reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Dzień doberek:-)
Jagoda ja dołączam:-) kaweczkę też pije;-) Kapik ma leżakowanie;-) hehe czyli czyta bajki w łóżeczku jak co dzień o tej godzinie:-)

ale jestem padnięta po tym prasowaniu:-(
a i przyszła do nas okropna pogoda buuu pada deszczyk i wogóle nie nastraja pogoda do niczego buu

reklama
kurde Elbra musze poszukać te tomblibusie:-) ale ja wogóle nie mam bajkowych kanałów mam głupią N-ke i tam sie pakiety wysbiera teamtycznew i bajek nie mamy:-)
bo mój kapik wogóle nie interesuje się tv;/..ostatnio nawet specjalnie chcielismy zeby dobranocke pooglądał z nami ale gdzie tam w nosie to miał popatrzył przez 3 minuty i starczyło:-)

kurde bo ja się martwic zaczynam że wszyscy bajki oglądają a Kapik nie:-)

Ostatnia edycja:
Sabinko ja też mam enke i troche szkoda mi kasy na cały pakiet z bajkami, póki co mamy muzyke i discovery. Chyba jednak dokupie bajki w końcu bo Blanka ogląda tylko rock your baby na vh1 i uwielbia to, jak wstaje rano to pokazuje palcem na tv i zaczyna tańczyć-ona wogóle ciągle tańczy..hehe. Mam plan zapisać ją na zajęcia muzyczne z angielskim na wiosne:-p:tak:

WITAJCIE
No od wczoraj było co poczytać :)) fajnie
Elbra gdzie leci ta bajka bo w necie nie mogłam znaleźć
Anineczka powodzonka na pewno zdasz w marcu do 3 razy sztuka choc znam lepszych asów :)
Jagoda mój Dorian tez uwielbia tańczyć i robi to zarąbiście,ma swoje ulubione teledyski i jak usłyszy tylko wstęp piosenki to już leci do TV i tańczy jak zaczarowany.
Bajki też ma ulubione Miś w dużym niebieskim domu wygrywa a pozniej Mama Mirabel na mini mini.
Beata u nas tez taka pogoda i ja też zaraz depresji dostaję ale nie ma tego złego co by na odbre nie wyszło-czekam na WIOSNĘ I LATO
Sabina,Larvunia,Ela ja też nie znoszę prasowania w szkole się tyle narobiłam przy tym że obrzydło mi na całe zycie,małemu już mało co prasuje.

Mój młody tez piszczy,warczy,krzyczy jak chce coś i tym własnie wymusza do szaleństwa czasem mnie to doprowadza.
Najczęściej jest to jak zobaczy jak ktoś coś JE - no to jest masakra jak nie dostanie posmakować.!!!
Albo jak tylko poleje sie woda do wanny to też taki płacz że masakra,tak KOCHA SIE kąpać,ze mysli kiedy wychodze z łazienki ze nie bedzie sie kąpał
Och mówie wam czasami też mam ochotę tak jak ELA i JAGODA wysłać małego w kosmos ale chyba kazda z nas ma tak czasami.
anulka co do oduczania od spania razem,to po prastu jakis czas sie troche męczyłam bo musiałam wstawać do niego z 500 razy w nocy ale było warto,dawałma smoka,głskałam,przekładałąm na boczek,przykrywałam,aż wkońcu sie udało,no i mysle tez ze nowe lozeczko pomogło bardzo,bo gdzieś czytałam że zeby oduczyć dziecko spania azem przygotuj mu piękne spania,nowa pościel,zabawki,lozko.zycze powodzenia kochana,dacie radę.

Dorian ostatnio mnie rozbraja jak idzie spac,po wypiciu mleczka woła mnie że mam wziąść butle ja w zamian daje mu smoka a on czeka aż dam mu buzi,pogłaskam po główce i mówie do niego codziennie słodkich snów,dobranoc KOCHAM CIĘ MÓJ SYNKU a on na to macha mi rączką robiąc DADA i mi az w oczku sie łza kręci.

A JA CHCIAŁAM OZNAJMIĆ ŻE OD DZIŚ ODUCZAMY SIE OD SMOCZKA,POSTANOWIŁAM ODSTAWIĆ Z DNIA NA DZIEŃ CAŁKOWICIE,więc teraz młody zsypia bez,zobaczymy czy nam sie uda.Kolejny etap mam nadzieje że bedzie nauka nocnika,aż sie boje,bo jak narazie NOCNIK PARZY.

u NAS szczeniaczek tak sobie,czasami sie pobawi ale jednka woli zdecydowanie
KABLE,GARNKI,MIOTŁE,MOP,ODKURZACZ ITP. wszystko inne niż jego :)))

chciałam jeszcze się pochwalić że bawiłam sie dziś z Dorianem zabawką którą dostał pod hoinkę w której trzeba dopasowywać kształty
trójkąt,koło,kwadrat i ośmiokąt czy jakoś tak i byłam miło zaskoczona bo metodą prób i błedów udało mu sie kilka razy pod żąd ułożyć wszystkie.Jestem dumna

Wczoraj miał założone luźniejsze rajstopy że aż mu z tyłka zjeżdzały a ja do niego mówie Dorek podciągnij sobie rajty i patrze on chwycił i ciach do góry no na kązdym kroku mnie zaskakuje.

Potrafi przynieść to o co poproszę,np.mówie przynieś swoją buteleczkę z drugiego pokoju stoi na stoliku,odwaraca sie idzie i wraca z butlą.

Już takie kumate te dzieciaki że ąz miło.

Elu te zajęcia, na które chce zapisać Blankę są dla dzieci od 6 m-cy:tak: My będziemy chodzic do grupy po roczku. Organizowane są w bielsku w księgarni Elf przez moją klientkę ze sklepu. Ta Pani przeprowadziła sie z W-wy gdzie wczesniej coś takiego prowadziła. To jest genialna sprawa! Znam dzieci które od dawna uczęszcząją na takie coś i na prawdę fajnie się rozwijają. Blanusia nie ma kompletnie kontaktu z rówieśnikami i nie chcę zeby wyrosła na dzikusa..to jest chyba troche syndrom mieszkania na wsi (chociaż podobno Szczyrk jest miastem:sorry:) i obserwowania innych starszych dzieci mieszkajacych tu.

Women fakt nasze dzieci rozumieja więcej niż nam sie wydaje:-D Mnie Blanka też codziennie zaskakuje:tak: Ja nocnika będę uczyć jak zrobi sie cieplej, na razie jeszcze sikamy w pampersa. Co do smoczka to powodzenia, zresztą Dorian mądry chłopak-szybciutko oduczy się:tak: Moja sama wypluła jak miała 10 m-cy. Niestety z cyckiem tak łatwo nam nie pójdzie:baffled:

reklama
Do góry