reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
a u mnie leje jak cholera a do tego chciałam jechać na wielkie zakupki no i wyjechałam pięknie autkime po czym autko zgasło i już nie zapaliło a najgorsze ze nie mam pojecia co mu!!!!!!!..........................!!!!!!!!!!!!!!!!! jasna cholera i już mam dzień zepsuty na maxa....wrrrrrrrrrr
Jordan superaśne imie:-) hehhe ale fakt Polska pod tym względem imion jest dziwna...nie tylko pod względem imion co prawda ale co to kogo obchodzi jakie imie kto chce:-)

Mam do was krotki epytanie???? Jak to jest z tymi imionami w polsce??? Przeciez jakby to bylo naprzyklad tureckie dziecko to co, turek musi nazwac swojego synka Jasiu a nie Tarkan naprzyklad???? Dlaczego w innych krajach nie ma problemu z imionami tylko w pl tak jest!????

z tego co wiem to jeśli jedno z rodziców jest innego pochodzenia to nie robią problemów z zarejestrowaniem niepolskiego imienia,a jeśli rodzice polscy wybiorą obcojęzyczne imię to zaczynają się schody...
głupizna to dla mnie kompletna
trochę to zamotanie napisałam ale wiadomo o co chodzi:sorry2:

To zeby nadac dziecku niepolskie imie to trzeba miec meza obcokrajowca????
Toz to totalny idiotyzm!!!!!! I Polska jest w Unii?????? Z takim podejsciem to daleko nie zajdziemy!!!!

To zeby nadac dziecku niepolskie imie to trzeba miec meza obcokrajowca????
Toz to totalny idiotyzm!!!!!! I Polska jest w Unii?????? Z takim podejsciem to daleko nie zajdziemy!!!!
no dokładnie..
kompletnie bez sensu:no:

u mnie słońce grzeje coraz bardziej:cool2:
chyba się w poniedziałek do mamy na działeczkę ulotnię
bo nie bardzo uśmiecha mi się siedzenie w domku w taki upał;-)
dzisiaj nudny dzień
czeka mnie ogromna ilość prasowania:eek:
teraz lecę obiadek przygotować,
bo właśnie moje dziecko domofonem dzwoniło z pytaniem kiedy obiad będzie:-p
dziś szef kuchni serwuje kurze schaby, ziemniaczki z koperkiem, suróweczkę z młodej kapustki i kompot czereśniowy:cool:

Hi
wlasnie zjadlam arbuza i zaraz pekne:szok:

Pati
Ty to chyba lubisz gotowac? A ja wrecz niecierpie:zawstydzona/y:, nigdy nie wiem co mam zrobic:eek: Dzisiaj zalozylam bunt i zjedlismy w restauracji;-) Bo juz mi sie nie dobrze robi o tego codziennego wymyslania menu:-p Moj maz przychodzi w trakcie pracy na obiad do domu, wiec musze cos zwykle upichcic.

A co do tych imion to moze glupie, a moze nie;-) W Polsce jest wymog, zeby imiona zenskie konczyly sie samogloska a. Powiem Wam, ze tutaj nieraz mam problem z ustaleniem czy chodzi o kobiete czy mezczyzne.
Jezeli chodzi o zapis imion tu jest totalna samowolka i juz powstaja takie dziwolagi:szok: No i wlasnie teraz trwa moda wynajdywanie super oryginalnych imion dla dzieci:tak: moja ginekolog byla zachwycona, ze nazwalismy corke Victoria, bo stwierdzila, ze w koncu jakies normalne imie ;-) Jak rodzilam urodzilo sie chyba z 11 dzieci i nie bylo , zadnego popularnego imienia wsrod nich:eek:

Marthusia
odnosnie wozka dla rodzenstwa, to mi sie wydaje, ze w Twoim przypadku bedzie to chyba niezbedny zakup. Jednak masz bardzo mala roznice miedzy dziewczynkami, nawet jesli Lenka zacznie wczesnie chodzic to i tak nie bedzie w stanie dotrzymac Ci kroku. Mysle, ze dziecko ok 2 latek dopiero moze zrezygnowac z wozka.

Witajcie Kochane!

U mnie już prawie koniec remontu, ostatnio nie miałam dostępu do komputera i myślałam ze zwariuje bo uzależniona jestem strasznie od BB:szok::laugh2:

Co do imion to podobają mi się niespotykane imiona. Smiać mi sie chce jak na ulicy ciągle słysze "Julka", jakby innych imion w Polsce nie było:szok: Julia to ładne imię, no ale bez przesady:-D Ja tez mam problem z moją Blanką, mało komu w mojej rodzinie podoba się ten pomysł, no może tylko mojej babci która miała 50 lat temu przyjaciółkę Blankę:-D Ale ja nie wyobrażam sobie innego imienia dla mojej córeczki!

reklama
Jagoda
mi sie bardzo podoba Blanka, moze bardziej Bianka;-)
A z tymi super popularnymi imionami to tez w sumie racja;-) Jakbym mieszkala w Polsce to tez bym nie nazwala corki tak jak nazwalam;-) bo Wiktorii tez zatrzesienie. Ale tutaj to calkowicie zapomniane imie;-)

mirka
ja tam czuje sie jak slonica;-)

Do góry