaardzo meczace- ok. 45min karmienie-z przerwa na bekanie i ok godziny smoczkowanie, zostaje ok 1,5 godziny do nastepnego karmienia:dry: normalnie jak kiedys przespalam 4 godziny bo mala tak ladnie usnela to bylam mega wypoczeta:-p

Co sie dzieje z women?????

O rany, Sabinko, więc z tą witaminą K to rzeczywiście może być to... :szok: Na razie malutka jest kochana, spokojnie leży w łóżeczku i gapi się w zabawki. Wczoraj o tej porze trwał horror - aż do dzisiejszego południa.

A ja rodziłam w szpitalu, który ma jakiś dobry sposób na pępuszki. Lusi odpadł przed wyjściem ze szpitala. W domku smarowałam tylko wodą utlenioną taki płaski strupek. Mało tego - w tym samym szpitalu rodziłam się ja, i też do domu wróciłam bez kikuta :tak:.
Aha, i chciałam Wam doradzić, że gdy pępuszek będzie już prawie całkiem zagojony, tylko jakiś tyci strupek zostanie, to nie smarujcie spirytusem, tylko 3% wodą utlenioną, żeby nie oparzyć delikatnej skórki. Tak mi doradziła położna.

Kathhe dla kobiet karmiących polecane są tabletki antykoncepcyjne o nazwie Cezarette, możesz sobie poczytać w internecie na ten temat, ale ja właśnie ze względu na skutki uboczne nie mam zamiaru stosować tabletek.

Malinois mój duży?????/ a to porównaj ile Twój przybrał:-) mój to przy Waszych kruszynka:-) Twój to prawie 2 razy tyle co mój:-) wow heh
Kathe rzzeczywiście przerabne w nocy:-( ja odpukać naprawdę narazie nie mam takich problemów:-) mam nadzieje ze mu tak zostanie..

Malinois - mój lekarz by mnie zabił, ale ja 2 tygodnie po porodzie już się bzykałam z mężulkiem. W gumci, co by do jakiegoś zakażenia nie doprowadzić (i zapłodnienia :-p), i raczej płytko niż głęboko, ale jednak. Chyba się doktorkowi nie przyznam do tych przedwczesnych baraszkowań ;-).

Aga ja dziś pytałam pediatry o ta wit. K. i mam dalej nie brać:-) coś mi tam zaczęła tłumaczyć czemu ale mój mały akurat bardzo wtedy krzyczał i powiem szczerze że nie zrozumiałam, powiedziała że zaleca ją kobietom kariącym sztucznie lub dokarmiającym ale czemu to przykro mi nie powiem nie słuchałam:-(

reklama
Do góry