reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

dzień doberek:-)

kochane mamcie...wszystko nadrobię dzisiaj po południu jak mężuś pójdzie na siłownie:-) a od jutra idzie do pracy...wiec będę miała wiecej czasu na kompie:-)
na wycieczce było super:-) heh oczywiscie jak przyjechalismy cały blok u mojej mamy w oknach:-) hehe chyba wszyscy wiedzieli że przyjeżdzamy:-)
Kacperek uwielbia wycieczki samochodowe:-) spał całą drogę:-) bo go super rzucało na dziurach:-) :-) przyszła też prababcia noi oczywiscie cała szczęśliwa:-) bo to pierwszy prawnuk:-) zdjęcia wstawie potem do galeri:-)

Mircia trzymam kciukiii pewnie już urodziłaś:-)
Asix ja wyszłam z małym po 14 dniach od urodzenia...wyszłabym wcześniej ale czekam na wózek wciaż:-) mam nadzieje że dziś będzie i tylko w nosidełku samochodowym przed dom wychodzę:-)

reklama
mój mały dzisiaj spał mi 3 godziny w nocy na brzuchu:-) heh jakos tak się wiercił z boku na bok koło 3 że go połozyłam u mnie na brzuszku no i takk sobie usnęliśmy:-)
chyba ta wycieczka zmieniła mu wszystko:-)

witam!
ja wyspana, bo tylko jedno karmienie nocne zaliczylismy:-)
Teraz lece obiad gotowac poki gnojki spia;-), pozniej moze byc ciezko...

Malinois
mnie uczyli w szpitalu, ze mam z jednej piersi ok. 15-20 min. dawac, a pozniej z drugiej. Ma to zapobiec zastojom i podobno lepiej laktacja sie normalizuje. Z Victoria tak robilam i wszystko bylo ok. A jesli sie boisz , ze masz za malo pokarmu to kup sobie herbatke laktacyjna- u mnie dzialala:tak:

Sabinko
no to dzis bedziesz smigac z nowym wozeczkiem:tak:A ja lekko udupiona, jakos nie moge sie z cala trojka wybrac na spacer:baffled:, moze dzis podejme probe;-)

Ladinka właśnie przeczytałam że sama zostajesz o rajku….dacie radeJ nie ma wyjściaJ panowie i Viki będą na pewno grzeczniJ

Misia trzymaj się kochana i wracaj do nas….
Kurcze ja na razie nawet nieźle sypiam w nocy…ale ciekawe co mnie czeka….:-( aż się boję…

Joli Ty korzystaj z tego czasu wolnegoJ kurcze się śmieje że jak moja mama przyjeżdża do nas to mam jedyną okazje na zakupy wyskoczyć bo tak to nie ma jak się ruszyćL a jak mężuś pójdzie do pracy to już w ogóle nie wiem …L

Sugar dobrze że jesteście doświadczone mamcie…bo nawet nie wiedziałabym o tej herbatce koperkowej…muszę ja kupić „w razie czego” bo pewnie bóle brzuszka się pojawią niedługo…

Wisienka 3 dni Ci zostałoJ więc już niedługo będzie maluszek z TobaJ

Lilka bidulko, Hania daje niezłego czadu…L

Anulka to super że wszystko się pieknie goi

Larvunia to już zostan w piżamce hehehJ pryzwyczisz się już niedługoJ będziesz smigała kawke obiadek:0 i jeszcze cyc dla MaecelkaJ

Olpa Malinois witajcieJ

I ja witam.

U nas cisza i spokój (przed burzą ;-)). Kochane nie wiem jak sobie radzicie, to pewnie tylko dlatego, że musicie, bo nie ma innego wyjścia i to Wy jesteście mamami. Dobrze, że istnieje "instytucja babci" (jak to mawiała moja koleżanka).
Dziś mój mąż zaczął się zastanawiać jak ja będę jadła obiady, jak już urodzę. Na co ja, że w biegu będę śniadania jadać nie marząc o obiedzie :-p Mężulek się zadeklarował, że przez pierwsze dwa tygodnie, jak nie będzie chodził do pracy, zajmie się gotowaniem. No zobaczymy.

Pozdrawiam życząc udanych spacerków, przespanych przerw między karmieniami i żadnych kolek.

czesc
ja od 7,00 lekarzach z malym biegam.... wczoraj byla pierwszy raz polozna i powiedziala zeby podejsc do lekarza bo maly ma krostki na pupie dziwne, niby grzybicze po antybiotykach ktore dostawal w szpitalu. Dostalimy masci...
przy okazji pani zbadala bo mezus zaczol mi wkrecac ze maly chory jest bo kicha.... doktorowa zbadala i zdrowiutki :tak::-D

no to pora na sniadanko :happy2:...... wstawiam wode, sabina Ty kochana juz po kawce??

helo
witam i ja

myslalam ze jakies wiesci od Mirki juz beda :-)
ciekawe czy juz urodzila czy jeszcze sie meczy??
ufff jka dobrze miec to za soba :-D;-)

Malinois na zwiekszenie laktacji dobra jest kawa zbozowa!!! :tak::tak::tak: ja nieswiadoma tego pilam z Milena i nie dawalam rady z piersiami bo non stop byly pelne :happy2:

dziewczyny wczoraj wylalam co na duszy mi lezy w zwiazku z Hania i wiecie ze ona dzisiaj ani razu nie wyła w nocy?? :szok::szok:
przekichane bo budzila mi sie co 1,5-2 h,ale bez ryku
nawet przebralam ja w nocy bez placzu :szok:
wyczula czy co ze mam dosc???

a zeby nie było tak kolorowo to Milena wariowala za Hanie w nocy :-p

cyrki na kolkach:-)
a jeszcze moj Karol sie rozchorowal
wczoraj od razu podalam mu leki i dzis rano mowil ze mu juz lepiej
oby

ide poczytac;-)

reklama
Do góry