reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witajcie :)
Przewidywany termin porodu miałam na wczoraj, czekałam na skurcze albo inne symptomy rozpoczynającego się porodu a tu nic! Lekarz stwierdził, że moja szyjka nie jest jeszcze na to przygotowana bo jest długa a co zrobić żeby zaczęła się kurczyć?
Pozdrowienia dla Wszystkich Mam przed i po rozdwojeniu :)

reklama

SMS od Krecika:
Colin David urodził się 13.11.2007 roku o 15:24, waga 4070gram, długość 53 cm. Jest podobny do tatusia. Poród odbył się w wodzie. Buziaki, Krecik.

Kreciku tak się cieszę, że już urodziłaś i nie musisz się już martwić wodami, bólami itp. Ogromne gratulacje.

Anitt na bezsenność proponuję poczytać książkę. Ja jak nie mogę zasnąć, albo jak się budzę w nocy, to czytam. Wtedy dość szybko oczy mi się męczą i znów usypiam. Albo rozwiązywanie krzyżówek (lub moich ulubionych SUDOKU) - umysł się zmęczy i uśniesz.

No z tymi postami to ja mam tak samo. Tyle rzeczy zrobię, wydaje mi się, że będzie kilka postów, siadam do komputera a tu pusto :-( chyba jesteśmy uzależnione ;-)

Ja byłam dziś u pani doktor wpisać wyniki badań do karty ciąży i karty pacjenta. Niby wyniki dobre, ale pani się martwi tym, że mnie wszystko tak mocno swędzi. Dała mi receptę na jakieś tabletki, zobaczymy czy cokolwiek pomoże, mam nadzieję, bo już od tego wariuję.
Następną wizytę mam w dniu terminu (29.11), a dwa dni wcześniej idę do Niej na USG pooglądać Tymka.

Dziś do mojego męża ma przyjść kolega gitarzysta, pewnie będzie mała próba, bo mąż przygotował projekt kolędowy. W końcu posłucham muzyki na żywo. Bardzo lubię jak próby są u nas w domu :-D:-D i mam nadzieję, że synek to też polubi.

Kreciku gratulacje!!

Ja jakos sie przespalam, dzieki dziewczyny za rady. Obudzilam sie i chyba mi sie wody zaczynaja saczyc. Juz mam dosc wypatrywania tych znakow i sygnalow, co chwile cos nowego.

Mirka wspolczuje ci z biodrami i koscia lonowa, mam dokladnie to samo i wiem jakie to niemile ;/ O odwracaniu sie nie ma mowy a wstawanie z lozka to wielki problem przy akompaniamencie strzelajacych kosci :/

mamcie wiecie co wy macie doły że jeszcze nei urodziłyście a ja dzis mam wogóle jakiegos doła ogólnego.... chyba musze w najbliższych dniach cos zrobić, coś kupić sobie albo nie wiem co bo doła mam na maxa...no cóż:-) może to depresja poporodowa:-):-) heheh

kupować z drugiej strony nic nie chcę bo jeszcze mam szeroką dupę;-) no i 5 kilo zostało mi do zrzucenia:-) oj dużo:-) heh

wiec nie wiem co wymyślić:-)

Joli ale fajowo z tą próbą...może to jakis pomysł dla mnie moze jakiś koncercik:-) tylko w tym moim mieście to nigdy nic ciekawego nie ma:-(

Elbra no i co tam Gin powiedział???

Anitt to może sie zaczyna??;-) mi wody wogóle nie odeszły w domku tylko przebijali w szpitalu:-)

Wisienka ja tam wrócę do pisania wiecej tylko jak mój mężuś pójdzie do pracy:-) z jednej strony chce żeby już szedł a z drugiej nie wyobrażam sobie siedzieć sama w domu:-( ja się poprostu nie nadaję do samotności:-( dobrze że mam Kacperka ale co ja bedę robić jak on bedzie spał:-) moze ja też z nim:-)

ide oglądać Prison Break'a 3 seria 7 odcinek;-)

buziole

Kreciku GRATULACJE
Colinku WITAJ NA SWIECIE!!!

Witam
U nas nocka taka sobie,mlody ma zatwardzenie :sorry2:
To przez sztuczne mleko.
Zjadl mleczko o 2 w nocy a pozniej do 3 masowalam go po brzuszku i jakos usnelismy.
A w poludnie nie mogl sie zalatwic tak wiec podalam mu 5 kropelek Espumisanu i poruszalismy troszke noziami w rytm rowerka i wielka kupa w koncu poszla.
Ehhh i jak blogo sie zrobilo na twarzyczce :sorry2:
Teraz Matti spi.

jolie ja tez tak mialam z tymi swedzeniami plus moj brzuch i piersi normalnie byly rozpalone, strasznie czerwone i gorace. Poszlam do lekarza to przepisal mi antybiotyki plus wyslal na badanie krwi, ale powiedzial ze nie wie skad te swedzenie :baffled: dostalam antybiotyki ale stwierdzilam ze nie bede truc dzidzi i poczekam, kupilam sobie masc lagodzaca swedzenie i jak reka odjal po 3-4 dniach nie ma sladu :-) wiec moim zdaniem tez powinnas isc do apteki i sobie cos kupic, zapytaj sie farmaceuty, zeby cos ci polecil, bo szkoda brac tabletki i truc malenstwo. To takie moje male zdanie, ale zrob oczywiscie jak uwazasz :tak: zycze powodzenia !!!

reklama
Sabinka ja tez nie lubie siedziec sama w domu, ale specjalnie nie mam wyboru, moj pracuje od rana do wieczora a czasem nocy :-( i jeszcze jestem z daleka od znajomych i rodziny to samotnosc czasem bywa dobijajaca :baffled: planuje sobie kupic kotka, ale slyszalam ze kotki lubia spac czy zalatwiac sie w lozeczku dzieciecym, dlatego czekam az dzidzia bedzie starsza a poki co to czekam na mojego kochanego skarbika, to juz nie bedzie tak zle :-) :tak:

Do góry