reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Misia, u mnie dzis makaron z gulaszem z wolowiny i do tego salatka szwedzka (ze sloika:-p) ...czekam na mezusia i zaraz wstawiam wode na makaron - gulasz gotowy;-);-);-)

Tez zastanawiam sie co tam u Kajuni i jej chlopakow:tak::tak::tak:

reklama
Mi kiedys przeszlo przez mysl ze moj maly moze byc rudy, ale to raczej niemozliwe, wiec szybko to odrzucilam. Za to teraz mnie wzielo na znamiona :| Tzn boje sie ze maly bedzie mial np. myszke gdzies na ciele, a szczegolnie na buzi, albo jakies wykwity czy cos tam :/ Cholera.

Mi kiedys przeszlo przez mysl ze moj maly moze byc rudy, ale to raczej niemozliwe, wiec szybko to odrzucilam. Za to teraz mnie wzielo na znamiona :| Tzn boje sie ze maly bedzie mial np. myszke gdzies na ciele, a szczegolnie na buzi, albo jakies wykwity czy cos tam :/ Cholera.

Milenka ma znamie
nic strasznego, jest to przebarwienie na wewn.stronie ramienia
skóra jest lekko ciemniejsza,wyglada to jak plama

a myszka to owłosienie tak??:-p:confused::cool2:

Lilka znamionka w malo widocznych miejscach, lub przebarwienia to nic strasznego, ale ja mam schizy o takich wielkich, czarnych i owlosionych miejscach, a szczegolnie wlasnie na twarzy! Nieraz sie widzi dzieciaczki z jakimis naroslami na ciele lub cos :( Boje sie tego.

Misia u mnie na obiad dzisiaj zupa kalafiorowa krem :-)
(..)własnei piszcie co macie na obiad bo mi ostatnio inspiracji brakuje (zjadłabym sobie za to zakazanego tatara :cool2: )
poproszę o umieszczenie przepisu na zupke krem(mniam,mniam)
ja jadłam u mamy tatara parę razy, nawet nie wiedziałąm że nie można:sorry:

Witam mamuski!!!!

Tak czytam, ze wy macie schizy zwiazane z porodem a ja jakas glupia jestem bo boje sie zeby Colinek nie urodzil sie rudy!!! Nie wiem skad mi sie to wzielo, bo przeciez nawet gdyyyb to bede go tak samo mocno kochac, ale siedzi mi to w glowie i koniec! Tutaj jest tyle rudych dzieci, ze gdzie sie nie obejrze to jakies zobacze! Przeciez kolor wlosow to male piwo ale ja chyba mam tak dlatego ze wiem iz dzieci z czerwonymi wloskami nie maja zbyt lekko w zyciu!!!
Poprostu odbija mi chyba ale zwale to na hormony!!!!

ja też nieraz o tym myślałam
z Samim w ciąży tez mi to głowę zawracało:cool:

opowiem Wam co mi się dzisiaj przydarzyło:happy::dull::sorry:
w życiu bym się nie spodziewała takiej swojej reakcji........ no cóż CIĄZA
otóz
przed południem prosiłam ze sto razy męża żeby zszedł do piwnicy po kosz wiklinowy-łóżeczko dla naszego synka:rofl2:
to łóżeczko jest jeszcze po mnie,póżniej wkleję fotki:-D
(mój tatulek pojechał po nie aż do Niemiec jak się dowiedział że się córeczka urodziła...ale to już inna historia)
a mąż ciągle zaraz,zaraz.....
w koncu tak zaczęłam beczeć że on i Samuel kompletnie zwarjowali
nie wiedzieli co sie stało czy cos mnie boli czy co mi sie stalo:szok::szok::szok::szok:
ja sama nie wiem co mi sie stało
ryczałam chyba z pol godziny
juz dawno łóżeczko przyniesione a ja ciągle ryczałam:happy2::rofl2::cool:
boszzzze
ale sie chłopaki zmartwili
Sławek chcąc chyba ukoić mój nastrój zaprosił mnie na obiad do restauracji:rofl2::rofl2::rofl2:
pózniej byliśmy na spacerku
niedawno wróciliśmy i narazie jest gitara,ale kto wie co mi jeszcze dzisiaj odwali:ninja2::ninja::ninja2::ninja:

Pati przepisik wkleje,jakbym zapomniała to mi przypomnij;-) bo zaraz ide pod prysznic i jakas padnieta jestem wiec chyba spac pojde...

a z tym tatarem to nie wolno bo to surowe mieso i jajko...i zeby nie ryzykowac to lekarze odradzaja

no i spokojnie kobietki ;-) nie plakac hihiiii z byle powodu

wiecie co? reka mi dretwieje i boli...przez to pol nocy nie spałam
jak dobrze ze to juz koncowka bo przerabane normalnie...bol niesamowity:-(

Dziewczyny...

powiedzcie co to jest... od wczoraj boli mnie mocno w pachwinach... dzis juz nie wyrabiam, kazdy krok boli, a do tego doszedl bol od papka w dol, ale taki bol jakby mi bylo za ciezko, a nie bol brzucha no i brzuch twardy, maluch sie rozpycha, jakby sie nie miescil... a teraz jeszcze boli mnie w srodku - nie wiem czy w lonie czy gdzie, ale jakby ktos gmeral mi nozem... kluje i kluje... to normalne?? moze szyjka mi sie otwiera...??:szok::szok::szok: ja nie wiem co mam myslec...
ja mam tak samo Anulka, lekarz kazal mi sie oszczedzac i brac nospe ale szyjka jest daleko wiec jest ok

A co do mych boli, to wstalam wlasciwie 40 minut temu, noc minela jak zwykla - wstawanie na siusiu co 45 minut - i przy okazji pic... odwracanie sie na boki lezac jest bolesne, brzuch napina sie i boli, ale to tez chyba norma, w koncu brzdac rosnie... nie wiem..:sorry2::sorry2::sorry2:.

zastanawia mnie jeszcze wydzielina z pochwy... normalniecala ciaze mialam duuuzo sluzu, jak podczas owulacji... a teraz mam chwile, ze "cosik" leci ze mnie jakby ktos wylal mi na majtki 2 lyzki bialawego, troszke lepkiego plynu, i tak sie zdarza 5 razy dziennie... :baffled::baffled::baffled:
tez tak mam:tak:to chyba normalne
Cześć Kochane!

Ja was ciągle podczytuję, ale nic nie piszę bo prawie cały czas leżę. Ciągle od kilku dni twardnieje mi brzuch. Czasami jest to co 10 min czasem co 15, czasem co pól godz. nie wiem czy to normalne i zastanawiam sie czy nie podjechac na ktg. Blanusia bardzo mało sie rusza...
trzymaj sie Jagoda i odpoczywaj :tak:
Witajcie !
wiecie co, mam teraz non stop schizo że mi wody odejdą :zawstydzona/y::eek:
Misia no co ty,nie strasz;-)
Tak czytam, ze wy macie schizy zwiazane z porodem a ja jakas glupia jestem bo boje sie zeby Colinek nie urodzil sie rudy!!! Nie wiem skad mi sie to wzielo, bo przeciez nawet gdyyyb to bede go tak samo mocno kochac, ale siedzi mi to w glowie i koniec! Tutaj jest tyle rudych dzieci, ze gdzie sie nie obejrze to jakies zobacze! Przeciez kolor wlosow to male piwo ale ja chyba mam tak dlatego ze wiem iz dzieci z czerwonymi wloskami nie maja zbyt lekko w zyciu!!!
Poprostu odbija mi chyba ale zwale to na hormony!!!!
hehehe ja tez mam podobne schizy , oj nawet nie bede pisac jakie:zawstydzona/y:bo az strach sie bac;-)

mirka kuruj sie:tak:
anineczka jak tam ruchy dzidzi?

dziewczyny widze ze tez czasem macie napady placzu:-p to chyba dla naszego cudownego stanu typowe:-p ja ostatnio smialam sie i plakalam jednoczesnie:rofl2: "no i wez czlowieku zrozum ciezarna-tak zle i tak niedobrze"-slowa mojego meza:-)

reklama
Ja pytalam w ZUSie i tak mi powiedziano... no i w sumie biorac to do glebszej analizy to trudno by miec wychowawczy i prowadzic firme...:sorry2::sorry2: ...i tak ucieszylam sie, ze moge podczas macierzynskiego prowadzic dzialalnosc - tyle, ze trzeba oplacac skladke zdrowotna (to co dadza za macierzynskim chyba nawet nie styknie na skladke zdrowotna...)
Tak Anulka,tyle ze ja jestem jeszcze dodatkowo zatrudniona i teraz aktualnie jestem na L4,od czerwca a w sierpniu otowrzyłam swoją działanośc.kurcze juz sama nie wiem,do tego jestem rencistką :rofl2::happy2::rofl2:zakręcone.

co u Was dzisiaj na obiad :confused::-)
U mnie cycki kurze,ziemniaki,sałatka własnej roboty(pomidor,ogórek,cebulka-zalane śmietaną)i grzybki w occie własnej roboty.:-p

(zjadłabym sobie za to zakazanego tatara :cool2: )
Boże Lilka nic nie mów o tatarze bo ja to chyba jak urodze to 1kg zjem na raz hehe:tak::tak::tak::tak:

dziewczyny widze ze tez czasem macie napady placzu:-p to chyba dla naszego cudownego stanu typowe:-p ja ostatnio smialam sie i plakalam jednoczesnie:rofl2: "no i wez czlowieku zrozum ciezarna-tak zle i tak niedobrze"-slowa mojego meza:-)

Kathhe ja miałam tak samo płacz i śmiech na przemian albo jednocześnie hehe to wszystko sprawa naszych hormonów.Ale jest sie pozniej z czego śmiać i opowiadać....:-)

Ja byłam w firmie juz po utarg bo pozniej nie bedzie mi sie juz chcialo,poza tym poszłam kupiłam sobie owoce i chipsy bo szykuje sie na film na TVN :cool:i wieczorowe obrzarstwo.Dziś niestety spedze samotną noc,bo taty nie bedzie ale co tam dam radę.:nerd:

Do góry