reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Anulka i Larvunia z seksem u nas w pierwszej ciąży było kiepsko, mąż nie miał ochoty a ja chodziłam niedopieszczona, teraz jest na odwrót, to mąż mnie napada a ja sie łaskawie zgadzam. Seks jest dozwolony, ani orgazm ani wibracje nie zaszkodzą dzidzi jeśli ciąża przebiega prawidłowo.

reklama
Ja co do sexu na poczatku mialam wielkie obawy, a pozniej sprobowalam i nie odpuszcze, odczuwam duzo wieksza przyjemnosc jak jestem w ciazy :) Tylko mam tak, ze gdy mam ochote to moge cala noc nie spac :-D a jesli nie mam ochoty, to nikt mnie do tego nie namowi, ani nie zacheci :)
W sumie mysle ze jesli ciaza nie jest zagrozona i jesli gin nie zabronil kategorycznie sexu, to mozna sobie pouzywac, bo pozniej nie wiem kiedy sie bedzie dalo:)

W ciazy z Maciusiem po seksie dostałam ostrego krwawienia i potem w szpitalu tez wiec sobie odpuscilismy bo po co ryzykowac a teraz zaczoł sie juz drugi trymestr wiec jestem dobrej mysli wiec powoli bedziemy prubowac...ale wiecie troche sie boje...niby ta ciaza jest spokojniejsza ale jednak

czesc :-)
dzis czuje sie ciutke lepiej

co do sexu to z Mili wariowałam od poczatku do konca :-D :cool2:
teraz.....nie mam jak :eek: :-p mezula brak hehehee i jakos przyzwyczaiłam sie do celibaciku
zobaczymy jak bedzie pozniej :-p

dziewczyny co wy za głupoty piszecie ze dziecku zaszkodzicie heheee:-) ;-)
natura jest madra
tylko sex zabroniony jak cos jest nie tak
korzystajcie dopoki mozna:-)
zapytajcie lekarza;-)
zreszta...jakbyscie nie mogły to lekarz byw am powiedzial

a w zaawansowanej ciazy gdy kobieta przezywa orgazm dziecko to ''buja'' i mu sie podoba :-D :tak:

Kajunia dzieki za informacje... u Ciebie moze ciaza troszke szybciej daje wizualne efekty:-) ...w koncu bedziesz mama dwoch maluszkow:-)
hmmm, zobaczymy jak dalej bedzie... poki co przybylo mi od 20 dkg do max. 1 kg...

Dziewczyny, mam takie niedyskretne pytanko... jak to u Was z seksem...? ...bo czytalam, ze gdy wszystko jest oki to mozna... ...ale zastanawiamy sie z mezem czy takie szalenstwa nie szkodza dzidzi... i czy ona jakos to czuje... hmmm? ...?

anulka - nie ma sprawy :tak: :-) :tak: jeszcze przytyjesz i to sporo :-p

jeżeli chodzi o seks, to ja podobnie jak Anitt mam teraz większą ochotę na seks :-p mężuś jest delikatny, a seks przypomina bardziej niuchanie :-D ;-) :-D mężuś tylko powtarza ... oby do porodu a wtedy mi pokaże :eek: :-D ;-)
na początku miałam duże obawy co do seksu ... czy wolno itp. ale póki co jest miło i przyjemnie więc na razie nie będziemy z tego rezygnować :cool2:

dziewczyny a teraz ja mam pytanko .... czy czujecie już ruchy :confused: :confused: :confused:
powiem Wam szczerze że od tygodnia czy nawet dwóch czujemy z mężem jakby ruchy naszych maluchów :tak: tzn. nie kopnięcia - bardziej nazwałabym to jakby przelewająca się woda :tak: czuć to ręką w okolicy pępka :eek: a serduszka są też wyczuwalne gołą ręką :-)
cudowne uczucie :tak: :tak: :tak:

Kajunia zazdroszcze ruchow:happy:
ale ty szczuplutka jestes i w ddatku dwojka dzieciaczkow to calkiem mozliwe ze juz czujesz
ja czasami tez mam takie wrazenie
Milenke poczułam w 16tc....wiec kto wie....

to takie uczucie porownywalne do motylkow w brzuchu :-)

Kajunia zazdroszcze ruchow:happy:
ale ty szczuplutka jestes i w ddatku dwojka dzieciaczkow to calkiem mozliwe ze juz czujesz
to takie uczucie porownywalne do motylkow w brzuchu :-)

Lilka - to prawda .... przepiękne uczucie :tak:dokładne porównanie motylki SUPER odlot :-D naprawdę przyjemne :-)
też mi tak tłumaczą, że byłam szczupła no i to są zawsze bliźniaki :tak: no ale ja jak to ja :-D niedowiarek :-p

Kajunia to napewno TO :-) ;-) :tak:

dziewczyny a macie przeczucia co wam rosnie w brzuszku???
bo ja czuje ze to Maksiu choc maz mowi ze skad ta pewnosc moze Natalka ?? (skad mu ta Natalka hehehee-Milenka miala byc Natalia ;-) )

reklama
Lilka - przeczuć na razie nie mam :baffled: chociaż .... jakoś tak przypuszczam , ze to będą chłopcy :-p chociaż jeżeli mogabym wybierać to wybrałabym parkę :-p zawsze chciałam mieć dziewczynkę :-D

i cieszę się, że TO już TO

Do góry