reklama
anulka1979
Szczesliwa mama i żona:))
Women bardzo, bardzo mi przykro, ze musicie tak sie denerwowac i przechodzic przez takie trudne chwile, ale naprawde wiara czyni cuda... czesto przy badaniach wychodza jakies rzeczy, a maluszek daje sobie rade i wszystko sie wyprostuje, musicie w to wierzyc. Bardzo Ci współczuję i trzymam za Was kciuki.
Motylinek
Listopadowe mamy'07
Witam wszystkie mamy
U nas nareszcie temperatura spadla,troszke popadalo i jest czym oddychac!Yupi!!!
Ladina
Sama sobie cc nie wybralam.Moj gin mi to zakomunikowal jak tylko potwierdzil blizniaki.
Misia
Bedzie!Bylo raz,bedzie i drugi.Zaplanowana wyglada zupelnie inaczej.Rozmowy z lekarzem,chyba ze dwie konsultacje z anastazjologiem.O wszystko mozna zapytac,wszystkiego sie dowiedziec.Mi wszystko zostalo wytlumaczone,krok po kroku co sie bedzie dzialo a ja lubie wiedziec wiec mieli ze mna krzyz panski bo pytan sto milionow.Nawet podczas samego cc jeszcze buzia mi sie nie zamykala:-)
A to ci sie dzionek zaczal!A wlasciwie od wieczora?Dla pocieszenia powiem ci ze jakby na to nie patrzyl to po burzy przychodzi slonce!
Malinois
wedlug tego licznika tez mi wychodzi dziewczynka!Tylko niewiem...jedna czy dwie?
:-);-)
Women
Trzymamy kciuki za Ciebie i kruszynke!!!
Ciekawe co u Kajuni?
U nas nareszcie temperatura spadla,troszke popadalo i jest czym oddychac!Yupi!!!
Ladina
Sama sobie cc nie wybralam.Moj gin mi to zakomunikowal jak tylko potwierdzil blizniaki.
Misia
Bedzie!Bylo raz,bedzie i drugi.Zaplanowana wyglada zupelnie inaczej.Rozmowy z lekarzem,chyba ze dwie konsultacje z anastazjologiem.O wszystko mozna zapytac,wszystkiego sie dowiedziec.Mi wszystko zostalo wytlumaczone,krok po kroku co sie bedzie dzialo a ja lubie wiedziec wiec mieli ze mna krzyz panski bo pytan sto milionow.Nawet podczas samego cc jeszcze buzia mi sie nie zamykala:-)
A to ci sie dzionek zaczal!A wlasciwie od wieczora?Dla pocieszenia powiem ci ze jakby na to nie patrzyl to po burzy przychodzi slonce!
Malinois
wedlug tego licznika tez mi wychodzi dziewczynka!Tylko niewiem...jedna czy dwie?
:-);-)
Women
Trzymamy kciuki za Ciebie i kruszynke!!!
Ciekawe co u Kajuni?
anulka1979
Szczesliwa mama i żona:))
Larvuniu, mi tez Marcel sie podoba:-)
Motylinek
ale tak zakomunikowal z jakiegos konkretnego powodu?
a dlaczego z pierworodna mialas cc?
mnie ginekolog pociesza, ze tylko pierwsze w kolejce dziecko musi byc ulozone glowka a drugie to juz nawet posladkami moze sie rodzic,
ale przyznam sie, ze boje sie bardzo tego blizniaczego porodu
ale tak zakomunikowal z jakiegos konkretnego powodu?
a dlaczego z pierworodna mialas cc?
mnie ginekolog pociesza, ze tylko pierwsze w kolejce dziecko musi byc ulozone glowka a drugie to juz nawet posladkami moze sie rodzic,
ale przyznam sie, ze boje sie bardzo tego blizniaczego porodu
Women, przeczytałam o chorobie Twojego Synusia.. Niestety tej wady nie znam aczkolwiek wiem ze nieimunnologiczne obrzeki płodu nie wróżą najlepiej ale moga skonczyc sie dobrze, zdrowym dzidziusiem Zdarza sie ze mijaja samoistnie.
Nie wiem u jakiego specjalisty byłas na USG ale jesli szukałabys konsultacji u znanego specjalisty to polecam prof. Krzysztofa Szaflika (jest to prof. z Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi) chyba najlepszy specjalista jesli chodzi o diagnostyke wad płodu oraz o leczenie malenstw jeszcze w łonie matki. Drugim rewelacyjnym specjalista (szczególnie jesli chodzi o diagnostyke kardiologiczna płodu) jes dr. Piotr Kaczmarek tez z ICZMP w Łodzi - zreszta kolega i współpracownik prof. Szaflika
Obaj przyjmują w gabinetach prywatnych w Łodzi:
Dr n. med. Piotr Kaczmarek ginekolog, położnictwo, ultrasonografia, przyjmuje w co drugi poniedziałek 15:30 - 19:30, wtorki i środy w godzinach 15:30-18:30
CENTRUM LECZENIA NIEPŁODNOŚCI GAMETA
ul. Leszczyńskiej 20
Łódź
tel. /+48/ 042-645-77-77
fax /+48/ 042-645-76-00
prof. Krzysztof Szaflik
DIASON
Radwańska. 1.
90-452 Łódź.
tel.: 42 636 20 54
BADZ DOBREJ MYSLI!!!!
Jak bys potrzebowala informacji. dot lekarzy to pisz do mnie. Postaram sie pomóc!!!!
Nie wiem u jakiego specjalisty byłas na USG ale jesli szukałabys konsultacji u znanego specjalisty to polecam prof. Krzysztofa Szaflika (jest to prof. z Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi) chyba najlepszy specjalista jesli chodzi o diagnostyke wad płodu oraz o leczenie malenstw jeszcze w łonie matki. Drugim rewelacyjnym specjalista (szczególnie jesli chodzi o diagnostyke kardiologiczna płodu) jes dr. Piotr Kaczmarek tez z ICZMP w Łodzi - zreszta kolega i współpracownik prof. Szaflika
Obaj przyjmują w gabinetach prywatnych w Łodzi:
Dr n. med. Piotr Kaczmarek ginekolog, położnictwo, ultrasonografia, przyjmuje w co drugi poniedziałek 15:30 - 19:30, wtorki i środy w godzinach 15:30-18:30
CENTRUM LECZENIA NIEPŁODNOŚCI GAMETA
ul. Leszczyńskiej 20
Łódź
tel. /+48/ 042-645-77-77
fax /+48/ 042-645-76-00
prof. Krzysztof Szaflik
DIASON
Radwańska. 1.
90-452 Łódź.
tel.: 42 636 20 54
BADZ DOBREJ MYSLI!!!!
Jak bys potrzebowala informacji. dot lekarzy to pisz do mnie. Postaram sie pomóc!!!!
kajunia
bliźniakowa mama :)
witam :-)
a więc relacje po USG
opis:
W jamie macicy dwa płody w dwóch workach owodniowych
pierwszy w położeniu główkowym
biometria płodu w załazceniu
co odp 20w1 WG OM 20w4
waga płodu 345G +/- 50G [20w1]
FHR + ruchy +
ilość płynu owodniowego w normie
drugi w położeniu miednicowym
co odp 19w5 WG OM 20w4
waga płodu 299G +/- 44G [19w3]
FHR + ruchy +
łożysko na ścianie przedniej bez cech oddzielania
to tyle z opisu :-)
jeżeli chodzi o płeć ... to prawdopodobnie mamy dwóch SYNKÓW :-) zdjęcie mam tylko jedno z siusiakiem czyli jednego synka napewno się nie wyprzemy nie mogę zrobić zdjęcia aparatem bo strasznie się naświetla, chba że prześlę MMSA np. do madziujki i pomoże mi go wkleić drugi maluch tak strasznie się wiercił, że lekarz po 50 minutach USG zrezygnował
jeżeli chodzi o wagę maluchów lekarz powiedział, że jak na bliźniaki to bardzo dużo - rosną zdrowo i strasznie się ruszają
jak nauczę się - albo lepiej moja siostra to wkleję 20 minutowy filmik z USG :-)
najważniejsze, że maluchy są zdrowe
a więc relacje po USG
opis:
W jamie macicy dwa płody w dwóch workach owodniowych
pierwszy w położeniu główkowym
co odp 20w1 WG OM 20w4
waga płodu 345G +/- 50G [20w1]
FHR + ruchy +
drugi w położeniu miednicowym
co odp 19w5 WG OM 20w4
waga płodu 299G +/- 44G [19w3]
FHR + ruchy +
łożysko na ścianie przedniej bez cech oddzielania
to tyle z opisu :-)
jeżeli chodzi o płeć ... to prawdopodobnie mamy dwóch SYNKÓW :-) zdjęcie mam tylko jedno z siusiakiem czyli jednego synka napewno się nie wyprzemy nie mogę zrobić zdjęcia aparatem bo strasznie się naświetla, chba że prześlę MMSA np. do madziujki i pomoże mi go wkleić drugi maluch tak strasznie się wiercił, że lekarz po 50 minutach USG zrezygnował
jeżeli chodzi o wagę maluchów lekarz powiedział, że jak na bliźniaki to bardzo dużo - rosną zdrowo i strasznie się ruszają
jak nauczę się - albo lepiej moja siostra to wkleję 20 minutowy filmik z USG :-)
najważniejsze, że maluchy są zdrowe
reklama
Podziel się: