reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
to jeszcze ja na moment

Beatko,moja kolezanka juz poleciala w niedziele spowrotem
miala byc jeszcze ten tydzien,ale domyslamy sie ze jak jej zaproponowalismy stawke to sie zmyla pod pozorem ze raptem babcia nie chce sie jej synkiem zajmowac :sorry2:
tzn.ona wiedziala,ze nie wiele dostanie,no bo za co:confused:,ale jej maz ktory rok tu pracowal liczyl na kokosy :wściekła/y::baffled::no:

trudno...przelot,wyzywienie i spanie miala za darmo,za 2 tygodnie dostala jakies 550zl,karte do telefonu by mogla dzwonic do domu,prezenty dla synka,bluzki dla siebie....jak za 2 tygodnie praktycznie odpoczywania uwazamy,ze to duzo
zobaczyla cos Norwegi,leciala pierwszy raz w zyciu samolotem..mysle ze to zawsze cos

ale trudno...
A to pinda z tej koleżanki wszystko dostała za friko i jeszcze niezadowolono no ale trudno może tak musiało być:tak:

Lilus, ja mam jedna posciel sama satyne i tak az jej nie lubie, a mam dwie wlasnie satyne bawelnana, jest super, nie jest zimna i sliska, a ladnie sie prasuje i milutka w dotyku:tak::tak::tak:
Ja też własnie lubię satynę bawełniana bardzo cieplutka i super wytrzymała mam ze 3 lata i nic nie zbladła a piorę co tydzień:tak:

Anulka jedna znajoma tutaj zaoferowala nam swoja pomoc w godzinie zero :-) wiec nie mam stracha z kim male zostana

musze tylko napisac jej kartke co o ktorej godzinie male jedza,jak Hania spi i takie tam pierdy by Hania po dupce jej popalic nie dala:sorry2:
wogole najlepsze jest to ze Hania nie toleruje obcych osob i tylko tego sie obawiam jak zniesie raptem dla niej nowa osobe,bo Mila pania Renatke zna bo chodzi do niej na zajecia z rytmiki :-)
wiem,ze Hania jest mneij strachliwa jak jest Mili z nia,wiec mam nadzieje ze jakos szybko sie z Renata oswoi:sorry2:
Lilka chyba dobry wybór ale szykuj rozpiskę dla p.Renaty bo godzina 0 się zbliza:tak:

hehehe ja dzis pekalam z dumy jak Hania prowadzona za raczki a potem za jedna tuptała do przodu
potem jak trzymajac sie pchacza szla
a na koneic dnia jak pisakiem pieknie rysowala po tablicy z siostra :-D
takie male rzeczy a ciesza serce matki niesamoicie :-):-):-)

kochane pozno juz
dobranoc i do jutra ....zapewne:-D
Lilka aż łezka się w oku zakręciła nic dodać nic ująć:tak:

Beatko trzymam kciuki za nowa pracę

Tak wogólę to już wiem czemu Piter taki marudny teraz:dry: Tak sobie myślałam że to zabki go drażnią i popołudniu dał tego dowód. Żarł wszytsko co mu popadło w ręce łącznie z kablami:dry: Puzzle piankowe to był dziś ulubiony jego larytas:sorry2:
Całe popołudnie też gryzł swoje pięści.
A nie da się dotknąć po dziąsełkach nawet. Jak mu chce posmarować i dotykam to wpada w szał:baffled: więc ewidentnie zabki.
już mi go żal. ale i tak marudzi jak szalony i mnie drazni tym ciągłym marudzeniem cały czas. ale jakoś to musimy przetrwać.
Zaraz złości mi przechodza jak tylko zrobi brawo albo rechodze jak żaba jak się z nim bawię albo jak się wyścigujemy po domu kto pierwszy na czworakach.
Wtedy chyba każdej matce serce od razu mięknie:blink::blink::blink:
Elbra dzięki za kciukasy
I też myśle ze w takich sytuacjach to się rozpływamy:tak::-D

beata.......co tam u ciebie, napisalas CV , boz e ja juz nie pamietam kiedy pisalam ostatni raz .... ale co smiesniejsze do tej pory przysylaja mi czasem maile z propozycja pracy ...problem w tym ze mnie nie ma w Polsce :(
A to dobre ale to dowód że nasze CV nie ladują w koszach a swoją drogą zamierzasz Mirka gdzieś iśc do pracy?

Lecę do garów kaszę wstawić bo z tego podniecenia jak wariatka sie zachowuję

ah beata ....przypomialo mi sie ........na pewno wierze to ...czy bede miala jakies problemy z kupieniem w polsce lekarstw na recepte wystawiona przez austryjackiego lekarza ??

My juz po obiadku - fasolce po bretonsku:-) - teraz mezus poszedl po auto od mechanika, potem do PZMOTu by cos tam ustawili i na moment do firmy...
Oskar spi... zaraz pewnie juz wstanie...

no i za jakas godzinke mykamy do tego TESCO, kupic jakies owoce, warzywa, bo nic nie mam:sorry2::sorry2: no i te pampersy:-p

Bylismy na spacerku teraz jak super chociaz chłodno ale przynajmniej słonecznie:tak:

quote=mirka.mkm;2706340]ah beata ....przypomialo mi sie ........na pewno wierze to ...czy bede miala jakies problemy z kupieniem w polsce lekarstw na recepte wystawiona przez austryjackiego lekarza ??[/quote]
Żadnych Mirka jedyne co to odpłatnosć będzie 100 % ale weź fakturę imienną!!!i w Austrii zwróci Ci tamtejsza ubezpieczalnia pieniądze:tak:A i jeżeli u nas by takiego dokładnie leku nie było o tej nazwie to poproś lekarza tak w razie czego zeby napisał obok nazwy leku w nawiasie nazwę chemiczną

My juz po obiadku - fasolce po bretonsku:-) - teraz mezus poszedl po auto od mechanika, potem do PZMOTu by cos tam ustawili i na moment do firmy...
Oskar spi... zaraz pewnie juz wstanie...

no i za jakas godzinke mykamy do tego TESCO, kupic jakies owoce, warzywa, bo nic nie mam:sorry2::sorry2: no i te pampersy:-p
Anulka fasolka mniam musze zrobić wkrótce a do kiedy z tymi pampersami?jak w byłam w piatek bodajze w tesco to juz niwe było promocji na tę bobovitę:no:

reklama
Beatko, promocja wedlug gazetki jest do dzis wlacznie:tak:

Elbra... no to faktycznie 5-tki to duze... 4 sa od 7-18kg... Oskar wazy k.10,5kg...
a co do uczulen to ne wiem, jak dla mnie pampersy sa delikatnijsze, ciensze i lzejsze... no ale czy uczulaja:sorry2::sorry2:

dzieki dziewczyny za pomoc co do kremow:tak::tak:

Do góry