reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
no coz ...... mam nadzieje ze maluch wyjdzie sam przed piatkiem
ja mam tez wizyte w piatek czyli 1 dzien przed terminem na ktg
i tez omowimy co dalej jezeli nic sie nie bedzie dzialo
u nas wywoluja 10 dni po

Wysłałam dziś sms do Larvunii. Piszę odpowiedź:

"Dziś się dowiedziałam, że to wszystko dlatego, że mały za szybko wyszedł z brzuszka i płucka nie zadziałały mu, jak trzeba, powietrze źle łapał. Leżał pod respiratorem, teraz już nie, ale obserwują go jeszcze. Chodzę do niego na karmienia cycem. Ciężko mi gdy on sam tam zostaje. Mam nadzieję, że już niedługo mi go dadzą. Dzięki za pamięć! Buziaki dla mamuś z BB."

Pati cieszę się, że dostaliście nowe leki, wierzę, że tym razem pomogą i obejdzie się bez przepychania.

Dzień doberek mamuśki!!

Kurcze Pati robisz mi ochotę na kawkę, ale już nie piję kilka dni więc jeszcze przeboleje jakoś:baffled:
Pati super ze obylo sie bez zabiegu, na pewno sie wyleczy do 2 tygodni :)
dzięki dziewczyny,ja tez mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej:tak:;-):-)
ELBRA...walnij sobie kawkę ricore z mleczkiem, a co tam:cool2:

ja się jakos zebrać do wyjścia nie mogę
mały dopiero zasnął
od 10 bacznie się przygladał karuzelce:-D
ja nic nie posprzątałam i siedzę przy kompie :-p
mąż już 3 razy dzwonił czy jadę:dry::dry::dry::angry:
nie no muszę się zacząć szykować :sorry2:

larvuniu...ściskam Cię mocno i Marcelka też:tak::tak::tak::-)

Nio...to ja juz po wizycie :-) jeszcze przed wyjsciem jednak udalo mi sie zrobic cos niecos do 'sloiczka' wiec nie bylo zle :-p chociaz jak dla mnie to wygladalo jak woda, ale polozna nic nie mowila :zawstydzona/y: :-D moja dzidzia juz definitywnie jest glowka w dol i dzieki Bogu, bo strasznie sie tego balam ze moze nie byc, ale brzusio za bardzo mi sie jeszcze nie obnizyl :-( wiec na dniach na pewno nie urodze. Chcialabym w nastepnym tyg, bo wlasnie sie dowiedzialam ze moja polozna bedzie miec dyzur w szpitalu, wiec trzymajcie kciuki....plissssssss chociaz nie sadze abym miala az takie szczescie :cool2:

a wlasnie mam pytanko do mamc ktore juz tula swoje malenstwa, czy wam wszystkim sie obnizyl brzuszek przed porodem, czy to nie jest regula???:confused:

witajcie mamusie, ehh ciagle nie mam czasu poczytac wszystkiego co u was:zawstydzona/y:
juz dochodze do siebie tylko chyba za bardzo sie przesilam- chce miec porzadek:-( i zaczelam mocno krwawic, jak nie przejdzie jade do szpitala. jutro ma przyjsc polozna zdjac szwy.
wisienka mi sie obnizyl ale zauwazylam to mniej wiecej tydzien przed porodem a dzien przed to juz wogule byl nisko -najlepiej zrob sobie zdjecia i obserwuj tak najlepiej widac:tak:

Witajcie Kochane:-)

OGROMNIASTE GRATULACJE DLA KOLEJNYCH ROZDWOJONYCH MAMUś I ICH PRZESłODKICH DZIECIACZKóW!!!

U nas trudne dni, Blanka cały dzień chce być na rękach, a w nocy ni śpi. jestem wykończona, no cóż takie są uroki macierzyństwa. Bardo szybko rośnie- przez 3 tyg przybrała 1kg!

Wisienko
pytasz o obniżenie brzucha. Ja u siebie tego nie zauważyłam, może dlatego że Blanusia główkę na dole miał już w 28tyg i miałam zagrożenie porodem przedwczesnym.W sumie to nie czułam żadnych oznak że sie zaczyna poród.

Przepraszam za błędy ale pisze z Blanka na ręce.
Buziaczki!!!

jagoda to kiepsko ze mala ciagle placze. aFIMarysia ma dopiero tydzien a tez juz potrafi placzem wymuszac bujanie na rekach albo spanie przy cycu, tez jestem wykonczona:-( do tego mam uraz zeby zostac z nia sama- po tym co dzialo sie w szpitalu- opisalam w opisie porodu:-(

reklama
Witam dziewczyny:-),Przeprtaszam,ze wsa zaniedbalam,ale maz mi nie pozwala za dlugo przesiadywac przed kompem bo mam prikaz lezenia przez 2 tyg.i nie moge sie przesilac,okropnosc:baffled:!!!!!

Widze ,ze kolejne mamy sie rozdwoily Ogromne gratulacje dla
Malinos,Ladiny,Szalonej_Izki,Larvuni (w koncu sie doczekalas,szkoda,ze maluszek mial male problemy:-() i dla Lilki.
Nie bardzo mam czas zeby wszystko nadrobic bo w domu meska reka nie zrobiw szystkiego tak jak bym chciala.Ale pomaga mi dzielnie we wszystkim nawet do garow nie musze zagladac:-):-D.Jedyne co musialam nastawic pranie bo to juz wyzsza szkola jazdy,jasne i biale to to samo nie widac roznicy:nerd:,nawet nie mam sil mu tlumaczyc o co w tym wszystkim chodzi.

Pati mam nadzieje,ze wszystko z synkiem bedzie dobrze:tak:;-),trzymam kciuki.

Acha mam pytanko czy jak noworodek przesypia ok.5-6godzin w nocy to jest normalne???????Bo Wero nie przesypiala calej nocy do 6 miesiaca,wiec nie wiem co o tym myslec.A karmie go tylko cycem i ne dopajam butelka,je co ok.2-3 godziny a wieczorem cmoka cyca ok 30 min i spi od 12-5 lub 6 rano.

Pozdrawam was mocno i trzymam kciuki za reszta mam w 2paku:-):-D.

Do góry