reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

ojej ciezko porusza mi sie po forum,cos sie ciagle zawiesza:sorry2:

Celinka bardzo ladne imie:tak:

Women mi pomaga tylko gorace mleko z miodem i herbata malinowa z cytryna

larvunia kredytem sie nie przejmuj bo sa inne banki i na pewno w koncu sie uda. A jak tam twoje cukry?wszystko w normie?

reklama
dzien dobry ladina:-p

ehh a ja dzis caly dzien z przyrzadem Holtera umocowanym na klatce piersiowej mam chodzic:sorry2: mam jakies nierowne bicie serca i podlaczyli mi to zeby sprawdzic dokladniej. A malenstwo wystawilo chyba stope albo raczke bo takie malenkie cus mi wystaje z boku brzuszka:happy2:kocham ta mala kruszyne!!!:rofl2:

Mirka spytaj lekarza, ale moim zdaniem nie... :no:

Kathhe hehe ja się aż czasem wkurzam na te "czułki" które co rusz wystają z innego boku... :sorry2:

Idę robic łazanki!:-p

misia ja tez sie czasem wqrzam ale to ejst takie kochane ze wszystko wybacze:-p ostatnio miala czkawke to mi jej szkoda bylo bo jakby pod prad ja ktos podlaczyl tak sie ruszala biedna,ehhhhh juz sie nie moge doczekac!!!juz chcialabym ja miec w ramionach

Dzis w koncu kupilam wkladki laktacyjne bo siara mi ciagle wycieka i brudzi bluzki i staniki:sorry2::zawstydzona/y: wy tez tak macie??

Becikowe - wypłacane z zasiłkiem rodzinnym
Od 1 stycznia br. w Wydziale Świadczeń Społecznych Urzędu Miasta wypłacane jest becikowe, przyznane przez Sejm matkom, w rodzinach których dochód na jednego członka nie przekracza 504 zł netto. �Becikowe� w wysokości 500 zł wypłacane jest razem z dodatkiem do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka, wynoszącym również 500 zł.
Drugie sejmowe becikowe dla wszystkich matek - niezależnie od dochodów rodziny - wysokości 1000 zł wypłacane będzie od momentu wejścia w życie znowelizowanej ustawy (Dz. U. z 2006 r. nr 12, poz. 67), tj od. 9 lutego br. Trzeba spełnić tylko jeden warunek - kobiety, które zostały matkami po 8 listopada 2005 roku powinny jak najszybciej powiadomić o tym swoją gminę (w Bydgoszczy - Wydział Świadczeń Społecznych), a wniosek o wypłatę złożyć w ciągu trzech miesięcy od narodzin dziecka. Zgodnie z przepisami, wniosek spóźniony o jeden dzień nie będzie rozpatrywany.
Jeśli Rada Miasta przyjmie w uchwale propozycję prezydenta Konstantego Dombrowicza wypłacania "becikowego miejskiego", to do wymienionych świadczeń dojdzie jeszcze gminne - wysokości 1000 zł, pod warunkiem, że w rodzinie nowonarodzonego dziecka dochód na jednego członka nie przekracza kwoty 1000 zł.

u nas dostaje sie 3 tys zł
1000-od prezydenta
1000-za urodzenie
1000-za rodowitą bydgoszczankę,minimum 10 lat zameldowania

Dzien doberek!
Ku mojemu zdziwieniy tylko dwa razy wstawalam w nocy:szok::-D:-)pospalam jak juz dawno nie.Niestety pobudka byla szybko bo juz o 07.00 rano!Obudzily mnie male szkraby,tak mnie skopaly ze juz oka nie zmruzylam chociaz pogoda idealna do spania.
Women
Mi zwykle pomaga goraca herbatka z duza iloscia cytryny.Leki owszem mozna przyjmowac-homeopatyczne ale radzilabym udac sie do lekarza.Meczylam sie z przeziebieniem w pierwszej ciazy,kupilam w aptece homeopatyczne cos tam i guzik pomoglo.Poszlam do lekarza,wypisal recepte i w dwa dni bylam zdrowa jak ryba.
Misia
lazanki?Pysznosci!Juz wieki nie robilam.A ty narobilas mi smaka i tez sobie zrobie!
Ladina,Kajunia
Co tak cieniutko?Tylko dzien dobry?Jak samopoczucie?
Larvunia
Glowa do gory!Nie ten bank to inny!Przeciez jest tych instytucji mnostwo!Nie zalamuj sie tylko dzialaj!Trzymam kciuki!

Zapchany nos jest nadal moja zmora i nic na to nie moge poradzic!Wkurza mnie to i tyle.

reklama
tak jak pisałam 1000zł becikowego za urodzenie dziecka,1000zł od prezydenta miasta dla kazdej rodowitej bydgoszczanki ktora jest zameldowana minimum 10 lat,a co do firmy jak pisałam wczesniej to juz tez wyjasniłam.A wiec liczy sie 2006 rok i budzet domowy nie moze przekraczac 504zł na osobe lub samotna matka i to jest trzeci 1000 od zapomogi wiec jestem spokojna,moge dalej planowac wydatki

Do góry