reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

ja badania na toxo jeszcze nie miałam :no:
teraz do 28tc muszę zrobić glukozę :-p ojjjj wynik będzie bardzo wysoki :sorry2: pszczółka ze mnie :-D

Taki masz apetyt na słodkie,ja musze powiedziec ze właśnie od kilku tyg mi zupełnie przeszło,ze słodyczami.Leżą a ja nawet nie mam ochoty.:no:tez nie dobrze bo cukier tez nie moze byc za niski prawda?

reklama
Women ja od początku ciąży jem słodycze :happy2: niestety :sorry2: a jeżeli chodzi o cukier to wolę żeby był niższy niż wysoki :-p parę dni przed badaniem zrobię sobie dietkę ze słodyczami :-D

no i dzisiaj mam wizytę u tego nowego gina :crazy: mam nadzieję, że wszystko jest wporządku :tak:

kajunia
to czekamy na relacje, jakie tym razem ma podejscie pan ginekolog;-)

a ja dzis ide w koncu do fryzjera , bo ostatni raz bylam w lutym:baffled:niezle sie zapuscilam:zawstydzona/y:;-)

Witam wszystkie forumowiczki ;) W końcu postanowiłam się przyłączyć. Mam na imię Ksenia i jestem w 26 tygodniu ciąży, termin porudu mam na 4-5 listopada ;) Będzie to moje pierwsze dziecko. Już wiemy, że będzie to chłopczyk.

Pozdrawiam wszystkich :-)

Zapraszamy na naszego bloga: Blog maleństwa Kseni i Janka

dzień dobry
women...cieszę sie razem z Tobą,
super wiadomości:-):-):-)

kajuniu...koniecznie zdaj relację z wizyty:tak::-)

a u mnie dzisiaj sprzątania ciąg dalszy
jest tyle roboty że nie wiadomo za co się złapać:no::-p:rofl2:
ale łazienka śliczna wyszła i pokój synków również:-)

Hej
Mialam dzis test z glukoza.
Ale fajnie.Dali mi pyszny pomaranczowy sok do wypicia.:tak:
Wynikow tutaj nie daja do reki tylko mowia,ze zadzwonia jak bedzie cos nie tak.
Do 10 dni od testu beda dzwonic albo nie.

Zupelnie niepotrzebnie sie balam,ze to takie niedobre,ale w Pl ponoc jest to niedobre :sorry2:

Dzis tez bylam na szalenstwach zakupowych dla maluszka.
Staralam sie kupowac ciuszki w uniwersalnych kolorach,ale mam tez kilka rzeczy niebieskie.
Powyciagalam tez ciuszki po starszym synku i mozna juz powiedziec,ze wszystko mam.Nooo wszystko w ciuszkach,bo jeszcze wozek mnie czeka i pewnie inne przyjemnosci.
A teraz ide ogarnac chatke.

Kajuniu bede myslami z Toba na wizycie u lekarza ;-)

Witajcie :-)
Dziękuję dziewczyny :-)Ja Wam też gratuluje maleństw:-) :-)
Moja siostra ma już 2 letnią córeczkę ,więc cieszę się, że i u mnie też będzie dziewczynka :-)
Mój mąż się śmieje :happy2:, że będzie tatusiem a nie ojcem;-):-) :-):-)

mirko.mkm ja mam już sporo ubranek :-)dla mojego maleństwa, jest tyle ślicznych rzeczy dla noworodków, że ciężko się im oprzeć ;-)od wczoraj zaczęliśmy rozglądać się za wózeczkiem :rofl2:a to dlatego, ze nie chcę sobie zostawiać wszystkiego na ostatnia chwilę;-)
Witam również "nowiutkie" (takie jak ja;-))czyli:
Ksenie, buk, mirkę.mkm i asiekz77:-):-):-) i Pozdrawiam Was serdecznie kobitki.

wróciłam :-)

Otóż Pan doktor był baaaardzo miły i uprzejmy :tak: pamiętał mnie ze szpitala i pamiętał moje maluchy :tak:
Założył mi u sibie kartę ciąży ... cały wywiad itp....:-p
Badanie ginekologiczne jak najbardziej OK (szyjka zamknięta i co najważniejsze nie skraca się :-))
USG dopochwowe szyjka = 3,2cm :tak: czyli jest bardzo dobrze :-)
USG brzuszne maluchy są równe, czyli nie ma zespołu podkradania :rofl2: i maluchy mają już prawie po kilogramie :szok: lekarz powiedział, że są bardzo duże :happy2:
Lekarz był tak miły, że pomógł mi się podnieść z kozetki bo nie mogłam wstać :sorry2: no i zaczęliśmy się śmiać :-D
Dostałam skierowanie na glukozę (mam ją zrobić w 28tc :eek:), leki i jakby nic się nie działo to kolejna wizyta 13.08. :-)

także jestem bardzo zadowolona :tak:

reklama
Witam:-):-)

Kajuniu super wiadomości... a maluchy faktycznie duze:-) czytalam w gazetce o ciazy, ze w 25 t.c. srednio maluch wazy 900g... ...a u Ciebie sa dwa :-):-)ladnie rosna

Women dobrze, ze wszystko dobrze, bardzo sie ciesze:-):-) no i gratulacje synka:-D:-D

Pati... u mnie tez sie dzieje:szok::szok: ...parkiet mielismy juz 4 razy lakierowany (mialo byc 3, ale cos ostatnim razem nie wyszlo jak powinno:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i poprawiali..., wiec poki co dalej jestesmy uziemieni na dole... bo podloga schnie:rofl2:) ale dzialamy na dole... lazienka - zmiana umywalki na taka razem z szafka... musimy wyrzucic komode z lazienki, coby bylo miejsce na przewijak z wanienka w lazience:-D... wiec szafka pod umywalka zastapi mi komode, a zajmie mniej miejsca:-D:-D

no i w kuchni wymieniamy zlewozmywak na moj wymarzony:-D:-D

ja troszke ukladam w szafkach, wczoraj posprzatalam w calych szafkach w kuchni... i tak powolusiu... do przodu:-D:-D

Do góry