reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

hej mamuski :-D

misia coz za zdolnosci :tak:

dziewczyny kolezanke mam w szpitalu i mnie nastraszyla!! :-(
jest w 33 tygodniu i ma za wysokie cisnienie... jest pod kroplowka od soboty.
i to nie wszystko... cos z lozyskiem jest nie tak i jej dzidzia przestala rosnac
jest wilekoscia na 29tydz-30 a ona konczy zaraz 33 tydzien!!
masakra.. ciagle placze, zamartwia sie.... i nie wie od czego to, bo lekarze nic niechca mowic.
dlaczego tak sie dzieje??
Larvuniu dobrze,ze kolezanka jest pod opieka w szpitalu,napewno bedzie dobrze.
Nawet jak teraz urodzi (oby nie tfu tfu) to dzidzia przezyje :tak:
Moja kuzynka 2 lata temu miala termin na pazdziernik (ja na wrzesien z Antkiem)
I urodzila (przez cc) 26 lipca (moje imienuny).
Byla w 30 tygodniu a dzidzia przestala sie rozwijac juz w 25 tygodniu.
Juleczka wazyla 640 gram :szok:
Teraz to juz rezolutna dwulatka i nasze oczko w glowie.
A ze wczesniactwa zostala jej piorkowa waga :laugh2:

Teraz juz sie ratuje takie maluszki tak wiec bedzie dobrze :-)

Ja pojadla rosolku i dzidzi smakowal,przed chwila dal mi o tym znac :sorry2::tak:;-)

reklama
lavuniu Nasza anineczka ma rację :tak: moja kuzynka urodziła bliźniaki na początku 7 miesiąca ciąży, helikopterem zaraz po cc były transportowane do Gdańska i dzieci były kilka dni na oiomie :-( miały bardzo niską wagę i źle się rozwijały - poza tym ciąża od początku źle przebiegała :zawstydzona/y: a teraz są to 4 letnie broje, że aż strach :wściekła/y:;-):-D

a dzisiaj znowu miałam zupkę warzywną :-D tak mi smakuje że będę ją chyba jadła codziennie :sorry2:

Cześć!:-)
Misiu Ty to masz cierpliwość:tak: Piękny kotek!

Witaj Lilka!!!!

Anulko też sie łudziłam ze będzie coś słychać przez stetoskop, ale jak na razie nic:no: Dowiedziałam się ze tak w 8-9 miesiącu mozna coś usłyszeć. Mimo to ja prawie codziennie próbuje:-D

Wiecie co moje dzieciątko kopie całymi dniami tak ze brzuch mi cały faluje, a mocniejsze kopniaczki widać gołym okiem. Dzisiaj miałam ubraną bardziej obcisła bluzkę i co chwilę robiło sie jakieś wybrzuszenie:szok::-D

Malinois
superjedynki też mi sie podobały, ale ja niestety tylko w telewizji mogłam ogladać:sorry2:

Nie wiem gdzie się wybrać na usg i na jakie:confused: Moja gin radzi mi zeby iść na 2d do jakiejs super lekarki poleconej przez nia. A mnie kusi 3d i 4d. U nas w bielsku jest 4d niedrogie (150zł) tylko nie wiem co to za lekarz a od niego najwiecej zalezy. W Katowicach jest podobno jakas genialna lekarka, duzo osób do niej jeździ, no ale bierze 250zł. No i juz sama nie wiem? Czy na takim 3d czy 4d rzeczywiscie wiecej widac dla lekarza czy to tylko taki bajer dla rodziców?

dziewczyny... dzieki :sorry2:
hmm... musze ja uspokoic jak Wy mnie uspokoilyscie.
faktycznie wszystkie dzidzie po cesarce szybko nadrabialy swoja wage (czytam na innych forach, dzieki anineczka)
ona niestety nie ma neta w domu i duzo traci... nie to co my
a w szpitalu niechca jej nic mowic.
zaraz do niej jade...
mamuski kochane jestescie :****

Witam ponownie,

Jestem już po USG!!!!!!!! Chciałam się z Wami podzielić wspaniałymi wieściami. Moje poranne obawy były bezpodstawne.Dzidziuś ma się dobrze, jest zdrowy, stan narządów ok i najprawdopodobniej będę mieć CHLOPCZYKA. :-):-D:-):-D
Tak czułam.
A i najprawdopodobniej będę mamą październikową wg usg wypada mi 30.XI. Czyli co mam się stąd wynosić?;-)

Cześć!:-)

Nie wiem gdzie się wybrać na usg i na jakie:confused: Moja gin radzi mi zeby iść na 2d do jakiejs super lekarki poleconej przez nia. A mnie kusi 3d i 4d. U nas w bielsku jest 4d niedrogie (150zł) tylko nie wiem co to za lekarz a od niego najwiecej zalezy. W Katowicach jest podobno jakas genialna lekarka, duzo osób do niej jeździ, no ale bierze 250zł. No i juz sama nie wiem? Czy na takim 3d czy 4d rzeczywiscie wiecej widac dla lekarza czy to tylko taki bajer dla rodziców?

Jagoda może moje wrażenia rozwieją Twoje wątpliwości. Za usg 4D zapłaciłam 170 zł, tylko że ja miałam zniżkę z pracy. Moim skromnym zdaniem na usg 2D widać bardziej wyraźnie niż 3D a w 4D obraz jest rozmazany bo Dzidziolek się rusza i obraz się rozmazuje. Wiedziałam że może tak być, ale musiałam się osobiście przekonać, więc się przekonałam,że raczej drugi raz nie zdecydowałabym się na 4D.Plusem jest to, że lekarz przeskakiwał z 2D na 3D i dzięki temu film jest urozmaicony. Żeby Ci ułatwić decyzję, jak tylko będę miała dostęp do galerii zmieszczę zdjęcia. Porównasz sobie.
A i lekarz powiedział, że usg 3D nie ma wartości badawczej, jest to tylko bajer, który pozwala rodzicom więcej zobaczyć.Zaś wszelkie wymiary i budowę narządów wew. sprawdzał na usg 2D.

ANI SIĘ NAM WAŻ STĄD WYNOSIĆ !!!!!!! jesteś NASZA :tak::-D:tak:

no i gratuluję synusia :tak: najważniejsze, że wszystko OK :-) wklejaj zdjęcia :happy:

Dzięki Kajunia, najwyżej jako jedna z pierwszych (może jeszcze Krecik o ile dobrze pamiętam) będę sie z Wami dzielić wrażeniami z porodu i pierwszych chwil po porodzie.Chociaż nigdy nic nie wiadomo. :-D

reklama
Cześć

Misia śliczny kotek. Zdolniacha z Ciebie:-)Ja jestem beztalencie totalne.

Lilka witaj, fajnie Cię tutaj widzieć:-)

Malinois gratuluję synka:-) Masz zdjątka malucha?

Jagoda u mnie też wczoraj na brzuchu zrobił się pagórek i czułam pod nim wariacje malucha. Moja makm śmiała się, ze chyba pokazuje nam tyłek;-)

Poza tym u nas wszystko super. Maluch się rusza:-) Wczoraj byłyśmy z mamą na zakupach, chciałyśmy kupić sobie coś na wesele, niestety niczego ciekawego nie znalazłyśmy i za jakiś tydzień znowu czeka nas wyprawa do Łodzi:wściekła/y: Ale za to kupiłyśmy kilka ciuszków dla maluszka, na ukojenie nerwów;-)

Do góry