reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Mam pytanko takie szybkie mojej kolzance malej zaropialo oczko jak sobie radzilyscie z tym oprocz rumianku bo tym przemywala oczko????Wiem ze byl ten temat poruszany ale nie moge znalesc teraz tego......

rumiankiem nie wolno !!!!! JAK JUZ CHCE HERBATA TO ZWYKLA
a najlepiej przegotowana czysta woda czy sola fizjologiczna

reklama
witam!!
my po lekarzu i dostalismy tabletki zeby zrobic test czy maly jest uczulony na laktoze-to dla zaspokojenia mojej ciekawosci no ale niestety w aptece nie mieli wiec zamowilam i dobieram je jutro.:-(
jezeli maly ma uczulenie to przechodzimy na mleko sojowe-oby to nie bylo to!!!:dry:
no i mam isc w najblizszym czasie sprawdzic wage malego jezeli powiedza mi ze za malo przybral, badz schudl to spowrotem do gp a od niej dostane skierowanie do pediatry!! niestety taka maja polityke jakby nie mogli mnie odrazu do pediatry wyslac:angry::no:

wisienka-to ladna z ciebie donoscielka!!:-D
apropos gosi-to porazka i zenada!!
w zyciu nie nazwalabym jej artystka

karina-co do rumianku to zdania sa rozne, bo na ropiejace oczko mattiemu nic nie pomagalo a wlasnie napar z rumianku pomog-wiec poprostu trzeba probowac!!

hej
aluska :-):-) ja tez uwielbiam, u nas juz sa malinki, truskawki, czeresnie, arbuz :-p

aluska no nie wiem, Dorianka czy Piotrusia to chyba nigdy nie nadgoni :-D:-D
a co do rodzenstwa to jeszcze nic pewnego, ja to szybko zmieniam zdanie ;-)
danny mi powiedzial ze jeszcze nigdy nie znal kobiety co tak szybko zmienia zdanie, :laugh2::laugh2::-p:zawstydzona/y::rofl2:
jak tam zdrowko???
Wisienka ale Ci dobrze że masz już malinki i truskawki :tak: Przemuś raz kupił truskawki w sklepie ale niestety tylko ładnie pachniały a smakowały jak woda:dry::crazy:
a zdrówko już coraz lepiej:tak::tak::tak:
katar coraz mniej mi dokucza:-)
Co do samodzielnego zasypiania to radze jak najszybciej nauczyc, bo my mielismy z Victoria pozniej problemy.
Nauczylismy ja zasypiania u nas w lozku, pozniej jak zasnela ja wynosilismy, bylo to niestety uciazliwe, bo czasami dluzej usypiala niz my;-) Oduczenie poszlo gladko , ale nie moglismy wczesniej sie zmoblilizowac. Zastosowalismy system siedzenia z nia przy lozeczku i czekania az zasnie. Pierwszego wieczoru plakala godzine, probowala szczebeliki wyjmowac:-p, drugiego wieczoru plakala pol godziny a trzeciego juz nie musielismy nawet z nia siedziec:tak: Lekarz nam mowil, ze moze to potrwac tydzien, ale naszczescie 3 dnia byl juz spokoj.
Ladina to super że 3 dni Wam zajęło uczenie samodzielnego zasypiania my też musimy się wsiąść do roboty bo inaczej nic z tego nie będzie i ja sie przeniosę do Amandy łóżeczka:dry::-p
No pięknie. Aluśka zuch dziewczyna z Ciebie.

My po spacerku. Znów złapałam gumę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to jakieś fatum. Najechałam na pinezkę, którą jakiś ch...m rzucił na chodnik. Kurde jedna pinezka i akurat musiałam na nią najechać. Wstąpiłam do sklepu rowerowego po dętkę (w takich sytuacjach jestem bliska łez) a pan na to, że nie mają takich nietypowych rozmiarów i życzy mi powodzenia w szukaniu. Wkurzył mnie tym jeszcze bardziej. A na koniec z uśmiechem na ustach powiedział, że strasznie mu przykro, że nie może mi pomóc. Tak, akurat. Pewnie się cieszył, że nie ma dodatkowej roboty, bo bym go prosiła o zmianę dętki w kole, bo tak naprawdę zapasową dętkę mam w domu, tylko chciałam kontynuować spacer. Zadzwoniłam do Damiana, pożaliłam się, po czym wzięłam się w garść. Poszłam do domu po chustę :blink: i z powrotem na zakupy. Nałaziłam się i jestem padnięta.
Jolie dziękuję :tak:;-)

Współczuję pechowej przejażdżki :-:)-:)-(
lilka czytalas ten artykul na pudlu o andrzejewicz? :-D:-D
ja im o tym donioslam :zawstydzona/y::-p:rofl2:
andrzejewicz to plastikowa lalunia.....szkoda gadać:crazy::growl::oo:

czesc mamuski
nadrobie was pozneij bo ide dzieci na dwor wywalic

czuje sie nadal masakrycznie,wczoraj siedzielismy caly dzien w domu bo zatoki mam zawalone
gardlo mnie boli,troszke mniej bo moge przelykac ale i tak nie jest ok :no:
dosyc smecenia

Wisienka :-D ty donosicielu
osobiscie dla mnie pani A.nie istnieje,jak na vivie leci jej piosenka to przelanczam na inną stacje
a to co czytam na Pudelku za co ona sie ma,ten zlot gosiomaniakow,znecanie sie nad nastolatkami,dawanie jakichs kar i wogole....dla mnie to pustak do kwadratu:rofl2:

Zapendowska ma racje co do niej,pozatym ta Pani ostra jest ale jest szczera

a wogole to porazka bo niedlugo Eurowizja a my jakiegos konia wyslalismy :baffled:
w szoku jestem.....ja to maniaczka Eurowizji,zawsze ogladam,zawsze zyje nadzieja ze wygramy,a tu wysylaja babe(?) ktora ma glos jak facet..:baffled: buuu

dziewczyny a ktorego jest Eurowizja??wiecie cos??

wisienka-to ladna z ciebie donoscielka!!:-D
apropos gosi-to porazka i zenada!!
w zyciu nie nazwalabym jej artystka

asix :zawstydzona/y: nie moglam sie powstrzymac jak zobaczylam jej lalke na stardoll :-D:-D
pozatym zawsze marzylam aby napisac do pudelka, uwielbiam ten portal.
co do Goski to idealnie ja opisalas. Mogloby cos z niej byc jakby sie nia zaja profesjonalista od PR plus dobry menadzer a nie tatus, chociaz teraz to juz za pozno....

a co z Mattim nie tak ze dali ci ten test?
jak wyjdzie ze ma to uczulenie to przynajmniej zaoszczedzisz na mleko, bo bedziesz dostawac za darmo :-):-);-) zawsze to jakis plus

czesc mamuski

tydzien zlecial smerfastycznie :rofl2: praca- marcelek - dom :sorry2:
teraz czekam na kolezanke kawe wypijemy bo cos cisnienie spada, deszcz zaczol padac a rano bylo tak slicznie...., no a wieczorkiem jak Bąbelek zasnie to bedziemy robic pazurki :-)

poczytam zaraz pokrotce co u Was :-D

...tak apropos tesknilyscie za mna?? :zawstydzona/y:

Babelek mial kiedys ropke w oczku i przemywalam mu przez 3 dni rumiankiem i wsio bylo oki...., zero uczulenia i zero ropy w oczku :-) ----> odnosnie przemywania oczka

reklama
Do góry