reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

reklama
Dzień dobry:-)

Ja z trochę spóźnioną relacją z usg. A więc: dziecko położone było źle żeby je popodglądać:-(, mam tylko jedno ujęcie buźki i to jeszcze ciągle z całą rączką w buzi:-D Lekarz potwierdził na 100% płeć, będzie na pewno Blanusia:tak: Widać było jeszcze ładnie część narządów wewnętrznych-wszystko ok. Trochę martwi mnie jedynie waga małej-1770g-lekarz powiedział ze to troszke ponizej normy:szok: Teraz mam wyrzuty sumienia ze coś źle robie, źle jem...

Aaa i jeszcze co do daty porodu, lekarz zdziwił sie kto mi wyliczył 4 listopad...Powiedział ze na 100% 25 październik a lekarka wczesniej musiala sie pomylic. Wlasciwie w szpitalu tez mi wpierali ze 25 października jest moj teramin. Sama juz nie wiem. Wynikalo by ze jestem juz w 32 tyg, tylko dlaczego dziecko takie malutkie:szok::sorry2:

Idę na śniadanko...

Hej dziewczyny
Larvunia pieluchy mnie sie wydaje ze przede wszystkim trzeba wyprać,poniewaz z pieluszką dzidzia bedzie miała bezpośredni kontakt np. bedziesz przecierać jej bużke albo szeroko pieluchować wiec ja doradzam zeby wyprać
Jagoda
Kurcze to sie termin porodu zmienił,chyba powinnas sie cieszyć chociaz sama juz nie wiem,a z ta wagą to co lekarz powiedział ze jaka powinna być prawidłowa jaką ma dzidzia niedwagę?
A może palisz papierosy i dzidzia ma niższa wagę?

Ja zaraz uciekam na obiadek do babci (pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniaczkami i suróweczką na deserek napewno jakaś galaretka albo ciacho hehe)
Pozniej was odwiedze buzka

hmm.. dziewczyny a nowe pieluchy tetrowe tez prac?? :eek: (moze i glupie pytania zadaje, ale nie mam pojecia)

prac :tak:

czesc babeczki
my nie długo jedziemy nad fiord
tym razem moja siostra z rodzinka chca tam pojechac bo im zdjecia sie podobały....a ja nie mam totalnie siły i ochoty na jakiekolwiek wycieczki
ledwo spałam,potem Mili plakała i poszłam w nocy po nia,wiec juz nie wygodnie mi sie spało....ech :sick:

Jagoda super ze etrmin do przodu sie posunął :-)
a waga?? no coz...moze nadgoni ?? teraz nasze dzieciaczki zaczynaja gromadzic tkanke tluszczowa wiec kto wie??

Women nie palę i nigdy nie paliłam..:no: Ale wczoraj gadałam z teściową i okazało sie ze mój mąż urodził się malutki, czego wcześniej nie wiedziałam. ważył 2700, czyli pewnie córeczka podała sie na tatusia.
Zastanawia mnie tylko to ze przy ostatnim usg mała była o 1/3 większa od normy więc dlaczego teraz jest taka malutka:sorry2: Zapytam mojej gin za tydzień...

Lilka oj chętnie wybrałabym sie za ciebie nad fiord, przepięknie tam jest sądząc po twoich zdjęciach:tak:

Sabinko zdawaj relacje jak było na weselisku:-D

reklama
hello! :-D

hmm.. dziewczyny a nowe pieluchy tetrowe tez prac?? :eek: (moze i glupie pytania zadaje, ale nie mam pojecia)

o mamo, larvuniu pierz wszystko!!!!!!!!!!!!! oprócz pampersów :happy2:

Jagoda ale Cię nastraszył ten lekarz :shocked2: co za bzdura, że dziecko jest małe? :eek:
weź sobie luknij jak orientacyjnie powinno ważyc dziecko nawet w 32 tygodniu!
www.maluchy.pl :: ci��a - tydzie� po tygodniu - tydzie� 32
cytat ze strony pampersa:
32 TYDZIEN:
Rosnę zdrowo.
Dziecko waży teraz pomiędzy 1600 a 1800 gram i mierzy około 43-46 cm z wyciągniętymi nóżkami.
żaden sprzęt usg nie jest na tyle wiarygodny żeby tak lekko zmieniać termin i szacować wagę z dokładnością co do joty. To jest tylko orientacyjne. Zauważ że te pomiary mają zawsze podane w nawiasie że jest to przybliżona data porodu z dokładnością do +/-2 tygodni! Mi też ciągle wychodzi wg usg data na paźdzernik, ale to jest po prostu niemożliwe bo musiałabym mieć owulację w czasie miesiączki :tak:
Nie martw się, na pewno wszystko jest w porządku. Mój Wiki też miał być malutki wg usg a wszystkim kopary opadły jak ponad 4 kilo ważył :tak:
Kiedy miałaś ostatnią @?

u mnie jest zaraz grill, nie mam w ogóle na niego ochoty, Wiktor od rana wyje, wierzga, Kubę ugryzł do krwi i mam ochotę podać własnemu dziecku "chińską narkozę" :zawstydzona/y:, właśnie go usypiamy... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bez smoczka, bo go właśnie przegryzł :baffled: więc już mu nie kupujemy smoczków :wściekła/y: sam tego chciał...
Ja chyba zacznę łykać nerwosol albo coś innego na uspokojenie bo albo mnie szlag trafi albo go zamorduję... :crazy:

Do góry