reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2007

reklama
Dobry wieczor:tak::tak:

och... udalo mi sie doczytac wszystko:-D ale pewnie polowe zapomne, zanim odpisze:-p

Lilka, Aluska zdrowka zycze:tak::tak::tak:

Aluska, smialam sie z Twojej Amandzi wedrowniczki, super!!

Bira, ja tez uslyszlam od tesciowej, to i owo... jak juz byl wozek w domu - a ja jeszcze w ciazy, to tez mowila, zeby pustym nie jezdzic itp... Ale ja nie wierze absolutnie w takie rzeczy!

Women, ja jestem za "posprzataniem" nieuzywanych watkow...:tak:

Wisienka, ja juz mialam 2x okres...

co do mleka krowiego, to ja tez slyszlam, ze dla ludzi nie jest wskazane... wiec pewnie cos w tym musi byc...

Wode, uzywamy przegotowana z kranu:tak:

Zeby... hmmm, to taka studnia bez dna:-D ale chodze... w ciazy mialam wszystko pieknie poleczone... teraz cos tam mi sie psuje... termin mam pod koniec maja...:zawstydzona/y:

U nas dzionek minal milutko, spacerek, odbior paszportow (wczoraj nie wyrobilismy sie) i wizyta u lekarza:zawstydzona/y:
Oskar znowu dzis robil kupe... hmmm, i znowu twarda... Ja juz nie wiem... SYropek bierze od tygodnia, ma brac 3x dziennie po ok. pol lyzeczki. Ale daje mu 2 x dziennie po prawie calej (1x do owoca, 1x do zupki), bo inaczej nie ma opcji by mu podac... pluje, nawet strzykawka nie spisala sie... No i dzis poszlismy do lekarza, lekarka zmienila zdanie o 180 stopni... Kazala wszystko odstawic - i dawac tylko cyca... i ten syropek. Dala nam skierowanie na USG brzuszka, ale wygniotla sama brzuszek Oskarkowi i stwierdzila, ze zadnych zlogow kalu nie ma. I nie wiem czy faktycznie wszystko odstawic (tzn, zupke i owoc) czy dawac dalej i zwiekszyc ewnetualnie ten syropek... W koncu, musi sie przestawic i moze te kupy zmiekna... W sumie zupki jemy od pocz. kwietnia a zaparci sa od. ok. konca kwietnia...
Co myslicie??
Hmmm, ten syropek to Lactulosum, wiec nieszkodliwy, powoduje, ze jelita lepiej sie kurcza i woda zatrzymuje sie w kale, zeby byl miekszy...

O tym, że ni powinno nosić się psaków bo się dziecko udusi... nie powinno się kupować ubranek bo coś tam i wnosić przed narodzinami dziecka wózka do domu... i milion innych pierdów.

Bez przesady, w takie rzeczy tez nie wierze i oczywiscie zadnego z tych zabobonow nie przestrzegalam.

Wisienko ja mam normalny okres od momentu jak maly mial 3 miesiace. A jak wiesz caly czas karmie piersia. Moja mama sie dziwi ale ja uwazam ze to jest baardzo indywidualna sprawa i nie ma problemu jesli okres jest lub jesli go nie ma :) Oczywiscie tylko przy karmieniu piersia :-D

Anulka, ja nie chcę radzić, żeby nie wyszło źle, ale prawda jest taka, ze całe życie na cycku być nie może. A może to od kaszy manny te zaparcia? Dawałaś mu jakieś soczki śliwkowe czy słoiczek ze śliwek na kupkę?

co do zabkow to ja mam wszystkie poleczone :-):-)
przed ciaza mialam wszystko zrobione na cacy i teraz ostatnio jak bylam w PL to dentysta znalazl 2 do zrobienia, wiec zrobilam i mam z glowy przynajmniej na pol roku.

bira :-D:-D:-D:-D

anitt no ja wlasnie slyszalam ze do pol roku mozna nie miec okresu, mam nadzieje ze wkrotce dostane bo juz mi teskno :-):-) juz 3 testy zuzylam, wczoraj ostatni ;-) naszczescie wszystkie negatywne, chociaz ostatnio mysle ze moze fajnie by bylo miec corcie ;-) ale to jeszcze nie teraz, moze jak Davidek bedzie mial z 1,5 roczku zaczne cos dzialac jak znie zmienie zdania :rofl2:

Kacperek wypił 130 ml mleka z dodatkiem sinlacka i próbuje zasnąć ... ciekawe kiedy mu się to uda :baffled: - oby szybko bo chcę dokończyć film na kompie:-).

Jakoś pusto tu czy mi się wydaje ...:baffled:

Wisienka, no proszę:-) Wiedziałam, ze kiedyś zmienisz zdanie:-) Mam nadzieję, ze Davidek będzie miał siostrzyczkę:-)

Pusia, oby Kacperek ładnie spał po takim jedzonku:-)

reklama
Anulka, ja nie chcę radzić, żeby nie wyszło źle, ale prawda jest taka, ze całe życie na cycku być nie może. A może to od kaszy manny te zaparcia? Dawałaś mu jakieś soczki śliwkowe czy słoiczek ze śliwek na kupkę?

Bira, sliwki suszone gerbera w sloiczku i sliwki Hippa... sopczku nie potrafie mu wcisnac... max. 5-10 ml... i koniec, placz, plucie... strzykawka meczylam to trzymal w buzi i za moment wyplul... a co do tej kaszy to samam nie wiem... no kurcze, ale to ponoc najwazniejsze z rozszerzenia diety... tez troche waham sie by byl znowu tylko na cycku... och... chyba wdal sie w mamusie... u mnie kupka raz na 5-8 dni... szok:-p

Do góry