reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Anulka przykro mi że Oskarek tak się dziś męczył:-( oby więcej mu się to nie przytrafiło:tak:

Dobranoc Kobitki :-D:-D:-D

reklama
Anulka ja tutaj mam Hippa,wiec w pl napewno bedzie bo w kraju wiekszy wybor niz tutaj :-)
oby Oskarek sie juz nie meczyl :*

Beata dzieki,uspokoilas mnie
czyli no spa nei ma zadnego wplywu na ciaze tak?? moja trzecia ciaza,ale naprawde zadko cos wzielam...a ostatnio slyszalam ze jak jest jakis dlugi bol to lepiej wziasc tabletke bo ponoc meczenie sie z bolem w ciazy ma gorszy wplyw na dziecko niz tabletka :szok:

agu$, jolie moj synus tez lubi jesc na lezaco, w nocy jak kladziemy sie spac to klade jego glowke na przedramie i tak odwtracam sie boczkiem do niego i wyciagam cyca i tak sobie je na lezaco az do zasniecia, wygoedna jak dla mnie pozycja i maluch zadowolony :-):-)

kathe biedna Marysienka, oby juz bylo wszystko w porzadku, ucaluj ja w czolko

anulka troche dlugo czekalas z podaniem tego czopku, ale wazne ze juz dobrze, rowniez go ucaluj, biedaczek sie wycierpial

aluska brawa dla meza

Liluś jak się czujesz? wzięłaś tę no-spe?

iwcia gratulaski:-D:-D:-D
Amandzia to dzisiaj mówiła gi gi gi :tak:

agu$ w locie to to jeszcze nie było :tak:dopiero się wychylała za krawędź łóżka:tak:

To świetnie :-) gratuluję kredytu:tak::tak:
Pusia szkoda że z basenem nie wyszło:-:)-(

Larvuniu jak tam po grillowaniu ?;-):tak:

joli super tak pomyślnie uda ci się przedłużyć L4:tak::tak:
ja to sobie potrafię wyobrazić bo z tą pieluchą u nas innej rady nie ma :baffled::dry:

Bira przyjemnego długiego weekendu:tak::tak::tak:
do zobaczenia za 4 dni:-D:-D:-D Trzymaj się cieplutko:tak::tak::-D

Anulka niezły spryciarz z Oskarka :-D:-D:-D

Larvuniu Wam również udanego wypoczynku życzę :tak::-D;-)

podłączam się spóźniona pod życzonka :tak:
Pusia dla Ciebie
31dt3.gif

Pusia fajne atrakcje macie i jak pogoda Wam dziś dopisała ?

my sobie rok temu takie puzzle kupiliśmy i układaliśmy tydzień czasu a potem wsadziliśmy w ramkę i teraz mamy obraz :-D:-D

Dziękuję za życzenia :))

A pogoda lipna i siedzieliśmy przed TV w domciu :baffled:. Mam nadzieję, że pogoda jutro dopiszę

ja tez siedze w domu
taki mam bol podbrzusza ze spacery to ostatnia rzecz na jaka mam ochote:baffled:
caly dzien mam okna pootwierane....chociaz tyle :sorry2:
mezul;a musze zmobilizowac do wyjscia z malymi

Kurcze lilka kobieto powiedz mi czy ty bylas juz na tych badaniach,usg ginekolog?

Muszę się pochwalić, że Madzia powiedziała dziś ba ba ba ale dlaczego nie ma ma albo ta ta:no:. Na to chyba przyjdzie jeszcze mi poczekać.:-)

Gratulacje,moj mlody gaworzy od 1 miesiaca zycia ale jakos sylab nie chce wypowiadać.:sorry2:

Women neistyety nie mamy tylko ze standardowymi poszewkami 70x80. dzwoniłam po producentach ale niestety z tych naszych to żaden nie produkuje z poszewkami 50x60 bo pewnie o takie Ci chodzi;/

Amandzia spryciara:-D

masz racje wyrzyć mężusia na spacerek:-)

GRATULACJE:-) ciekawe czy jutro powtózy:-) a wogóle babcia już wie???;-) to Kapik mówi czasami babu:-) cokolwiek to oznacza;-)

Wisienka leniuszku;-)

mężuś pojechał na basen a ja sie nudzę;-) mam ogromną górę prasowania...ehhhh a dzis You can Dance:-) a ja to oglądam/....
buziak
Sabinko wlasnie o takie podusie mi chodzi,ciezko je dostac,moja psiapsiolka zawsze przywozi mi z UK takie komplety king size

no i jeszcze jedna dobra wiadomość: dostaniemy kredyt na mieszkanko, bank dziś dzwonił, że przyznali!!!:rofl2: więc od lipca we własnym m
nie mogę się doczekać:happy:

GRATULUJE.:-)

Dietke zaczynam 2 maja,a zobacze ją 1 maja.
Dlatego,że dietetyk mi ją przygotowuje ;-)

Pusiu Sto latek kochana
BEDE TRZYMAC KCIUKI
mi tez by sie taka dieta przydała:dry:

Beata bo ja taka ze od tabletek w ciazy stronie
ale mzoe masz racje..mam no spe po Mili,sprawdze jutro waznosc i wezme
zobacze czy pomoze
bo mnie brzuch nie boli,nie mam skurczy,ale podbrzusze i boki podbrzusza mi napitalaja ze mam dosc :baffled:

Pusia STO LAT KOBITO!!!!!!!!!
Kochana wez nospe jak cie brzusio boli i sie stawia

musze tam luknąć.

WISIENKA-troche sie chyba pospieszylam co?:-D:-D

Anineczka-wykupilam ta diete i zaczynam od pon. fajny ten suwaczek ;)
w sumie to moze ja swojego nie wstawie bo tyle waze ze powiecie ze slonica jestem:tak:

Kurcze pokarzcie jak wygllada ta dieta,co sie tam je.:-)

hej dziewczyny, nie odzywalam sie bo bylysmy wczoraj z mala w szpitalu, miala przekluwane kanaliki lzowe:-(tego samego dnia wyszlysmy ale mala strasznie plakala caly dzien, bidulka, to bylo straszne:-(mam nadzieje ze juz oczka jej sie poprawia i juz nie beda jej meczyc.

postaram sie poczytac co u was, buzka

Kathe BOżE JAK JA WAM WSPOLCZUJE
co wych przechodzicie,a raczej maleńka Marysia
niech wraca do zdrówka kochana kruszynka
a jak te masaże?

Witam wieczorową porą:tak::-D

Pogoda u nas dziś bardzo brzydka lało że szok:wściekła/y::no: także cały dzień w domciu spędziliśmy :-(

Teście ze szwagrem pojechali na wieś :laugh2: więc mamy luz:-D:-)
Najlepsze był wczoraj motyw z teściową:laugh2::laugh2: mamuśka powiedziała żebyśmy jutro do nich przyjechali pomóc na działce :baffled: a Przemek do niej że już mamy inne plany (jedziemy na urodzinki synka mojej psiapsiółki) a długi weekend ma po to żeby odpocząć a ta że wizytę możemy odłożyć i że należy wsiąść się do roboty :wściekła/y::wściekła/y:
a małż do niej że ma to gdzieś pola nie chciał i nie będzie przy nim robi i żeby zagonili Maćka z Radkiem jak oni tacy chętni byli do ziemi :rofl2:
ale się wpieniła że sie synuś postawił :laugh2::laugh2::-p
pewnie myśli że ja go tak nakręcam :-D:-)
mam to gdzieś:laugh2::laugh2::laugh2:
....też mi to nie pasiło pojechać tam bo to oznacza zapierdziel od rana do wieczora:crazy:
a Amandzia z dziadkami by siedziała:szok: :crazy:
nie ma mowy he he :-D:-D:-D

Aluśka super ze mąż sie postawił tak trzymać

Dobry wieczor:tak:

Kathe, strasznie zal mi Marysi... biedactwo, zycze zeby juz nigdy wiecej takie cos sie nie przytrafilo... Usciskaj ja mocno!!!

Lilus, Aluska... u nas tez caly dzionek minal w domku, pogoda ciagle byla nijaka - padalo, wychodzilo slonece itd...

Mielismy dzis meke z kupka... Oskarek nie robil kupy dzis 5 dzien... hmmm, przedwczoraj i wczoraj dalam mu po pol sloiczka sliweczek suszonych, myslalam, ze pomoga. Ale nie mial zadnych objawow, ze cos sie dzieje... Byl wesoly, ladnie wcinal, spal, wiec ok... Dzis k.12-13 chcial zrobic kupe... no i zaczelo sie... Nigdy w zyciu nie widzilam swego Skarbka tak placzacego... myslalam, ze serce mi peknie... Tak strasznie plakal i stekal, ze w moment mial wloski spocone, lezki plynely po policzkach, a On biedny tak strasznie krzyczal... Mezus pojechlapo czopki glicerynowe, jak wrocil - to Oskarek usnal juz mi przy cycku... (zrobil twarda kupe, takiego bobka...) obudzil sie po chwili i znowu powtorka... Dziewczyny naprawde, nie myslslam, ze dziecko tak moze krzyczec - wygladalo jak porod... widzialam jak kupka wychodzi i nie moze wyjsc...:zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-( ...dalam mu czopka, ale po chiwli z kolejnym wystekanym bobkiem wyszedl czopek... i tak meczylismy sie do 19tej... az nawet pojawily sie slady krwi... ale mam nadzieje, ze te wystekane bobki juz przeczyscily brzuszek i ze juz bedzie dobrze... Teraz moje Kochanie spatunia:tak::tak:
I nie wiem, ale chyba bede kazdego dnia dawac mu pol sloiczka sliweczek... Och... tak Go kocham, a On tak dzis cierpial...:-:)-:)-(

Anulka wspolczuje z calego serducha,bozie jak sie malenki nacierpial
ty karmisz piersią o ile sie nie myle
to jedz cos przeczyszczającego
jabłka,siemie lniane,sliwki,gruszki duzoooooooo soków

Tu cos dla Ciebie
"U dzieci karmionych wyłącznie piersią zaparcia występują bardzo rzadko. Jeśli stolce są skąpe, ciemniejsze lub zielonkawe trzeba pomyśleć o niedoborze pokarmu. Jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze, a rzadko oddawane stolce powodują dolegliwości np. napięcie, prężenie, bóle brzucha można wprowadzić do diety matki produkty, które “przyspieszają” pracę jelit np. otręby, ziółka łagodnie przeczyszczające. Można też dziecku 1-3 razy dziennie podać niewielkie ilości np. przetartego jabłka lub wywaru z suszonych śliwek czy jarzyn."

Moj nie ma takiego problemu ale ma inny
robi do 7 stolców na dzień dla mnie to masakara ale pewnie soki i desery go tak przeczyszczają.

Liluś calusieńką od właściwie momentu kiedy test wykonałam 3 razy dziennie 40 mg a od 13 tc Scopolan też 3 razy dziennie
Ja tez brałam nospe 3 razy dziennie to silniejszą forte na recepte

Nam dzis dzien minął symaptycznie z rodzinką na obiedzie.
spadam na inne wątki.
:-)

reklama
Wisienka, milego ogladania tv:tak::tak:

Lilus, ja tez bralam czasem nospe forte:tak::tak:

Women, dzieki.. u nas problem pojawil sie wlsciwie 2 tygodnie temu... dotad jak Oskar jadl tylko cyca bylo ok... (3-4 kupy dziennie) A od kwietnia dostaje juz raz dziennie zupke z kasza manna i czasem jabluszko czy inny desrek... no i teraz taka jazda... ...hmm, moze tez zabki sie przyczynily...
PIslam Wam ze mamy juz lewa dolna jedynke, a teraz juz widac prawa... takze 2 zabki juz sa...:-D:-D malutkie ale rosna....:-D:-D

A Dorianek - 7 kup - to troche sporo....:laugh2: ale owoce moze tak dzialaja... A jak z jedzonkiem, sama juz robisz??

Do góry