reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
ELBRA - z tego co prawiła położna w szpitalu, dzidek je na raz 10 ml pomnożone przez wiek w dniach, czyli 2-dniowy noworodek je na jeden posiłek 20ml, 5-dniowy 50ml itd., aż do 10 dnia, gdy zjada ok. 100 ml i przy tej ilości zostaje do końca 1 miesiąca. To się tyczy, oczywizda, mleka plastikowego. Choć ja pamiętam, jak 2-dniowa Lusia wcinała na raz 60 ml Bebiko1. W cyckach nie mam miarki, więc nie mam pojęcia, ile teraz je.

A z witaminą K to jest ogólnie zamieszanie. W jednym szpitalu podają dzieciom, w innym nie, co położna to inna opinia, a na opakowaniu pisze, że powinno ją dostawać każde dziecko, niezależnie od tego, czy dostało dawkę w szpitalu, czy nie. No ale dla nich to czysty interes - 40 zł za opakowanie... Witamina K zawarta w całej buteleczce jest warta 2,32 zł. I to biorąc pod uwagę cenę detaliczną. :confused2:

jeeeejuuuuuuuuuuu......... oszaleje....

pol godzinki temu zasnol dopiero moj szkrabik :oo2:
co Wy mamuski robicie jak malenstwo lypie oczkami i nie spi... siedzicie przy maluszku az zasnie czy robicie swoje a maluch tak lezy i lezy? Kurde nic nie zrobie w domku jak on bedzie tak lypal slipkami :eek: Chyba coraz mniej mi spi skubany, albo mam takie wrazenie bo ciagle przy malym siedze. Jak nie karmienie to pielucha i jego lypanie oczkami..... Teraz jak spi to nie wiem za co sie wziasc :sorry: Prasowanie czeka, mycie garow, obiad trzeba zrobic.... a on zaraz moze sie obudzic :huh:

co do witaminek to ja podaje malemu VITA K oraz VIGANTOL. Podaje to z mlekiem swoim albo z bebilonem. Podaje odkad skonczyl 2 tygodnie bo tak kazali w szpitalu ;-)

obcinalyscie juz paznokietki maluszkom? moj zaczyna sie porzadnie drapac ale czaje sie z tym obcinaniem pazurkow :sorry:
i powiedzcie mi dlaczego maluchom nie wolno przez rok niby obcinac wloskow? Nie mam zamiaru scinac, ale tak jakos mi wszyscy gadaja..."jajku ciekawe jakie wlosy bedzie mial po roku".

Larvunia ja obcinalam paznokcie juz 3 razy

a co do wlosow to to jest zabobon
ja tam nie wiem co on oznacza bo nie wierze w presady
ale Milenie wlosow do dzis nie scinalam i to nie ze wzgledu na zabobon ale by miala jak najszybciej dlugie
ty masz synka wiec bedziesz musiala go skrocic :-) chyba ze chcesz by mial dlugie wloski :-p

dzien dobry mamusie
no troche poczytalam co u was
women : wspolczuje ci z calego serca
wisienka : wielkie gratulacje , wkoncu sie doczekalas i widze ze jak ja wyszlas szybko ze szpitala
to jest na prawde super

co do witamin to moj maly juz dostal 2 razy witamine K ( w szpitalu i po 4 dniach) i D3 dostaje codziennie

reklama
Do góry