reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

Dzień dobry mamom.

Ja dziś na obiedzie miałam teściów i szwagierkę - siostrę Damiana. Trochę się narobiłam, ale kochany mąż dużo mi pomógł. A mama przyniosła pyszne ciacho, sernik i piernik.

Nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje, ale rano po śniadaniu, jak jestem poza domem to jakoś mi słabo. Wczoraj byliśmy z mężem na rynku po warzywa i myślałam, że tam padnę. Musiałam zdjąć bluzę i siedzieć. Podobnie było tydzień temu. A dziś nie dałam rady wytrzymać w kościele i w trakcie mszy musieliśmy iść do domu, żebym mogła sie położyć :-(
jolie ja tez tak juz czesto mam, niestety uroki koncowki ciazy:blink:

agar witaj i pisz czesciej:tak::blink:

pati hehe cos mi sie wydaje ze bedziesz nastepna:-)

larvunia trzymaj sie kochana, myslimy o tobie!:tak:

ja juz po pierwszym pranku. Dziewczyny uzywacie plynu do prania do ubranek dla maluszkow? bo ja wypralam tylko w proszku zeby jak najmniej chemii bylo ale ubranka sa szorstkie-nie ma to jak po plynie:confused2: ale w koncu nie wiem czy mozna uzyc plynu czy nie:zawstydzona/y: aha i wypralam w proszku wizir sensitiw-tez nie wiem czy dobrze ale slyszalam rozne opinie-jedni mowia zeby sprobowac w zwyklym proszku i jak sie nie bedzie nic dzialo to zostac przy nim a inni mowia ze tylko specjalne proszki dla dzieci:zawstydzona/y:

reklama
ubranka beda miekkie jak je wyprasujesz ;-)
ja pralam w jelpie albo w loveli od poczatku plus dwa plukania
ale widzialam ze sa plyny zmiekczajace jelpe chyba
jednak dla takich maluchow moze warto poczekac i tylko wyprasowac

czesc mamusie
widze ze dzis nie zaduzo sie dzialo
u mnie wszystko ok oprocz bol w dolnych partiach ktore sa tylko nie przyjemne ale do wystrzymania
dzisiaj po 5 godz spacerku troche mi brzuszek stwardnial ale moj generalnie nie jest nigdy za miekki ............
trzymajcie sie i do jutra

co do uczulen
moj maly byl caly w kropki czerwone jak raz pranie bylo wyplukane tylko raz jak zapomnialam hehe
i chyba z tego co pamietam bardziej mu podchodzila lovela niz jelp

dziewczyny kupcie sobie tez nadmanganian potasu ( kalium) do kapieli
w razie takich wlasnie alarmowych wysypek super dziala na tekie maluchy dodane do kapieli- szczypta doslownie
a takie maluchy czesto gesto cos maja :-)

ja dzisiaj wybralam sie na zakupowe szalenstwa ;-) w koncu
kupilam pieluchy, oilatum, dla siebie majtasy jednorazowe, oslonki aventu ( super sprawa swoja droga, u mnie maly jakos nie kumal jak ssac a z tym poszlo od razu i wkladki
no i jakies rzeczy dla malego

w sumie musze kupic jeszcze jakies 2 nowe reczniczki i fajny kocyk-pled,
ciuszkow mam dosc a jak mi sie cos bardzo spodoba to ew kupie :tak:

ile kupilyscie pieluch?

Co do prania to ja tez pralam w Dzidziusiu (w plynie) i dwa plukania:tak::tak::tak:

Pieluszek ma 9 z tetry, 1 z kolorowej flanelki i poki co paczke (44 szt) Pampersow... a na ile styknie to sie okaze:-D:-D

Pati, daj znac jak u lekarza, hmmm, a moze stalo sie jak chcialas i juz zostalas,i lada dzien wrocisz z Marcelkiem...??:tak::tak:

Larvuniu, ciesze sie, ze masz dostep do internetu, pisz jak tylko mozesz:tak::tak::tak: i trzymaj sie :-):-):-)

Jolie, ja tez od jakiegos miesiaca jestem bardzo oslabiona - takze to chyba norma... pisalam juz kiedys, ze tu i tam zaslablam, mezus szukal krzesla bym mogla klapnac... i w ogole juz coraz gorzej... Moja pani ginekolog nawet sama w piatek stwierdzila, ze to juz koniec dobrego samopoczucia...:-:)-:)-(

Jolie, poza tym, to dzis na gieldzie kupowalam kilka rzeczy dla maluszka i dziewczyna sprzedajca zapytala gdzie bede rodzic i takie tam... rozwinela sie pogawedka. Dziewczyna pytala czy bede miec porod prywatny z polozna, no i pytala z jaka - ja ze z p.Kalwinska... No i dowiedzialam sie, ze ona z nia urodzila 2 synkow (5 lat i 16 m-cy) i mowila, ze suuuuper, ze bede bardzo zadowolona i ze to ekstra polozna... a takie slowa sa przydatne;-);-);-) Takze mysle, ze dobrze wybralysmy...:tak::tak::tak:

reklama
co do uczulen
moj maly byl caly w kropki czerwone jak raz pranie bylo wyplukane tylko raz jak zapomnialam hehe
i chyba z tego co pamietam bardziej mu podchodzila lovela niz jelp

dziewczyny kupcie sobie tez nadmanganian potasu ( kalium) do kapieli
w razie takich wlasnie alarmowych wysypek super dziala na tekie maluchy dodane do kapieli- szczypta doslownie
a takie maluchy czesto gesto cos maja :-)

ja dzisiaj wybralam sie na zakupowe szalenstwa ;-) w koncu
kupilam pieluchy, oilatum, dla siebie majtasy jednorazowe, oslonki aventu ( super sprawa swoja droga, u mnie maly jakos nie kumal jak ssac a z tym poszlo od razu i wkladki
no i jakies rzeczy dla malego

w sumie musze kupic jeszcze jakies 2 nowe reczniczki i fajny kocyk-pled,
ciuszkow mam dosc a jak mi sie cos bardzo spodoba to ew kupie :tak:

ile kupilyscie pieluch?

ja narazie 10tetrowych ale dokupie jeszcze z 20:-p no i dwa opakowania najmniejszych pampersow, reszta wyjdzie w praniu;-)

sugar a jak dziala te kalium? odkazajaco?

qcze mam nadzieje ze dzidzi nic nie bedzie po zwyklym proszku +2plukania
hmmm moze te ciuszki na szpital wypiore jednak w loveli

Do góry