reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

moja kolezanka miala robione 4D i jest bardzo zadowolona
wszystkie pomiary byly robione na 4D i zdjecia sa bardzo wyrazne.
nie wiem od czego to zalezy ;-) ze raz wychodza rozmazane a raz nie...
bo slyszalam rozne opinie

bylam u kolezanki
kolezanka nieco uspokojona, ale nadal bladzi gdzies myslami...
jutro ma znowu badania, ciekawe co jutro wykaze
aby bylo wsio dobrze

reklama
no wlasnie laski, bardziej patrzycie na date wedlug USG czy wedlug OM ??
ja mam az 8 dniowa roznice....
10 listopad USG
18 listopad OM

kiedy urodze?? :-D:-D:-D

Dzięki Kajunia, najwyżej jako jedna z pierwszych (może jeszcze Krecik o ile dobrze pamiętam) będę sie z Wami dzielić wrażeniami z porodu i pierwszych chwil po porodzie.Chociaż nigdy nic nie wiadomo. :-D

malinois podejrzewam, że ja jako z pierwszych się roztroję :shocked2: wkońcu to ciąża bliźniacza :-p no i lekarz powoli nastawia mnie, że mogę rodzić szybciej :-)

Ja miałam robione 4D w drugim miesiącu. Jestem bardzo zadowolona. Wszystko widać super. Nie spodziewałam się aż takiego efektu. Teraz będę miała robione w przyszły czwartek:-)

no wlasnie laski, bardziej patrzycie na date wedlug USG czy wedlug OM ??
ja mam az 8 dniowa roznice....
10 listopad USG
18 listopad OM

kiedy urodze?? :-D:-D:-D

Ja wierzę w datę z USG, ponieważ z OM nie jestem w stanie obliczyć... miałam nieregularne miesiaczki i nigdy nie zwracałam uwagi na to kiedy się one zaczynają, już o notowaniu nie wspomnę. Także przyjęłam datę 6 listopada.

moja kolezanka miala robione 4D i jest bardzo zadowolona
wszystkie pomiary byly robione na 4D i zdjecia sa bardzo wyrazne.
nie wiem od czego to zalezy ;-) ze raz wychodza rozmazane a raz nie...
bo slyszalam rozne opinie

bylam u kolezanki
kolezanka nieco uspokojona, ale nadal bladzi gdzies myslami...
jutro ma znowu badania, ciekawe co jutro wykaze
aby bylo wsio dobrze

ciekawe, może od sprzętu, choć podobno w moim centrum medycznym mają naprawdę nowoczesny sprzęt. Chyba po prostu trzeba się samemu przekonać.

Bira, zmieszczę kilka zdjęć w galerii-czekam tylko cierpliwie na dostęp, nie chcę tego wątku zaśmiecać, bo nie służy do tego.

Larvunia siostra mojej znajomej miała to samo co Twoja koleżanka, nie znam szczegółów, ale podobno w 6 miesiącu musieli wyjąć dzieciątko z powodu martwicy łożyska (czy coś takiego), było bardzo maleńkie bo mierzyło tylko 30 cm, ale przeżyło w inkubatorze prze kilka tygodni walcząc o życie. Ale koleżance przekazuj tylko dobre wiadomości, po co ma się martwić

hmm... czyli zaszlam w ciaze i mialam pozniej okres? wg USG na to wychodzi :-D
bo po okresie tez sie bzykalam -11 lutego os miesiaczka (a ok 24-26 luty sie bzykalam) wiec wg tych obilczen na 1 grudnia powinnam miec termin...
no niewazne ... ale ciekawe kiedy urodze, oby lekko :-D

malinois no ja ja tylko pocieszam... ale tez na nia krzycze....
ona ciagle jara :dry::shocked2: Nie mam na nia juz slow, ale ona mowi ze to przez nerwy
ja jakos rzucilam w 2 mies ciazy juz nei palilam.

MALINOIS GRATULUJĘ SYNUSIA!!!:tak:
Koniecznie wklej zdjecia! Zrobiłaś mi jeszcze wiekszy mentlik w głowie, bo przed chwila juz sie prawie zdecydowałam na to 4d. Ale chyba i tak pójde bo jak nie to będę żałować:-D

Mój termin wg OM to 25 październik a wg pierwszego usg w 5tc to 4 listopad. Ciekawe komu wierzyć?:-D Pewnie urodzę 1 listopada i moje dziecko bedzie miało uroczą datę urodzin:baffled::sorry:

Bira uwielbiam to uczucie jak dzieciak tak kopie ze widać bąble na brzuchu, strasznie poprawia mi to humor:-D Powiedz mi wybierasz sie na jakies weselisko bo nie doczytałam. Mnie tez to czeka w sierpniu i jestem z tego powodu cala chora. Z dwóch i tak juz zrezygnowalismy no ale na szwagierki wesele juz musze:szok: Jejku w co ja sie ubiore?:baffled:

reklama
Larvuniu chyba raczej zaszłaś w od razu po @, na to wygląda. Czyli na dziewczynkę:tak::-D:laugh2::-D Ja zaszłam 2 dni przed @, podobno na chłopczyka:szok::-D Ciekawe ile w tym jest prawdy:confused::-D

Do góry