reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Hej,
kajuniu ja codziennie zagladam, ale jakos nie mam weny do pisania:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
tez sie zastanawiam co u Motylinek, bo byla tego samego dnia na usg co ja, ale nic nie napisala do tej pory, mam nadzieje, ze u niej ok.

Ja przed ciaza mialam 49 kg przy wzroscie 164cm, no a dzis juz 60kg:szok:

Women
ale sie musisz cieszyc z tych wiadomosci:-),
kurcze takiego strachu Ci narobili a tu sie okazauje, ze wszystko ok. Naprawde chyba nigdy nie trzeba tracic nadziei...:tak:

reklama
Czołgiem!

Mam na imię Joasia i w listopadzie urodzę swoje pierwsze dziecko! Wciąż nie wiem chlopiec czy dziewczynka, bo bardzo ruchliwe i skutecznie unikało "oka" usg. :rofl2:
pozdrawiam wszystkie listopadowe :happy2:

Tak cieszę sie bardzo,choć czekam ostatecznie na echo serduszka.Jeszcze tylko 6 dni!
Misia sie chyba zasiedziała nad tym morzem?
Pati jak mieszkanko?
Ja czekam na babeczke z sanepidu ,bo przychodzi na kontrole czekawe co powie na temat lokalu który biore?

czesc dziewczyny , jak czesto mialysci robione badanie krwi na obecnosc toxoplazmozy tzn jak pierwszy byl negatywny
tu w austrii robia standardowo 1 w pierwszym trymestrze i 1 w drugim

ja mialam pierwszy test negatywny tzn ze nigdy nie przechodzilam toxoplazmozy to jest i dobrze i zle . mam w domu 2 koty i troche mnie to niepokoi bo w sumie nastepny test moze okazac sie pozytywny a wtedy jest to troche niebespieczne dla dzieck

tak czy inaczej nastepne bedanie krwi ma 20.08 i troche sie martwie o rezultaty

Ja nie miałam ani razu robionego takiego badania albo mi nic na ten temat nie wiadomo.Ale z tego co wiem jesli Twoje koty nie wychodzą z domu to nie ma obaw.Tu głównie chodzi o zwierzeta bezdomne,one sa głównymi nosicielami i przenosza toksoplazmozę.Ale mogłas zapytac swojego lekarza czy widzi przeciwskazania do twoich kotków.

widzisz to nie takie proste toxoplazmoza mozesz sie zarazic nawet jak nie masz kota np jedzac niedogotowane/niedosmazone mieso , surowe ryby , sushi, tatara itp
ten problem nie dotyczy tylko osob z kotami w domu

mirka
mi juz robili trzy razy test na toxoplazmoze, jak powiedziala mi lekarka powinno sie go powtarzac co miesiac:eek:
a co do kotow, to lekarka kazala mi unikac czyszczenia kuwety a jezeli juz to tylko w rekawiczkach! mysle, ze nie masz co sie martwic...
unikac surowego miesa, salami no i dokladnie myc rece po jakis pracach ogrodkowych;-)

ja badania na toxo jeszcze nie miałam :no:
teraz do 28tc muszę zrobić glukozę :-p ojjjj wynik będzie bardzo wysoki :sorry2: pszczółka ze mnie :-D

reklama
To równiez wiem,ale pytalas o koty.A to ze surowego miesa nie wolno jesc w ciazy wie prawie kazda kobieta,wiec jesli nie wolno go jesc nie ma obawy o zarażenie.

Do góry